Pitanje za SKY-a I MACHINE-a????? naj naj DDR2 Memorija i koji naj naj proc za LGA 775 Hocu samo naj naj, naravno i misljnenja drugig su takodje dobro dosla. Ili se vise isplati da idem na NEHALEM????
sto se tice mene, PLOCA, naj naj, za DDR2, je ASUS MAXIMUS 2 FORMULA, necu da ti preporucim Intel, jeste takodje kvalitetna, ali bolja je ASUS, bar za kucnu varijantu..
memorija, DDR2, ako uspes da nadjes, Corsair Dominator na 1200mhz, ili eventualno GEIL ili OCZ, to su po meni najbolje memorije koje se mogu naci kod nas, necu da pominjem Supertalent itd., jer ih NEMA! Ali opet, kazem, jako tesko ces naci na 1200mhz, znaci nazalost, trenutno je na trzistu aktuelna samo na 1066...
a za procesor neka drugi kazu, zavisi koliko si spreman da das para..ako zelis najbolje, onda neki intel QX, ne AMD.
Evo naj ploce za LGA 775, procesora... - INTEL Core2Quad Q9650 3.0GHz,1333,12MB BOX 64bit Quad 45nm 26,486.46 - ASUS MAXIMUS II FORMULA,P45,1600,DDR2 1200 19,783.76 - GEIL 4GB DDR2 1066MHz PC2-8500 B.Dragon (2x2GB in pair) CL 5-5-5-15 7567.56
Procesor i maticna su sigurno najbolji za LGA 775, a memorija nije, imas tu posebne modele za OC i sa posebnim hladjenjem ali su mnogo,mnogo skupe.... Nahalem platforma ti je bolja od ove, a i jeftinija...
ako se budes odlucivao za Nehalem, ne bih ti preporucibao Gigabyte plocu, baci pogled na Rampage 2 extreme, ali mozda to i nije jeftinija varijanta jer bi ti trebala i DDR3 memorija...ali naravno, uvek je novije bolje, tako da...
Iamo sam par losih iskustava sa njihovim plocama pa ne bih tu firmu. Mozda je to subjektivno ne znam ali bi ih svakako zaobiso. Ko pravi jos ploce za nehalem, naravno ni MSI ne bih uzimao. Ovako ABIT, XFX, DFI ovo su firme koje ja volim ASUS isto ima bruka ploce tako da bi i to mogao
ne slazem se, i ja sam skeptican sto se tice Gigabyte-a, ABIT vise ne pravi ploce, DFI je super, ali nema toliko vrhunske ploce kao ASUS i XFX, ja bih birao izmedju XFX i ASUS R2E, zavisi od ukusa, obe su extra!
Imam u budzetu oko 1200 eura, ako treba mogao bih 100-200 da izdvojim. Mada bi 1200 trebalo da bude dovoljno. PLOCA-ovo mi najbitnije MEMORIJA CPU GRAFIKA-voleo bih kada bih mogao da imam 2x4890CF ili neki SLI sve zavisi koju plocu kupim SLI ili CF Mada sam video da neki model ASUS-a ne znam tacno koji za NEHALEM podrzava i SLI i CF. Trebalo bi da se za ove pare moze dobiti ovo sto trazim jel?
Hadjenj i kuciste to vec imam VRH Thermalright vazduh doduse ali radi posao, Eventualno napajanje posto predpostavljam da moj Prophecy LC od 750W ne bi bio dovoljan.
Od njih nije ni Sky a ni Machine..Hehhehehe.Salim se.
Trenutno najbolja ploca za DDR2 platformu je Asus Rampage Formula kao sto je za DDR3 platformu Asus Rampage Extreme.Iskreno da ti kazem takoreci rame uz rame sa Rampage Formulom je i Asus II Maximus Formula,mada ja iz nekih svojih razloga bih isao pre na X48 nego na P45 chipset! E sad ono sto je najzanimljivije a to je koja memorija a da to radi kompatibilno tip top.Ja imam recimo OCZ Flex 9600 1200 Mhz 4GB ali se ne mogu bas pohvaliti da je kompatibilna sa Rampage Formulom.Ima tu dosta problema dok ne utegnes sve kako treba pa i opet zeza.Evo ti moj primer.Ako u skorije vreme ne predjem na DDR3 (Asus Rampage Extreme) uzecu G.SKill 1200 Mhz koja sa Rampage Formlula radi ,OTKIDA.Takodje bi uzeo Corsair Dominator 1200 Mhz ali sve su to skupe memorije. Pazi,ako hoces VRH DDR2 Platformu kao sto sam ja sebi uzeo moras mnogo para da izdvojis a sad u ovo vreme ti se ne isplati uzimati DDR2 platformu pored DDR3 th Nehalema koji ce te sve ukupno izaci jeftinije od ove prve kombinacije.Ja bi tebi lepo spakovao neki Nehalemcic i da pevas kako to radi,milina.E sad zavisi sta ti je prevashodno,za sta si namenio komp..Opet i tu treba razmisliti itd..Ajde daj jos malo informacija pa da razmotrimo situaciju. Koji je thermalright? P.S.Vrlo kratko a jasno ti je odgovorio user OCz! Svaki X58 chipset podrzava i Sli i CF! XFX 790i ULTRA je ploca sa nVidia chipset-om i kosta papreno.Imas SLI Support ako te to interesuje!Ja je nebi uzimao.
@imarkovic@ Nije bitan izgled vec funkcionalnost i performanse!
ali za te pare moras malo da gledas bolju kupovinu, jer ne mozes bas naj naj, pogotovu ako ti treba napajanje..bilo bi ok da je 750, ali Chieftec..
ASUS Rampage 2 extreme - 350eu i7-920 - 260eu OCZ 2x2GB 1333 DDR3 - 156eu GRAFIKA - ja bih uzeo GTX285 - 370eu, jer 2x4890 je oko 460eu, ali ne znam cemu to.. NAP. - uzeo bih Chieftec-a od 1KW za ostalo...
@imarkovic Upravo je Gigabyt EX58-UD5 najbplja ploca za i7 procesore. Kada se sve sabere i oduzme ova ploca je u proseku najbolja, za extremni klok DFI, za 24/7 sa svim dodacima koje ploca moze da ima MSI Eclipse, ali je Gigabyt EX58-UD5 ipak naj bolje resenje, dobro odradjeno hladjenje omogucava da se ploce ne pregreve bez obzira na overklok bez i jednog dodatnog venta koji bi duvao u samu plocu. Ima jos mnogo sitnih detalje koji je izdvajaju u odnosu na konkurenciju ali o tome u nekoj drugoj temi.
QX procesori a po cemu su najbolji i sta ce konkretno doneti jednom prosecnom korisniku??? DDR2 1200mhz, cemu to? cena DDR2 memoriskih modula je jako niska tako da to nije tako bitno ali treba napomenuti da je kod intela brzina memorije nebitna stvar do pojave i7 i X58, caki i kod i7 nema gotovo nikakvog uticaja na krajnje performanse u svakodnevnom radu (igrice multimedija itd). Covek je pitao koja je najbolja a ne najskuplja ploca. Asus jeste naj jednostavniji za koriscenje i medju naj kvalitetnijim brendovima, ali isto tako njihovi vrhunski modeli tipa MAXIMUS 2 FORMULA se dosta vise greju u odnosu na recimo P5Q Deluxe i najcesce nisu cak ni vrhunske overklok ploce i ako gadjaju tu ciljnu grupu. DFI je ustvari tu najbolji ali ima prilicno komplikovan bios za prosecnog korisnika, tako da je Asus ipak najbolji izbor ali to svakako nije MAXIMUS 2 FORMULA ili ploce tog tip iz njuhove ponude. Ako su u pitanju ploce LGA775, P5Q Deluxe ili najbolje Premium. @vuk125 Nemoj kupovati ploce sa Nvidia cipsetom za intelove procesore, prosto ploca ce te najmanje usreciti u celoj kupovini posto je razlika u performasama 1-3%, ako ti je bitan vizuelni izgled ipak zaobidji Nvidia cipset na ploci, previse se greje i imaju mali OC potencijal za 24/7, to su im osnoven i najvece mane. Lepo je imati lepu stvar, ali to moze i treba biti i lepo i funkcionalnohttp Za sve one koji razmisljaju o Q9550 preporuka da pogledaju neki i7 920 + Gigabyt EX58UD5, dovoljan je DDR3 1333mhz 3gb nista skuplji nije od nekih 4gb DDR2 1066mhz, klok memorije ne utice na gamingi niti 1% a ova kmbinacija ostavlja mogucnost kupovine jos jedne karta kada ona koja je vec u masini ne bude dovoljna sto donosi +80-95% u gaming performansama tako nesto do pojave X58 i i7 procesora nije bilo moguce. http://www.benchmark.rs/forum/showpo...5&postcount=39
Sto se tice hladjenja imam Themalright TRUE Black sa dva ventilatora 120mm. Kuciste mi je armor full tower sa 25mm ventilatorom na stranici, i jos dodadtnih ventilatora imam gde god je moglo da se stavi ja sam stavio. Dva 120mm, pa dva od 90mm, dva thermalrake slot ventilatora koji mi hlade kartice, jedan themaltake cyclo za memoriju koji sam iskoristio da hladim naponsku jedinicu i dva ANTEC spot ventilatora. jedan duva na memoriju drugi duva na grafiku. Mislim da bi ovo hladjenje bilo dovoljn za ozbiljniji oveklok. E samo nisam siguran da li ovaj Thermal right moze da se nabudzi na podnozje za nehalema, posto imam nosac za LGA775 i AM2 koje sam dobio uz njega. A kom mis sluzi za 3d MAX prvenstveno Photoshop ACAD proracune koji se baziraju na METODI koNACNIIH ELEMENATA, dakel numerika veliki broj iteracija itd. Naravno ja bih i malo da se igram ali SA max detaljima DX10 AA i to.
Eh jebem mu misa.I jare i pare.Hehehehh..Prvo cooler neces moci da nabodes da Nehalem platformu LGA 1366,ne znam dal postoji neki bracket koji omogucava kompatibilnost,nisam siguran. Kad je render u pitanju sta reci osim da Nehalem mrsi konce,tu je najjaci.Ako su igre u pitanju na zalost nije ,tu je opet neki Quad za 775 LGA vrh kao npr moj Q9650 na 4.3 Ghz za svaki dan hehehehehe...Ne ozbiljno,situacija je zaista takva.Moras gledati sta ti je prevashodno a za igranje sa Full detaljima ce najvecu ulogu da preuzme grafika a ne CPU.Znaci moras da imas babaroga grafiku!
I Want to believe - The truth is out there
:: Sto se tice hladjenja imam Themalright TRUE Black sa dva ventilatora 120mm. Kuciste mi je armor full tower sa 25mm ventilatorom na stranici, i jos dodadtnih ventilatora imam gde god je moglo da se stavi ja sam stavio. Dva 120mm, pa dva od 90mm, dva thermalrake slot ventilatora koji mi hlade kartice, jedan themaltake cyclo za memoriju koji sam iskoristio da hladim naponsku jedinicu i dva ANTEC spot ventilatora. jedan duva na memoriju drugi duva na grafiku :: Mislim da bi ovo hladjenje bilo dovoljn za ozbiljniji oveklok :: E samo nisam siguran da li ovaj Thermal right moze da se nabudzi na podnozje za nehalema, posto imam nosac za LGA775 i AM2 koje sam dobio uz njega :: A kom mis sluzi za 3d MAX prvenstveno Photoshop ACAD proracune koji se baziraju na METODI koNACNIIH ELEMENATA, dakel numerika veliki broj iteracija itd. Naravno ja bih i malo da se igram ali SA max detaljima DX10 AA i to :: ::
A grafika jej bi bilo dosta dve 4890 u CF-u ili hjedna GTX285, ili dve GTX 260 core 216 u SLi. misli sta ima jace od dve mada ja vise volim Nvidiu, ati iam ta dx 10.1 sto ne znam koliko to znaci. GTX 295 ima dva GPU pa ne znam kako to radi imao sam jednom 7950GX2 i uopste mi se nije svidela.
GTX295 sabija (Ja je imam) http://img27.imageshack.us/my.php?image=crysistestgtx295.png GTX260 SP216 losije rade u SLI od ove karte Ali ja mislim da bi se uklopio sa dve GTX285 u SLI!To bi bilo extra!Koji mon imas tj rezoluciju? Na DX11 mozes da zaboravis.Cisto sviranje onoj stvari i zaludjivanje naroda!
:: A grafika jej bi bilo dosta dve 4890 u CF-u ili hjedna GTX285, ili dve GTX 260 core 216 u SLi. misli sta ima jace od dve mada ja vise volim Nvidiu, ati iam ta dx 10.1 sto ne znam koliko to znaci. GTX 295 ima dva GPU pa ne znam kako to radi imao sam jednom 7950GX2 i uopste mi se nije svidela :: :: ::
@vuk125 Ne podrzavaju sve X58 ploce SLI, cisto da znas posto se SkyFire malo izleteo sa tom izjavom. Sa tom kintom nemoj ni da razmisljas o DDR2 platformi. i7 920 + X58 (Asus ili Gigabyt) + DDR3 3x2gb 1333mhz, posto si naveo da koristis 3d MAX, ovo je naj logicnije resenje uz budzet koji imas. Od grafika razmisljaj o GTX275 manje se greje a dobro klokuje i nije bucna u odnosu na GTX285 koja se isto tako dobro klokuje ali je malo bucnija posto se malo vise greje, SLI sa dve GTX275 u neko dogledno vreme je po meni prirodna transformacija Mogao bih na slepo da ti preporucim i 4890, kazem na slepo posto jos uvek nisam imao prilike sa njom da radim pa ne znam kako se ponas u radu, preformanse mozes videti na netu ali to koliko je bucan i koliko se greje tesko da ces negde naci. Za SLI i CF ti inace treba dobro napajanje narocito ako ce sistem biti overklokovan od 850w do 1250w maksimalno. Themalright TRUE Black moze da se namesti ali ti nebih preporuci sam da se igras sa tim, par saveta na tu temu i oko bezbednog overkloka mozes potraziti na forumu koji se usko bavi tom tematikom. http://www.sx-team.com/forum/index.php?act=idx
A ploca ima li neki Asus svi nesto trube da GIgabyte nije bas
26.04.2009. 02:46
status: user broj poruka: 2929
Miaslim mozda ljudi lupaju ne znam ja sam imao neke njihove ploce pa sam malo paranoican. Mora da ima nek nosac za TRUE da se kupi posebno pa da se to nabudzi, mislim bas bezveze.
@Zajebani76@ Pa covek nece uzeti znj model vec neki sa vrha i podrazumeva se da podrzava i Sli i CF!Gigababyte UD4-UD5 obe su full compatible SLI&CF
:: Miaslim mozda ljudi lupaju ne znam ja sam imao neke njihove ploce pa sam malo paranoican :: Mora da ima nek nosac za TRUE da se kupi posebno pa da se to nabudzi, mislim bas bezveze :: :: :: ::
Monitor imam trenutno 971P Samsung ali bih u ponedeljak uzeo neku 22` koaja ima HD samo ne neka budzet varijanta to jod+s gledam nisam nista odlucio, tako da ce 971p ostati prakticno kao drugi monitor.
Ih bre,pa koji ce ti tako jake grafike? GTX285 je sasvim dovoljan za rezoluciju od 1680x1050! Ako hoces bas da se izivljavas onda uzmi jos jednu pa vozi sve na Full detalje i AA na 100 FPS
:: Monitor imam trenutno 971P Samsung ali bih u ponedeljak uzeo neku 22` koaja ima HD samo ne neka budzet varijanta to jod+s gledam nisam nista odlucio, tako da ce 971p ostati prakticno kao drugi monitor. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.