Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Spolja gladac a iznutra jadac - Pakom Amd Dragon
STRANA 1 OD 2  
Panta019 Spolja gladac a iznutra jadac - Pakom Amd Dragon 27.04.2009. 00:42 T17042

status: user
broj poruka: 1583
Uzasno me nervira kada neka kompanija ponudi jacu konfiguraciju sa nekom slabijom komponentom koja moze da dovede do kvara kompa pre ili kasnije.

http://www.pakom.com/razno/amd-dragon.aspx

1.Ponudili su Amd x4 920 + ati 4850 u kucistu Codegen M609 Black sa Codegen napajanjem od 450W. Ako nekoga ujede zmijce da hoce ovo da kupi neka bolje kupi kvalitetnije napajanje jer ovo ne valja uopste.

2.Ponudili su Amd x3 710 + ati 4830 u kucistu Codegen 6218 Black sa Codegen napajanjem od 400W. Postupiti isto kao pod 1.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Pazi 27.04.2009. 01:41 #110423

broj poruka: 4163
to će u principu da radi, ali dokle. Njih baš briga, i da im se svaka prodata mašina vrati u garantnom roku oni će da menjaju delove i to ti je to. Bitno im je samo da je JEFTINO jer to 90% kupaca smatra presudnim, nažalost.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Stripy AMD DRAGON 27.04.2009. 01:49 #110427

broj poruka: 4163
Možda će da bljuje vatru, al iz napajanja!

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

blackwolf - - - - - - 27.04.2009. 03:02 #110432

broj poruka: 1514
Kolikom sam primetio to radi dosta firmi ne samo pakom,navedu preterane procesore,grafičke...A napajanje krš.
Black Wolf

skar hehheh pajseri 27.04.2009. 08:12 #110451

broj poruka: 3992
najbolje je prosle godine su stavili 8450x3 i 4850,sa 3gb rama na asus plocu od 35e...plus china made kuciste i tako to....a dobijate i poklon tastaturu i misa renomiranog proizvodjaca MSI,CHIKONY

rad je od coveka napravio majmuna

DmasteRNo1 Ajd, šta se bre ložite 27.04.2009. 09:15 #110459

broj poruka: 6106
Ko to još gleda koliko vati ima napajanje i ko ga je proizveo? Važno je da procesor ima što više jezgara, da radi na što više magaherca, pardon gigaherca, da je oznaka grafičke što veća i da u se u njoj sadrže automobilske oznake tipa GT, GTS, GTX, GTO, WRC, da ima što više rama, a sve ostalo je sviranje onoj stvari - dakle nevažno. A, još kad dobiješ za džabaka tastaturu i miša, koji zajedno ne vrede ni 1000 džindžona, takva mašina jednostavno mora da se kupi.

Šefe, koji ti je vrag?

Panta019 Re: Ajd, šta se bre ložite 27.04.2009. 10:13 #110466

Ove ljudi nisu glupaci, niti su sisali vesla, i znaju sta je skart a sta nije. Molim te ne vredjaj nas. Vidim da nisi upucen u kvalitet odredjenih klasa napajanja pa cu malo ukratko da objasnim.

Generalno postoje 2 klase napajanja da budemo najprostiji : 1. Kineska (tako se nazivaju ona cija je odlika mala cena) i 2. Brendirana (za koja mora da se plati malo vise)

1. U Kineska napajanja spadaju Codegen, MS Industrial, JNC, ANC, Frontier, KME, Blueberry. Za njih moze da pise da imaju i 550W sto je u praksi manje od pola. One imaju veoma slabu +12V granu i kada stavis jacu komponentu na napajanje sa slabom +12V granom ono ce da tresne ako ne odmah onda veoma ubrzo. Primera radi postoji kvalitetno napajanje koje se zove Corsair i njegovih 550W moze bez problema da tera Nvidia gtx260 a da ovu graficku stavis na MS Industrial Platinum od 550W ima odmah da pukne. Kada Kinesko napajanje otkaze obicno sa sobom povuce jos neku komponentu.

2. U brendirana napajanja spadaju : Antec, Chieftec, Cooler Master, Corsair, Thermaltake, LC Power, Enermax. Kada kupis neko od ovih napajanja ne moras da brines da li ce da otkaze. Cak i da otkaze nece za sobom povuci jos neku komponentu jer imaju zastite od toga.

Situacija sa ponudjenim Pakom konfama je takva da NIKADA nebih stavio ati 4850 i amd x4 procesor na Kinesko napajanje. TO JE UBISTVO ZA KOMPJUTER. Ati 4850 i amd x4 procesor su veoma zedni struje koju Kinesko napajanje ne moze da im pruzi na duge staze.
Takodje je opasno i kombinacija amd x3 710 i ati 4830 na Kineskom napajanju od 400W. To je isto ubistvo jer i ati 4830 i amd x3 procesor ne stede mnogo struju.

Da se ja pitam u prvoj Pakom-ovoj kombinaciji bih stavio napajanje LC Power LC6600GP jer nije mnogo skupo a realno daje 500W sto je dovoljno.

U drugoj konfi bi posao odradio i LC Power LC6550.

:: Ko to još gleda koliko vati ima napajanje i ko ga je proizveo? Važno je da procesor ima što više jezgara, da radi na što više magaherca, pardon gigaherca, da je oznaka grafičke što veća i da u se u njoj sadrže automobilske oznake tipa GT, GTS, GTX, GTO, WRC, da ima što više rama, a sve ostalo je sviranje onoj stvari - dakle nevažno. A, još kad dobiješ za džabaka tastaturu i miša, koji zajedno ne vrede ni 1000 džindžona, takva mašina jednostavno mora da se kupi
::
:: Šefe, koji ti je vrag?
cele1988 u bre... 27.04.2009. 11:13 #110472

broj poruka: 1424
sta se ti covece lozis, vidis da je je covek bio sarkastican
cele1988 .... 27.04.2009. 11:17 #110474

i samo da dodam...
Jednom prilikom kad sam bio u jednoj radnji lik je uze u to vreme (pre 8-9meseci)
Q6600, 4gb rama , 8800GT i REXPOWER 500W ! Ali ga je stavio u TT Tsunami.. Za neverovati ! Ovaj Codegen je kolklo tolko pristojnije napajanje od ostalih kineza koja si nabrojao
http://www.codegenworld.com/03_products/index.asp?max_id_search=14&min_id_search=&pro_id_search=291

darkoc78 re: 27.04.2009. 11:23 #110476

broj poruka: 467
Ne verujem da jedna firma kao sto je Pakom bas ne zna sta radi i zbog cega to tako radi, a na kraju krajeva sumnjam da na tim konfiguracijama i moze nesto da se promeni bar dok traje garancija.
DaSickSyst Codegen 27.04.2009. 11:23 #110477

broj poruka: 2909
@Panta
Gresis sto se tice Codegen napajanja...Naravno da ne mogu da se stave uz Corsair ili TT,ali sigurno nisu u klasi sa MSI,KME,Frontier,itd...
Od low budget napajanja su Codegen najbolja i sto se mene tice nisu nista bolja niti gora od LCa koji je nesto skuplji...
Imao sam Codegen 450W i radilo je dve godine sa E6600,7600GT,3x1GB Corsair XMS2 800MHz,2xHDD(Maxtor 80GB+Seagate 500GB),dve optike,a u kucistu pored kulera za CPU i grafiku imam jos 5 dodatna ventiolatora(1 na HDDu,3 na kucistu i 1 na cipsetu),a redovno mi se desavalo da racunar ne gasim po nedelju i vise dana...Ovo napajanjanje mi je `ubio` grom prosle godine kad je pola grada ostalo bez struje,ali mi je sacuvalo ostale komponente...
Da naglasim da znam jos dva lika kojima su i isto to vreme crkla napajanja od istog udara groma i oba su bila `brendirana` (Chieftec)...

Slazem se da za takve konfiguracije UVEK treba staviti neki Corsair,TT,CM ili neko drugo brendirano napajanje,ali nikako ne mogu da se slozim da je Codegen u klasi sa MS Industrial i ostalom kung-fu druzinom...

DaSickSystem

Vaskev re 27.04.2009. 11:52 #110490

broj poruka: 1673
Pa Codegen je zlatan u poredjenju sa MSindustrials. Pogotovo jaci modeli tipa 550,600W koji su u stvari jednaki sa Chieftec starijim napajanjima od 360W ali su naknadno pojacana boljim hladjenjem, transformatorom vece snage i jacim tranzistorima kao i vecim vrednostima elektrolita. Jedino su elektroliti iz nize klase ali daleko od toga da je djubre. Ali razlog stavljanja napajanja koje je ipak dovoljno je naravno servis u vangarantnom roku na koji oni racunaju. A ko misli da je bolje da su stavili skuplje napajanje i naplatili malo vise gadno se vara. Kod nasih neupucenih ljudi (cca 85%) presudan faktor je cena mada tako nesto se najcesce obije o glavu kasnije.

obradmi Radilo bi to na deafult kloku po mom misljenju 27.04.2009. 12:11 #110493

broj poruka: 7733
kad bi user hteo OC doslo bi do iznenadnih resetovanja,e sad ni Intel ni AMD ne daju garancije za OC ,nisu ni oni mutavi bas toliko mislim na Pakom.Sta je mana tih gotovih konfiguracija ?,ako bi hteo da dodas Tv karticu ili da dodas vise memorije ili bilo koji upgrade ,ukida ti se garancija,tako da te stvari nikad nikom ne bih preporucio.
BlueSkyNIS ... 27.04.2009. 12:26 #110498

broj poruka: 860
Potvđujem DSS-a.

Codegen 430W
Prescott oveklokovan na 3.3GHz, 1 GB RAM-a, 8600GT, 2 HD-a 80GB + 640GB, rezač + ventilatori. Vrlo tih u radu. Krenula treća godina od kada ga imam. Definitivno sam zadovoljan sa njim, a mislio sam bio da ga iskoristim samo kao privremeno rešenje.

Windows-free with Fedora 10

Panta019 Re 27.04.2009. 12:53 #110504

Nekada je bilo bitno samo koliko vati ima napajanje ali sada je bitno i koliku +12V granu ima. I DaSickSyst-ova i BlueSkyNIS-ova konfa i nisu neki veliki potrosaci struje i samim tim je i Codegen bio dovoljan da ih napaja. Naravno da DaSickSyst-ov Codegen nije povukao jos neku komponentu kada je crko jer i nije bio pod velikim opterecenjem. Kada bi ova napajanja sto se predlazu uz Pakom konfe riknula velika je verovatnoca da ce povuci jos neku komponentu sa sobom jer su zesce opterecena.

Sada su najveci potrosaci graficke kartice. Za sve graficke od Geforce 9600 serije pa navise i od 3850 serije pa navise preporucuje se da rade na kvalitetnijim napajanjima.

Takodje je veoma preporucljivo imati brendirano napajanje za quad core procesor.

Graficke kao sto su Ati 4870, 3650 ili nvidia 7600gt, 9500gt, 8600gt mogu da rade OK na napajanjima kao sto su Codegen.

Codegen 400W i 450W imaju po 16A na +12V grani.

Za ati 4850 sam ati preporucuje napajanje sa oko 30A na +12V grani, a za ati 4830 sa bar 20A pa navise.

LC Power LC 6550 ima dve +12V grane : +12V1 14A i +12V2: 15A. Zato je i bolje od Codegen-a.

cele1988 .... 27.04.2009. 13:27 #110511

ti si se zaljubio u LC ili imas dodticno napajanje pa si zadovoljan.
Pa sta su te V12 grane, svaki CM od 380W ima 2 V12+ grane to nije nista novo, ali da znas da LC od 750w ima isto DVE V12 grane, dok Thermaltake vec od 600W ima cak i po 4 V12+ grane i to od prilike kao V12 cpu1,V12 cpu2, V12 mbo,V12 PCI-e, LC sve to deli na dva releja svih 750w, zato mislim da ne trebas LC da proredis sa TT, Corsairom, Antecom , Cm, Ocz, Enermax, Tagan, Power and Cooling. Ova poslednja 3 spadaju u sam vrh ako ga i ne cine cak, dok su ostala jaka brend name napajanja. LC je jednostavno malo bolji i od codegena i to samo zato sto ima jace modele inace mislis daje LC400W nesto bolji od codegena od 400 ili 500w samo mozda lepse izgleda ali je to manje vise isto. LC ima taj 6550GP2 model koji je bio dosta jeftinij od konkurencije ali je radio pristojno sasvim.
Mislim nem`o se ljutis ali ni LC nije tako bas dobar kako ga ti `falis
Panta019 Re: .... 27.04.2009. 13:59 #110515

Ja sam naveo LC Power kao primer a inace imam Corsair TX 750W 60A +12V single rail. Jako zar ne.

Ja se vodim logikom da ko nema pare za napajanje neka kupi LC Power a ako ima para onda Cooler Master, Chieftec (pogotovu CFT serija), TT, Antec, Corsair (my favorite), Enermax.

:: ti si se zaljubio u LC ili imas dodticno napajanje pa si zadovoljan
:: Pa sta su te V12 grane, svaki CM od 380W ima 2 V12+ grane to nije nista novo, ali da znas da LC od 750w ima isto DVE V12 grane, dok Thermaltake vec od 600W ima cak i po 4 V12+ grane i to od prilike kao V12 cpu1,V12 cpu2, V12 mbo,V12 PCI-e, LC sve to deli na dva releja svih 750w, zato mislim da ne trebas LC da proredis sa TT, Corsairom, Antecom , Cm, Ocz, Enermax, Tagan, Power and Cooling. Ova poslednja 3 spadaju u sam vrh ako ga i ne cine cak, dok su ostala jaka brend name napajanja. LC je jednostavno malo bolji i od codegena i to samo zato sto ima jace modele inace mislis daje LC400W nesto bolji od codegena od 400 ili 500w samo mozda lepse izgleda ali je to manje vise isto. LC ima taj 6550GP2 model koji je bio dosta jeftinij od konkurencije ali je radio pristojno sasvim
:: Mislim nem`o se ljutis ali ni LC nije tako bas dobar kako ga ti `falis
Vaskev re 27.04.2009. 14:00 #110516

`Mislim nem`o se ljutis ali ni LC nije tako bas dobar kako ga ti `falis`

LC je napajanje koje bi po mom misljenju trebalo da bude najgore napajanje koje se moze kupiti a ostala napajanja nizih kategorija uopste ne bi ni postojala. I onda bi covek, kad zeli da ustedi ili nije u mogucnosti, kupio LC ali bi i sa njim bio miran da nece otkazati. Na zalost kod nas se Codegen i LC svrstavaju u neku `klasu` i imamo povremeno spaljene kompjutere sa onim jos gorim napajanjima, da ih ne pominjem svi vec znaju koja su. Licno nisam imao previse poverenja ni u Antec TP3 650W i posle mesec dana sam ga otvorio i proverio lemne spojeve, tip elektrolita koji su ugradjeni i sada mogu biti miran. Inace napajanje je kupljeno u K*mteku i ta serija je opremljena sa Nichicon elektrolitima. Kupljeno je pre sada vec godinu dana. Inace, licno nikada nisam imao problema sa Codegen napajanjima, 450W, 550W, 600W (kakvo i danas cuvam u rezervi za probu) ali na svakom su izmenjeni elektroliti sa daleko kvalitetnijim Panasonic elektrolitima.

Panta019 Re: re 27.04.2009. 14:07 #110518

Corsair napajanja volim i njemu slicna po kvalitetu. Nema greske kada tako nesto uzmes.

:: `Mislim nem`o se ljutis ali ni LC nije tako bas dobar kako ga ti `falis
:: LC je napajanje koje bi po mom misljenju trebalo da bude najgore napajanje koje se moze kupiti a ostala napajanja nizih kategorija uopste ne bi ni postojala. I onda bi covek, kad zeli da ustedi ili nije u mogucnosti, kupio LC ali bi i sa njim bio miran da nece otkazati. Na zalost kod nas se Codegen i LC svrstavaju u neku `klasu` i imamo povremeno spaljene kompjutere sa onim jos gorim napajanjima, da ih ne pominjem svi vec znaju koja su. Licno nisam imao previse poverenja ni u Antec TP3 650W i posle mesec dana sam ga otvorio i proverio lemne spojeve, tip elektrolita koji su ugradjeni i sada mogu biti miran. Inace napajanje je kupljeno u K*mteku i ta serija je opremljena sa Nichicon elektrolitima. Kupljeno je pre sada vec godinu dana. Inace, licno nikada nisam imao problema sa Codegen napajanjima, 450W, 550W, 600W (kakvo i danas cuvam u rezervi za probu) ali na svakom su izmenjeni elektroliti sa daleko kvalitetnijim Panasonic elektrolitima
Scyter Re: 27.04.2009. 14:07 #110519

broj poruka: 8138
Meni je Codegen 350w terao sledecu masinu:
Asus P5QL-E
E 7200 @3,17GHZ
Geil Ultra 2x1gb 800mhz @CL 4-4-4-12 (2.0V)
Palit 9600gt 512 DDR3 @700/1900
WD 250gb
Pioneer 212D
2X Cooler Master 12mm

Sad sam ga zamenio sa OCZ SXS 500W EU ali verujem da bi on jos terao bez problema.

The Way It`s Meant To Be Played

Panta019 Re: Re: 27.04.2009. 14:12 #110522

Veoma mudar i pametan potez. Bolje je spreciti nego leciti.

:: Meni je Codegen 350w terao sledecu masinu
:: Asus P5QL-
:: E 7200 @3,17GH
:: Geil Ultra 2x1gb 800mhz @CL 4-4-4-12 (2.0V
:: Palit 9600gt 512 DDR3 @700/190
:: WD 250g
:: Pioneer 212
:: 2X Cooler Master 12m
:: Sad sam ga zamenio sa OCZ SXS 500W EU ali verujem da bi on jos terao bez problema
:: The Way It`s Meant To Be Played
Scyter Re: Re: Re: 27.04.2009. 14:13 #110523

Haha,i to sto kazes.

:: Veoma mudar i pametan potez. Bolje je spreciti nego leciti.
:: ___________________________________
:: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: :: Meni je Codegen 350w terao sledecu masinu
:: :: Asus P5QL-
:: :: E 7200 @3,17GH
:: :: Geil Ultra 2x1gb 800mhz @CL 4-4-4-12 (2.0V
:: :: Palit 9600gt 512 DDR3 @700/190
:: :: WD 250g
:: :: Pioneer 212
:: :: 2X Cooler Master 12m
:: ::
:: :: Sad sam ga zamenio sa OCZ SXS 500W EU ali verujem da bi on jos terao bez problema
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
Vaskev re 27.04.2009. 14:16 #110524

Malo je bitno ko je proizvodjac samog napajanja, bitnije je cije OEM resenje se nalazi u kutiji i kojoj seriji pripada, Corsair, Antec je zapravo Seasonic, dakle izlaze iz iste fabrike a kutija, nalepnica je stvar licnog afiniteta. Cak je Codegen sa Chieftecom jedno vreme delio dobavljaca ali je postojala razlika u kvalitetu ugradjenih delova. Zato i kazem da nekako volim da ja vidim sta mi to oni spakuju unutra pa makar izgubio i garanciju. Zamislite neki hladan lem ili nedovoljno isecena nozica neke komponente koja moze da napravi kratki spoj i od toga nastradaju silne komponente a covek na kraju dobije reklamaciju za samo napajanje a za ostale komponente koliko znam ne.

Dragot re 27.04.2009. 14:33 #110526

broj poruka: 1149
Koje je ono levo kuciste???

Panta019 Re: re 27.04.2009. 14:35 #110527

Codegen M609 Black .

:: Koje je ono levo kuciste??
Scyter Re: re 27.04.2009. 14:38 #110528

Codegen M609.Imam ga,veoma je dobro.Veliko,rashladno,ma sve.Ima i lcd ekran koji pokazuje temperaturu u kucistu,sat i broj obrtaja kulera na cpu.Sve u svemu kuciste mi se jako dopalo.Temperatura u kucistu mi nikad ne prelazi vise od 30c.

:: Koje je ono levo kuciste??
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs