CPU 7750 radi na 2.7, ploca Asus N78, grafika na njoj 8200...
To je radilo sa tom integrisanom karticom i non stop je drugo jezgro prikazivalo zauzetost od 30-50% (nema nista instalirano u pozadini da radi...)
Ubacim 7600GT.. racunar prepozna karticu i dok nisu instalirani drajveri za nju procesor ne radi nista 0-3% zauzetost... instaliram drajvere za karticu... i OPET ISTO!!!
Znaci nista ne radi u pozadini, svi nepotrebni servisi iskljuceni, nijedan rezidentan program ne radi... NISTA a procesor (drugo jezgro) radi od 30-50%!!! Instalirao sam i one optimizatore za dual cpu i menjao parametre u biosu i NISTA ne pomaze!!!
Sta da radim??? Sta to CPU mulja u pozadini??? Zna li neko kako da resim problem???
Apsolutno nikakav problem. Ako ti računar radi najnormalnije nemaš razlog za brigu. Pitanje je kojim si to programom očitao vrednosti. Da li si sačekao bar malo da vidiš da li će % opterećenja da padne
je prvo jezgro normalno optereceno (1-3%) u `idle` rezimu a istovremeno, drugo jezgro (koje bi tek trebalo da bude neoptereceno) je zauzeto do 50%? Ako je tako, onda nesto stvarno nije u redu (neispravan procesor? Losa instalacija OS-a? O kojem OS-u se radi?)
Task menager pa vidi sta ti vuce procesor najvise kada neradis nista, mozda je trojanac neki a mozda jednostavno firefox ili antivirus radi svoje.Najbolje je da to pogledas posle restarta racunara kad se win digne i smiri se(zavrsi sva ucitavanja).Meni firefox na ovoj strani vuce od 5 - 13 % zauzece procesora na oba jezgra isto.Ako ti neki nepoznat proces vuce cpu onda nadji na netu sta je to ukucaj njegovo ime u google pa vidi.
Znači komp je tek instaliran... znači nema ništa... nema net... nema virusa...
u task manageru i gledam zauzetost...
ali najčudnije je da kad sam ubacio novu karticu... (nisu još drajveri za nju instalirani) nikakva zauzetost nije postojala... tako bi trebalo da radi... međutim, čim sam instalirao drajvere za grafiku počeo je da gura do 50% dok ništa ne radi!!! - a isto tako je bilo dok je radio i sa karticom koja je na ploči...
Kad pokrenem winamp npr... on ne povećava zauzetost...i dalje varira tako, samo što se uključuje da radi i prvo jezgro...
Inače temperatura je oko 40 (ladim ga sa 14cm visokim kulerom jer sa fabričkim je išao do 52!!!)
Ali siguran sam da bi bio i hladniji od 40 kad ne bi muljao non stop nešto u pozadini... zato me je i zabrinula temperatura od 40 (vidim drugi pišu kao 30-35) i kad pogledam zauzetost od 30-50% non stop!!!)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.