Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pitanje oko napajanja.
STRANA 1 OD 1
gilopile Pitanje oko napajanja. 30.04.2009. 20:13 T17117

status: user
broj poruka: 9459

Imam neki stari comp socket A.Napajanje Msi je bukvalno izgorelo,svi kondezatori su naduveni.
E sad,nemam nikakvo napajanje pri ruci,osim nekog kineza od 300w,ali nema p4 jack.
Interesuje me da li mogu da mu nabudzim taj jack,ali da ga vezem na +12v sa jedne od grana za napajanje HDD.
Ostatak je:
GF 6600gt 128 agp
Tv karta
Hdd 160
Hoce li ici ovo?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miglia Nece 30.04.2009. 20:25 #111251

broj poruka: 32
Ne bih ti nikako savetovao da se igras sa tim posebno posto je tvoj kompjuter iako star veliki potrosac struje plus graficka , Tv i hard.

Znaci ili kupi novo ili neko dobro polovno.

MACHINE Naravno 30.04.2009. 21:04 #111258

broj poruka: 5715
Bez frke, samo uzmi 2 zute (12V) i 2 crne (GND) i povezes na stari odsecen P4 ATX12 konektor, mozes zalemiti ili pak obmotati ali fino izolovati (zuto na zuto i crno na crno). To ne vuce 200W a svi ti naponi dolaze iz istog dela sekundara pa nema ama bas nikakve razlike...otkaci sa nekog molexa zute i mase i prevezi pa izoluj

A N G E L

gilopile Re: Naravno 30.04.2009. 21:19 #111259

Odradio,radiTo me je najvise i interesovalo da li taj p4 jack ide sa istog izvora.Plasio sam se da nije neka manja amperaza i sl.

Hvala vam na odgovorima!

:: Bez frke, samo uzmi 2 zute (12V) i 2 crne (GND) i povezes na stari odsecen P4 ATX12 konektor, mozes zalemiti ili pak obmotati ali fino izolovati (zuto na zuto i crno na crno). To ne vuce 200W a svi ti naponi dolaze iz istog dela sekundara pa nema ama bas nikakve razlike...otkaci sa nekog molexa zute i mase i prevezi pa izolu
::
:: A N G E L
Vaskev re 30.04.2009. 21:19 #111260

broj poruka: 1673
Nema problema da se to odradi i neces odraditi nista sto vec neko nije, cak sta vise vecina napajanja za P4 je i nastala dodavanjem takvog kablica kod mnogih proizvodjaca, izmene na samim napajanjima (mislim na plocu napajanja) nije ni bilo. Jedino pitanje koje bi trebao sebi da postavis je koliko je taj kinez od 300W pouzdan?!? Ako smatras da operacija vredi, prati uputstva koja ti je dao Machine, predlazem jedino da ne budzis nista sa izolacijama vec lepo otvoris napajanje i zalemi kablic (koji ces razlemiti sa ploce starog napajanja) na novo. Tako mozes dodati i neki Sata kabl ili dodati kabl za bilo sta drugo. Ja sam to konkretno radio sa nekim kvalitetnim napajanjima dodajuci im kabl za PCIex graficke kartice izbacujuci adapter iz upotrebe zbog eliminisanja prelaznog otpora konektora.

gilopile Re: re 30.04.2009. 21:37 #111262

Ma da,sve sam ja to odradio,ali me je mrzelo da ga otvaram i lemim direktno na plocicu napajanja.Ipak je neki sugavi kinez,pa mi je to bas privremeno dok ne kupim nesto malo bolje.
Napajanje koje je bilo je MSI 350w,radilo je to 3-4 god.Posto sam taj comp dao drugaru nije skontao da je zaribao kuler,pa se unutra sve rastopilo.Malopre sam mu menjao kondezatore od 1000mf 10v 5kom,svi su nabrekli,a jedan je i procureo,cak i blok kondezator 105k/250V je totalno puko i prodimio.Sada napajanje radi,ali se ugasi za 10-ak s.Trnutno nemam 2200mf 16v da i njega zamenim.Mucim se bez veze sa tim go***m,ali sta ces kad trenutno nemam nesto bolje,pa sam i dosao na ideju da skopcam tog kineza bez P4 marke JNC,neka mi je Bog u pomoc s njim.

:: Nema problema da se to odradi i neces odraditi nista sto vec neko nije, cak sta vise vecina napajanja za P4 je i nastala dodavanjem takvog kablica kod mnogih proizvodjaca, izmene na samim napajanjima (mislim na plocu napajanja) nije ni bilo. Jedino pitanje koje bi trebao sebi da postavis je koliko je taj kinez od 300W pouzdan?!? Ako smatras da operacija vredi, prati uputstva koja ti je dao Machine, predlazem jedino da ne budzis nista sa izolacijama vec lepo otvoris napajanje i zalemi kablic (koji ces razlemiti sa ploce starog napajanja) na novo. Tako mozes dodati i neki Sata kabl ili dodati kabl za bilo sta drugo. Ja sam to konkretno radio sa nekim kvalitetnim napajanjima dodajuci im kabl za PCIex graficke kartice izbacujuci adapter iz upotrebe zbog eliminisanja prelaznog otpora konektora
imarkovic .. 30.04.2009. 22:08 #111268

broj poruka: 19073
inace ima da se kupi fini kulturan adapter za 150din.
gilopile Re: .. 30.04.2009. 22:18 #111269

150 din?!??Bolje da sunem jos 200 i kupim `kulturnog`kineza od 350w

:: inace ima da se kupi fini kulturan adapter za 150din.
Pisko Kocka 30.04.2009. 22:24 #111273

broj poruka: 6672
Pa, kocka je bačena, ali šta će ispasti...
Činjenica je da, koliko god bili opasni shit-ovi i mi ih ne preporučivali, (i zdrav razum), činjenica je da može da radi godinama. Radi se o kocki, kad će i koliko toga povući za sobom.... ne i da li će.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs