Poliranje je postupak kojim se abrazivnim sredstvom, obično male granulaže ili sitnih čestica, kako hoćeš, glača površina nekog predmeta da bi se dobio visok sjaj ili izravnale neravnine, ili i jedno i drugo. U PC sferi, do sada se mislilo uglavnom na površinu cooler-a i to onaj deo koji naleže na procesor, da bi se poboljšale karakteristike prijanjanja i prenošenja višta toplote sa procesora - koje su opet rasle, što je kontakt bio bolji na većoj površini. Ja sam to radio na profesionalnom strugu, da se skine gruba neravnina coolera, a zatim se koriste paste za poliranje.... nije baš zabavan posao, ali, kod overclocka se isplati... naravno, ne misli se na šmirglanje, brusilice i slično, primenjivo u ostaloj industriji. Poliranje procesora, u tom smislu, znači da se i površina novih procesora, čija su jezgra zaštičena metalnim poklopcem, ispoliraju kao i sami cooler-i, tako da pasta koja se nanosi skoro i da nema funkcije osim u nanosferi... Mada, `ispolirati procesor` u sferi proizvodnje istog, znači unaprediti i usavršiti proces proizvodnje i set instrukcija koje isti poseduje, tako da se izbegnu greške kojih je bilo a ujedno se ubrza sam procesor odnosno, podigne brzinski prag. Na šta se misli kod tebe, zavisi od konteksta u kome si našao taj pojam.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
@pisko sta si bre radio na strugu? skidao neravnine na kuleru? alo bre, strug radi fi profile! normalno da ide brusenje... mojne da zamajavas coveka...
:: Poliranje je postupak kojim se abrazivnim sredstvom, obično male granulaže ili sitnih čestica, kako hoćeš, glača površina nekog predmeta da bi se dobio visok sjaj ili izravnale neravnine, ili i jedno i drugo. U PC sferi, do sada se mislilo uglavnom na površinu cooler-a i to onaj deo koji naleže na procesor, da bi se poboljšale karakteristike prijanjanja i prenošenja višta toplote sa procesora - koje su opet rasle, što je kontakt bio bolji na većoj površini :: Ja sam to radio na profesionalnom strugu, da se skine gruba neravnina coolera, a zatim se koriste paste za poliranje.... nije baš zabavan posao, ali, kod overclocka se isplati... naravno, ne misli se na šmirglanje, brusilice i slično, primenjivo u ostaloj industriji :: Poliranje procesora, u tom smislu, znači da se i površina novih procesora, čija su jezgra zaštičena metalnim poklopcem, ispoliraju kao i sami cooler-i, tako da pasta koja se nanosi skoro i da nema funkcije osim u nanosferi.. :: Mada, `ispolirati procesor` u sferi proizvodnje istog, znači unaprediti i usavršiti proces proizvodnje i set instrukcija koje isti poseduje, tako da se izbegnu greške kojih je bilo a ujedno se ubrza sam procesor odnosno, podigne brzinski prag. Na šta se misli kod tebe, zavisi od konteksta u kome si našao taj pojam... :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.