Imam AM2+ plocu M3A78 i cini mi se da nije nesto za klokovanje i te 4e,tako da razmisljam o kupovini neke `besnije` ploce .) E sad dal se sve to isplati uz procesor athlon x2 7750be koji na ovoj ploci pici na 3,2ghz 24/7 ,ili valja menjati i procesor kada vec uzmem 790 chipset? Svaki savet dobro dodje...Inace sam razmisljao o phenomu II x3 720be,ali ne znam koliko cu dobiti na performansama za Igre pre svega...puno Hvala :)
Biostar TA790GXB AM2+ Cena: 7.160 din. Sto se tice PIIx3720 be je oko 20 % brzi u igricama od 7750 BE,brzi je od i od Intel E8200 konkretno u igricama jedno 5 %.
`Overclock i te fore` (u ovom slucaju) ne zavise od cipseta vec od proizvodjaca, tako da neces primetiti neku specijalnu razliku izmedju 780g i 790g cipseta ako su obe ploce npr. od Asus-a.
Bilo bi bolje, ali ne vredno upgrade-a.
Za sta ti treba CPU bolji od Athlon X2 7750 BE ? Ne bacaj pare bez ikakve potrebe. Sa tim procesorom imas dovoljno `sirove snage`, a performanse u igrama ce vise da zavise od graficke.
2GB RAM-a, neka ATI 4850 ili Nvidia 9600GT i sve igre ce da lete na 19 inca.
Za godinu dana kupi Phenom II i novu plocu. Sada apsolutno nema potrebe.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Zato sto SB750 ima rezervisan link sa CPU i Northbridge imas po net-u o tome.Idi na guru3d kucaj 790gx u search vidi razlike na foxconn ploci izmedju 780g i 790gx.Mozda je bolje da kupi drugi CPU nego da menja plocu.
ja bi uzeo J&W Extreme Ja imam jednu J&W integrusu kod devojke i eskstra je, i izrada i raspored na ploci, solid cap. i td. A ova J&W Extreme ima toliko opcija o OC da to nije normalno podseca na DFI sa onim pod meni-ima i podesavanjima. Izgleda ko Asus od 150-160e a kosta 90-95e kako gde. Jos imas sve sto ti treba na njoj.
Da napomenem da imam 2x1gb rama geil 1066mhz monitor 19` tft n943 i graficku gigabyte 8800gt turbo force 512mb...najpre bi se pozabavio klokovanjem procesora koga bi takodje mozda menjao za phenom II ali posto vidim kazete nema neke velike performanse u odnosu na athlon hmm,razmisljam se sta cu i kako cu...verovatno bi iso na taj najnoviji chipset 790gx i to cu da uzmem samo me zanima jos od kog proizvodjaca...
Da napomenem da imam 2x1gb rama geil 1066mhz monitor 19` tft n943 i graficku gigabyte 8800gt turbo force 512mb...najpre bi se pozabavio klokovanjem procesora koga bi takodje mozda menjao za phenom II ali posto vidim kazete nema neke velike performanse u odnosu na athlon hmm,razmisljam se sta cu i kako cu...verovatno bi iso na taj najnoviji chipset 790gx i to cu da uzmem samo me zanima jos od kog proizvodjaca...
Govorim o kombinaciji sa 790 gx plocom i grafickom GeForce GTX 280 koja je koriscena u ovom testu sa guru3d ili nekoj Ati slicnih karakteristika,naravno sve to uz firmirano napajanje min. 500 W.
Mogu reci da nije lose LC power 550w 2.0v...vidim cak da ga ljudi preporucuju za ove osrednje konfiguracije kao best buy posto nije skupo kao chiftek a i cuo sam da je sada nepouzdan chiftek kao kvari se dosta,pa sam zato i uzeo ovaj LC. Pa extra,uzecu tu plocu pa cu da probam i otkljucavanje jezgra na procesoru :D Mozda su i tacne glasine :)
7750 Be best buy za igrice racunajuci tu i Intel-ove CPU
03.05.2009. 22:02
status: user broj poruka: 7733
Na 1280x1024 imas 60 frejmova u Crysis sto je znaci najbolje za igranje Call of duty 1280x1024 izvuce 88 frejmova....
E sad ako pozeljno je ako mozes da uzmes i jaci CPU,ovo sa otkljucavanjem ,ja licno to nisam radio ,ali svi sto su otkljucali jezgra to su uradili sa SB750
Znaci bukvalno da ne razmisljam o zameni procesora,jer gledajuci onaj test sto si mi dao obradmi 7750be uz rame sa e8200 a cene su im kao nebo i zemlja :) Tako da to je to,a ploca ce obavezno da dodje u obzir. Inace ova m3a78 je 770 chipset ili gresim? Na cd-u pise 770/sb700 pa sad kapiram da je 770 chipset nema druge :s
Ova Biostar 790 gx dolazi sa Sb750 i jos ima nekoliko boljih opcija od tog starijeg chipseta.Vidis po tim testovima koliko izvlaci frejmova i sta je granica igrljivosti.Pufi ima tu plocu i zadovoljan je.na tu 790 GX posle mozes da nakacis i jaci CPU po potrebi ,a za igrice jaca grafika svakako ,ova ATI 4770 mi deluje ok a i ne vuce puno struje.
Ispod 30 fps nije za igranje 30 do 40 fps osrednje 40 do 60 fps vrlo dobro iznad 60 fps najbolja moguca opcija za gamere
Ako koristis komp za jos nesto pored igrica ,multimeda encoding ,3d render i slicne operacije trebace ti jaci CPU ,sa PII 720 be izvukao bi i vise frejmova iz graficke za igrice ne mnogo.Najbolje moguca opcija je da promenis i plocu i cpu ,ako ne mozes odjednom ,onda prvo plocu ,pa CPU.Ako igras igrice na tim detaljima nema potrebe za menjanjem graficke.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.