EVO ONE je bolja memorija i za sigurno ima Micron chipove dok za Ultra i Ultra Plus se vise ne moze reci.Manje vise za Ultra Plus ali Ultra koja je nekad imala samo Micron chipove sada ima i Elpida i sl..Vise je retko naici na Ultru sa Micronima! Ako je bas povoljno a treba ti za rad onda uzmi a ako uzimas za sebe ovako EVO ONE je bolji!
Sa Dual core-om ce mozda i da gura.Inace pre sam siguran da ce EVO ONE da izgura veci clock jer su tu birani Microni. Moj Ultra Plus na 1066 Mhz je isao stabilno na 1200 Mhz za Core 2 Duo E6850 a mogao sam da udjem u win i sa 1300 Mhz!
Q6600 i Phenomu X4 9850 i phenomu X4 920 i phenomu 940 BE A memorija je oko 4800 dindzi, mislim glupo je radi testa davati vise para. I onako ce to posle da ode ko zna gde.
Pomislih da kupim pa ako mi se svude da ih zadrzim, ako se ispostavi da su bolje od mojih. Jer sam na netu video da su te memorije cak radile na 1296 Mhz 4-4-4-12 navodno satbilno. Milsim ne verujjem bas sasvim u ovo, ali sam video na nekim stranim forumimam da su ove memorije najbolje od svih u varijanti 2x2. Mislim sad koliko je to tacno pitanje je. Mozda neki moduli koji se nabavljaju u inostrnstvu ko zna kakve mi uvozimo. A moje da udomim. A sad mi ti rece da su moje bolje
Pa obzirom da je EVO ONE serija sa biranim chipovima trebalo bi da teorija potkrepljuje i praksu.Mada sve sto ti kazes,zavisi odakle mi dobijamo jer svakako u inostranstvu su komponente kvalitetnije i pouzdanije mada ni to ne mora da znaci.Sve je to jako diksutabilno i sve se svodi na lutriju tj srecu sta ti zapadne.
Probacu sa mojima i onako uskoro idem na ddr3 i Intel
03.05.2009. 21:23
status: user broj poruka: 2929
MA ima tu gomila stvari na nekim plocama neke memorije rade sasvim lepo na 1200 a na nekim rade ocajno. Znam za masu situacija kada memorije cak koje su deklarisane na 1200 nisu negde mogle da rade stabilno ni na 1100, a negde rade bez problema na 1200 pa cak i vise od toga. Tako da je sve to lutrija manje vise kao sto ti rece. Probacu sa mojima posto uskoro idem na ddr3, cak i da su ove ultre bolje nema svrhe. Konkretno me je zanimalo sta je realno brze od ovih procesora koje sam nabrojao i koliko je brze, ne u igrama to me najmanje zanima. MAX rendering, Photoshop Multitasking, matematika i sl.
Steta sto nemas jednog Yorkfielda,mogao bih da ti ja dam da si blize pa da probas da uporedis sa Phenom-om.Videces da je Intel i dalje dosta u prednosti mada ce i Q6600 da odradi lep posao.Ono sto tebi treba znas i sam sta jeJedan lep Nehalemcic ki upisanKad to sve utegnes radice kao munja za tvoje potrebe. Javi sta si uradio sa testovima jer i mene interesuje!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.