Posto ste mi rekli da se ne isplati menjati AMD x2 6000+ za x2 7750 black edition. Narucio sam X4 Phenom 9850 black edition, jer cu sad imati poboljsane performanse?? Menjao sam moju Leadtek 8800GTS 320/320, za gigabyte 9800GT-oc 1gb, al po benchu imam samo 700 poena vise odnosno 3d mark 06 - - - 10670. Ipak je stara klapa dobro radila. Da li cu imati i bolje rezultate u Bencu iako X2 6000-ka radi na 3.gh a X4 9850-ka na 2.5 ?? Da li to ima veze odnos brzine procesora ili komada ili oba npr. single vs x2 vs x3 vs x4??
ja mislim da kad stavis taj x4,skor ce jos malo skociti,ali nista preterano. Tih 10000 poena koje si imao sa starom konfiguracijom je dovoljno da potera SVAKU igru koja postoji,i ne znam zasto si menjao komponente,i dao pare za neko poboljsanje od 10%.
Koji car ti je rekao da menjaš 8800GTS za 9800GT ?......apoteka za njega. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sta uradi co`ek.... Ako si vec resio da menjas, menjaj sve, i plocu i grafiku i procesor - ali da razlika vredi, ovako ti ispada kao sto je doca napisao, mali dobitak za veliki ulog.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Ko te nagovori da menjas CPU i to za Phenom I Sheet?!Pa ako vec menjas onda kupuj Phenom II da taj CPU na nesto lici i ima svoju pravu funkcionalnost!Ganjas 3D Mark bez potrebe..To se radi sa Intelovom platformom i nVidia grafickim kartama a prakticno ne sluzi nicemu!3D Mark software generalno sluzi da proceni brzinu tvoje graficke karte samo sto u 06 verziji imas test i za CPU pa to sve zajedno izboduje i dobijes fakticki zbir koliko ti je ukupno brza platforma!9800 GT/8800 GT jedno te isto je od prilike negde kao jedan 8800 GTX G80 ,pa cak i sporiji u vecini igara.E sad ne znam verzija sa 1GB kako radi ali ove sa 512 MB su definitivno sporije.Od te tvoje stare karte 9800 GT je malo brza za nekih 10-15% zbog novijih naslova koji su se pojavili.Batali bench i sklapaj masinu koja ce da ti sluzi u druge svrhe,ili menjaj sve ili ne bacaj pare bez potrebe na gluposti!
Šta uradi čoveče? Iako sam `zaluđeni` AMD-ovac, moram u potpunosti da se složim sa Skajom u vezi Fenoma I. I pre nego što su se pojavili Fenimi II nisam ni u ludilu pomišljao da kupim nekog keca, a sada kada imaš prave i veoma dobre procesore iz AMD-a, ti kupuješ nešto što se nije pokazalo kao dobro. Pretpostavljam da ti mašina služi prvenstveno za video igre, tako da se na tom Fenomu nećeš nešto naročito naigrati. Za neke ozbiljnije stvari nije loš, ali se većina nas njima ne bavi. A, tek što ti je dobra ova zamena grafičke. To je čista posledica neznanja. nVidija već nekoliko godina menja oznake jednih te istih karti, malo ih ubrza i prodaje kao nešto novo. Tako da je ova tvoja investicija čisto bacanje para.
Najbolji su mi likovi koji pitaju NAKON kupovine da li su dobro kupili...pa ako imas mozga pitaces PRE KUPOVINE pre nego se zajebes...u redu je ako se ne razumes zato, niko se nije naucen rodio ali zato PITAS na vreme .
Ja imam Gainward 9800gt 512gb klok mi stoji na 650mhz gpu 2000mhz MEM (1000 x 2) i sve igre mi rade na max. sa fps od 40 - 200 zavisno od igre na XP-u, na procesoru 5200+ na 3.6ghz.Misilm da mi je usko grlo procesor da imam taj na 6000+ mislim da bih imao i bolji fps.
Procesor nisi trebo da menjas, trebo si da sacekas jos malo da se trziste stailizuje pa da uzmes Phenom 2 procesor.
Koristi riva tuner i digni klok kartice na 650 mhz za gpu i testiraj onda.Mada ja neverujem tom 3d mark-u ni malo i ja sam se razocarao kad sam testrao moju ali kad sam pokrenuo igre video sam da je kartica odlicna.
E sad ima jedna fora koju nisam shvatio u cod4 9800gt kad stavis 800x600 bez AA radi sporije nego kad stavis neku vecu rezoluciju sa AA na 2x npr. zasto je tako neznam. (800x600 bez aa cod4 fps od 60-90 , 1440x900 sa 4x aa cod4 fps od 80 - 250)
Alo ljudi sta vam je taj 8800GTS 320MB je starija 8800GTS koja je losija mnogo od 9800GT, evo vam pa pogledajte, ovo je bench sa 9800GTX, ali 9800GT je 10%-15% sporiji od 9800GTX, a taj proc ce mozda imati korist tek kada igre budu iskoriscavale cetiri jezgra, a sada si trebao da kupi Phenom II X3 720.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.