evo ja sam uzeo phenomII x3 na 790gx i otkljucao sam 4 jezgro...ali sam skeptican pa sam sve vratio na def. podesavanja... dali je neko testirao sistem sa otkljucanim 4 jezgrom jer je meni cudno da su ga oni tek tako 100% funkcionalno jezgro iskljucli...
A zašto ga u fabrici nisu otključali i prodali kao četvorojezgarni cpu za veću lovu? Zar ne biste trebali da se zapitate. Kosooki su u stanju svašta da urade za 1 cent zarade, tako da nisu bez razloga zaključali 4-to jezgro
pa i meni to neide u glavu...mozda zato sto sam BOSANAC:)))))))))))
rad je od coveka napravio majmuna
:: A zašto ga u fabrici nisu otključali i prodali kao četvorojezgarni cpu za veću lovu? Zar ne biste trebali da se zapitate. Kosooki su u stanju svašta da urade za 1 cent zarade, tako da nisu bez razloga zaključali 4-to jezgr :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: ::
Kazes bosanac si,pa ako i nesto krene naopako ti onda njega glavom....
:: pa i meni to neide u glavu...mozda zato sto sam BOSANAC:)))))))))) :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: A zašto ga u fabrici nisu otključali i prodali kao četvorojezgarni cpu za veću lovu? Zar ne biste trebali da se zapitate. Kosooki su u stanju svašta da urade za 1 cent zarade, tako da nisu bez razloga zaključali 4-to jezgr :: :: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: :: :: ::
Teoretski, svaki takav CPU bi trebao da ima neku gresku u cetvrtom (`zakljucanom`) jezgru. E sada, pitanje je: Kakva je to greska u pitanju ? Da li nesto uocljivo u svakodnevnom radu ili samo u uslovima testiranja ?
Da budem precizniji, nema svako zakljucano jezgro istu gresku. Zavisi sta ubodes pri kupovini.
Sa druge strane, radi reklame, ubace po neki potpuno ispravan cetvorojezgarni CPU i samo `zakljucaju` jedno jezgro. Nadaj se da si ubo jedan od potpuno ispravnih ili bar sa beznacajnom greskom.
Tako kazu.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
:: Teoretski, svaki takav CPU bi trebao da ima neku gresku u cetvrtom (`zakljucanom`) jezgru. E sada, pitanje je: Kakva je to greska u pitanju ? Da li nesto uocljivo u svakodnevnom radu ili samo u uslovima testiranja :: :: Da budem precizniji, nema svako zakljucano jezgro istu gresku. Zavisi sta ubodes pri kupovini :: :: Sa druge strane, radi reklame, ubace po neki potpuno ispravan cetvorojezgarni CPU i samo `zakljucaju` jedno jezgro. Nadaj se da si ubo jedan od potpuno ispravnih ili bar sa beznacajnom greskom :: :: Tako kazu :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Odakle skepsa? `Otkljucao` si cetvrto jezgro, je li tako? Pustio si kompjuter da radi, zar ne? Pa sta je problem? Sta je razlog tvoje skepticnosti? Je li se CPU previse grejao? Da li si primetio nestabilnost u radu kompa? Brujanje, zujanje, cegrtanje, treperenje, zavijanje, arlaukanje...?
Radi se o čistoj reklami, commercccciaall! Sve to radi i funkcioniše kod domaćica, pa što ne bi i kod nas? 2 u jednom, gratis 250 ml, dvostruko koncentrovan za iste pare, više za manje.... (za praškove, osveživače, kafe, sokove i sličnu kozmetičku i prehrambenu robu),... isto važi i kod računara: lexspecijalis štampač pride uz konfu, (ma uopšte kod pljuckavaca je sledeća logika: dva do drećine napunjena kertridža koje prodaju po ceni 100% punih ali uz njih dobiješ i ceo štampač gratis...), USB memare pride... monitor pride, OS pride itd. E, AMD-eka, jel, ne može kao ni intel da napakuje 5. jezgro gratis, već daje svoje 4 jezgarne procesore (neki su tvrdili i 2-jezgarne, ali ispade hoak) kao 3-jezgarne. To su uglavnom potpuno ispravni procesori (to što ja nisam čuo da ima ijedan stvarno neispravan... i znači i ne znači ništa), ali, koje prodaju za nižu cenu - kao 3 jezgarne. I, ta cena i nije mnogo niža od 4-jezgarnog, a svakako je mnogo bolje za AMD da neko kupi bilo kakav AMD nego Intel-a tj. da fabrika proizvodi i prodaje u ovim teškim vremenima. Nemam cifre, ali, ova besplatna reklama koju su preneli SVI sajtovi koji se bave IT-om, mislim da je imala izvanredan efekat. Svako ko se imalo razume u PC, a ne mora - zbog posla koji njime obavlja - izričito da kupi najbrže moguće (trenutno, preskupa intel kombinacija), iako nije razmatrao AMD kombinaciju, MORA o ovome bar da razmišlja kao o dobroj stvari. Čak i ako je obožavatelj Intel-a, mora da smisli odbrambeni mehanizam - objašnjenje što nije kupio ili što je to AMD rešenje loše... Odnosno, onaj ko kupi ovo i `otključa` 4. jezgro, oseća se mnogo pametan, veseo što je dobro prošao, a naprotiv, ostali moraju da se osećaju malo priglupo, što jes`-yes. Dakle, koristi to što si `dobio`, u stvari, što si i kupio i nabijaj ostalima na nos kako si dobro prošao. Pravi gubitnici su kupci 4-jezgarnih procesora, i to onih najskupljih, ali, ti su uvek bili neznalice koje se boje overclocka jer ga i ne razumeju, koje su mirne samo ako iskeširaju najviše što može da bi umirili savest ako im se sistem guši zbog neoptimizacije i pogrešaka u korišćenju, instaliranju i konfigurisanju... ili, korporacijski kupci kod kojih je tako nešto zabranjeno i nemoguće, a, stabilnost je prioritet. E, oni nisu jedini gubitnici, jer, to je u stvari normalna kupovina, a kao što rekoh, ovo sve ostalo je zarad marketinga i, ja AMD-u skidam kapu za ovo, ovo je po efektima prodaje mnogo bolji potez od svojevremeno nabijanja AMD64 instrukcija ili memorijskog kontrolera na čipu.. Mogao bi Obrad, pošto to stvarno prati marljivo, da nam negde iskopa rezultate prodaje AMD-a nakon ovog `otkrića`, baš me zanima... jer svi ti sajtovi koje sam čitao povodom `otključavanja` pričaju o pustošenju rafova sa AMD 3-jezgrašima.... pa da vidmo šta je realnost a šta navlakuša. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Ja sam svoj stari P4 530 (solo, 3.0GHz, Prescott) otkljucao na QX9650 (quad 3.0GHz ) i sve mi je radilo odlicno bez ikakvih gresaka u sistemu ili bilo sta, i dve to tri godine ranije nego li se QX9650 pojavio !
ATI 9600pro overlock-ovana mi je izbacivala P5693 na XP-u SP2 64bit...
Imam i screenshot-ove negdje... Dok nadjem postavicu...
To je finansija, sto bi se on mucio da ga hardware-ski zakljucava kada moze softverski sto je mnogo jeftinije, ali i rizicnije, samo da znate da je jedna americka avio kompanija sklanjanjem jedne maslinke iz jela koje su davali u avionu ustedela preko 100 000 dolara.
e brate kako je otpusio 4850 sad tek vidim da je karta zlata vredna...sa 5000+ sve je stucalo skljocalo, a ovaj vercera sav u 32 a ne 16...bas je dobar cpu...preporuka naravno uz 790gx plocu i radeon grafiku
rad je od coveka napravio majmuna
:: Ali znas i sam, nije svaki isti, a dosta ih se javilo kako su uspjeli, tako da je neko morao i da NE USPIJE, steta sto si ti to otkrio.. :: :: Opet, ja mislim da taj procesor odlicno radi i sa 3 jezgra... :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285J
bukvalno receno...jes da je za ige najbolje imati najjacu garficku ali i cpu koji ce da je usprati rad je od coveka napravio majmuna
:: Hocu samo da kazem, da ne kazu drugi hvali ovog zato sto ima taj ili takav procesor.. :: :: Ja imam Q6600 (nikakve veze sa AMD-om) i takodje 4850 (Gainward GS) i sve to na P35 ploci i stvarno mi odlicno radi, nemam rijeci.. :: :: Za dobru kartu treba i dobar procesor, dzabe jaka graficka karta ako je procesor usko grlo sistema.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285J
Pa nema sta,to je barem jasno....to je nesto poput celerona 300a,u svoje vreme,koji se klokovao i radio najnormalnije na 450 mhz....a za sitne pare znaci smo dobili pentium dva sa vrlo malom gotovo neprimetnom razlikom.....e tako i ovde....platis 3 jezgra,a dobijes 4....ovo je vrlo lukavo,i da ne kazem podmuklo uradjeno....siguran sam da ce to povecati prodaju tih procesora za barem 80% u odnosu da nema otkljucavanja tog jezgra....to sigurno nije slucajno uradjeno,a sa druge strane i ako neki ne radi sa sva 4 jezgra,AMD ima pokrice...sjajno,zaista sjajno,i marketinski briljantno uradjeno.....
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.