Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD Phenom II X4 955 Black Edition OC WR
STRANA 1 OD 1
NMY AMD Phenom II X4 955 Black Edition OC WR 05.05.2009. 11:39 T17190

status: user
broj poruka: 1509
Evo link...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=556849

Uspjeli su nafercerat` Quad Core CPU na preko 7GHz, sta reci...

Za usporedbu, Nehalemi ni mogu ni 6GHz...

SONY VAIO VGN-FW285J
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 05.05.2009. 11:43 #112064

broj poruka: 9121
Da ali Nehalem na 5GHZ je mozda cak brzi od tog Phenoma II na 7GHZ.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Impresivno zaista.! 05.05.2009. 11:48 #112065

broj poruka: 18472
Za usporedbu AMD ne moze i dalje da se osloni na OC potencijal za svaki dan.I dalje su famoznih 4.0 Ghz mislena imenica.O tome bi trebali da se pozabave a ne da ganjaju extremni oc koji nikom ne sluzi osim za neke impresije.Realan rad je bitan.Primer.Core i7 920 na vazduhu ide i do 4.1 Ghz sa 8 Threadova a na vodi i 4.4 Ghz stabilno za svaki dan.Malo li je?Samo 1500 Mhz OC plus ne racunajuci vodeni sistem!O vec cuvenim Yorkfield CPU`ima ne treba posebno ni pricati ali svakako Nehalem polako preuzima sve titule za sigurno na svim poljima.

$gile23$ Brzi je Yorkfield a kamo li Nehalem!

I Want to believe - The truth is out there

obradmi York je otisao u penziju kad se pojavio PII955 05.05.2009. 11:58 #112067

broj poruka: 7733
To ces shvatiti pre ili kasnije to priznaju i Intelovi ljubitelji.Pogledaj rezultate u igricama gde je AMD najjaci od svih Intela racunajuci i najjace Nehaleme i to u kombinaciji sa Nvidia grafikom.Pazi stoji ono Nehalem ima neki malu nadmoc u 3d i neke druge stvari ,ali nece svi da se bave naucnim radovima.

SkyFire Zivis u snovima i dalje... 05.05.2009. 12:07 #112068

Ja sam voljan da ti dam moj CPU da probas a ti obezbedi taj PhenomII.Jos uvek debelo kaskaju za intelom.Najjaci PhenomII jedva da moze da parira Q9550.Imaces uskoro test na beryi pa ce ti biti jasnije.Ja ne zivim od prica i marketinskih gluposti sa neta,mislim da sam dao jasan stav vec odavno!

gile23 ... 05.05.2009. 12:28 #112072

Po meni Yorkfield i PII su po performansama veoma blizu, medjutim AM3 socket ide u prilog PII sto znaci jos neko malo ubrzanje za PII sto ce prevagnuti.

Pozdrav!

SkyFire Re: ... 05.05.2009. 12:33 #112073

Nikakvo poboljsanje nije postignuto sa AM3.Kad cete vise da shvatite da je to mlacenje prazne slame,price za malu decu.Ima rezultata ali to je toliko takoreci jedva primetno da se i ne moze nazvati boljitkom u performansama.
Po tebi Gile je i GTX295 sa 4870X2 tu negde a u realnosti je GTX295 brzi bar 25%-30% ako ne i vise,zavisno od igara negde cak i 100% u frejm rejtu!Mislim,ocekujem samo da budemo realni,kako vi tako i ja.Zasto da se lazemo,ne vidim svrhu tome?!

:: Po meni Yorkfield i PII su po performansama veoma blizu, medjutim AM3 socket ide u prilog PII sto znaci jos neko malo ubrzanje za PII sto ce prevagnuti
::
:: Pozdrav
gile23 Re: Re: ... 05.05.2009. 12:36 #112075

Bolja je koliko je skuplja, ali PII bih uzeo pre svega zbog mogucnosti dalje nadogradnje, a ko je bolji pokazace testovi, nego kad postujes te testove.

Pozdrav!

:: Nikakvo poboljsanje nije postignuto sa AM3.Kad cete vise da shvatite da je to mlacenje prazne slame,price za malu decu.Ima rezultata ali to je toliko takoreci jedva primetno da se i ne moze nazvati boljitkom u performansama
:: Po tebi Gile je i GTX295 sa 4870X2 tu negde a u realnosti je GTX295 brzi bar 25%-30% ako ne i vise,zavisno od igara negde cak i 100% u frejm rejtu!Mislim,ocekujem samo da budemo realni,kako vi tako i ja.Zasto da se lazemo,ne vidim svrhu tome?
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Po meni Yorkfield i PII su po performansama veoma blizu, medjutim AM3 socket ide u prilog PII sto znaci jos neko malo ubrzanje za PII sto ce prevagnuti
:: ::
:: :: Pozdrav
SkyFire Re: Re: Re: ... 05.05.2009. 12:41 #112077

Ne podnosim te izgovore bolje je koliko je skuplja.Ja kad bi tebi rasclanio da razlika u ceni izmedju nvdiia i ati karti ima opravdan skok bez obzira na pribliznu brzinu samih chipova verovatno bih me gledao zbunjen.Vecina ne moze da udje toliko duboko u tematiku jer to uopste nije bitno za neki realan zivot!Biitno je ono sto donosi performanse za ulozen novac ali opet postoji i druga strana za koju rekoh da nama ipak nije ni od kakave vaznosti ali je ipak tu!

:: Bolja je koliko je skuplja, ali PII bih uzeo pre svega zbog mogucnosti dalje nadogradnje, a ko je bolji pokazace testovi, nego kad postujes te testove
:: Pozdrav
:: :: Nikakvo poboljsanje nije postignuto sa AM3.Kad cete vise da shvatite da je to mlacenje prazne slame,price za malu decu.Ima rezultata ali to je toliko takoreci jedva primetno da se i ne moze nazvati boljitkom u performansama
:: :: Po tebi Gile je i GTX295 sa 4870X2 tu negde a u realnosti je GTX295 brzi bar 25%-30% ako ne i vise,zavisno od igara negde cak i 100% u frejm rejtu!Mislim,ocekujem samo da budemo realni,kako vi tako i ja.Zasto da se lazemo,ne vidim svrhu tome?
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Po meni Yorkfield i PII su po performansama veoma blizu, medjutim AM3 socket ide u prilog PII sto znaci jos neko malo ubrzanje za PII sto ce prevagnuti
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
obradmi Ja sam postovao o igricama 05.05.2009. 15:01 #112085

http://www.techspot.com/review/162-amd-phenom2-x4-955/page11.html

Ne kazem da York nije kvalitetan isto tu su negde u pitanju su nijanse.
gang1978 RE:AMD Phenom II X4 955 Black Edition OC WR 05.05.2009. 15:05 #112086

broj poruka: 1661

Jos samo da nabace double-decker diffuser-ove i ima da polete....
....

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
gang1978 RE: 05.05.2009. 15:30 #112088

broj poruka: 1661
Uspjeli su nafercerat` Quad Core CPU na preko 7GHz, sta reci..

Ljudi nemoj da se lozite na gluposti ,..kao nafircali na 7 ghz i tako to .Da hoce i Intel i AMD sutra mogu na trziste da izbace procesore na 10 ghz ali normalno da nece..do 10 ghz ima da izadje jos po 5 generacija kojekakvih procesora sa 4, 6 ,8 jezgara..i sta ti ja znam.Zamislite koliko bih milijardi dolara i jedni i drugi izgubili kad bih izbacili procesore koji su plafon u njihovom trenutnom stadijumu razvoja.Ovako gurkaju po 200-300 mhz i uzimaju milione po seriji na nama koji se lozimo i menjamo ih cesce nego gace.Isto vazi i za grafike...aj pozzz

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

obradmi Kad izadje SB850 bice znacajnije brzi od Yorkfielda 05.05.2009. 15:33 #112090

SB750 je pravljen jos u vreme DDR2 ,a ovaj SB850 ce bas biti za DD3 ,zato sam i rekao da York ide u penziju.
NMY @ obradmi i ostali... 05.05.2009. 16:24 #112105

Nemozes ubjediti nekoga ko ima skuplju a slabiju komponentu da je ta njegova stvarno slabija od ove jeftinije...

Naprimer, ja imam Intel Q6600, i ne pada mi na pamet da pricam gluposti kako je i od cega on bolji, imam sta imam , a uvijek ce neko imati nesto bolje, i svakako da ce izaci nesto novije i bolje a jeftinije...

Sjecam se dobro kada sam ja kupio ATI HD3870 512MB DDR4 za oko 150 E a drug platio mjesec prije mene ASUS 8800GTS 320 330E , znaci vise nego duplo vise, a moja karta je bolje radila nego njegova i on nije vjerovao dok se nije uvjerio...
JBGa, istina je takva...

Sada je to 4770, kartica manje trosi, jeftinija je, a ima performanse izmedju 4830 i 4850 koje su obije skuplje dosta od nje...

@ skyfire : Nvidia karte su skuplje iz nekoliko razloga, a jedan je taj sto imaju vise neispravnih GPU-ova u proizvodnji, valjda zbog velikog broja tranzistora (mozda i ne, ne znam)...
I da, jedno pitanje Sky, ae napisi razliku izmedju DX10, DX10.1 i DX11 ako znas / mozes / nije ti mrsko / nesto cetvrto ...

SONY VAIO VGN-FW285J

shamankg Fake 05.05.2009. 16:48 #112107

broj poruka: 101

Pa taj rez je fake, ako je suditi po ovome

http://guru3d.com/news/phenomii-x4-955-at-72ghz-record-is-fake/

obradmi Po pitanju igrica Q9650 york je tu negde sa Nehalemima 05.05.2009. 16:51 #112109

,u pitanju su nijanse i zbog toga je Nehalem neisplativ po pitanju igrica ,razlika je mozda par frejmova.Tacno se vidi na onom linku sto sam dao sa techspot .
shamankg Fake 05.05.2009. 16:52 #112111

Pa taj rez je fake, ako je suditi po ovome

http://guru3d.com/news/phenomii-x4-955-at-72ghz-record-is-fake/

NMY pametnjakovic... 05.05.2009. 16:56 #112113

Decko, prvo pogledaj tj. procitaj sta sam ja postovao pa onda daj komentar na to, taj link sto si ti dao nije isto kao ovo sto sam ja dao, a ovih 7.1GHz su potvrdjeni od strane http://valid.canardpc.com/ tako da nema potrebe da pricas gluposti...

SONY VAIO VGN-FW285J

shamankg Re: pametnjakovic... 05.05.2009. 17:04 #112115

:: Decko, prvo pogledaj tj. procitaj sta sam ja postovao pa onda daj komentar na to, taj link sto si ti dao nije isto kao ovo sto sam ja dao, a ovih 7.1GHz su potvrdjeni od strane http://valid.canardpc.com/ tako da nema potrebe da pricas gluposti..
:: SONY VAIO VGN-FW285
:: A ti decko procitaj lepo sta tamo pise pa onda tvrdi da ja pricam gluposti....
obradmi Nije fake stvarno je tako 05.05.2009. 17:07 #112116

evo ti ga taj rezultat u hall of fame CPU z validatora.

http://valid.canardpc.com/records.php

Znaci ovo sto su dali na guru3d jeste fakee , nema teorije da prejebes cpuz validator
Na ovom linku sa guru3d vidi se bus speed 200 ,a postigao je 7200 ghz malo smesno ,a ko poznaje AMD cpu zna da to i nije moguce sa tim bus speed.

Znaci da ponovim link ovo je proslo CPU Z proveru.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=556849
shamankg Re: Nije fake stvarno je tako 05.05.2009. 17:12 #112118

:: evo ti ga taj rezultat u hall of fame CPU z validatora
:: http://valid.canardpc.com/records.ph
:: Znaci ovo sto su dali na guru3d jeste fakee , nema teorije da prejebes cpuz validato
:: Na ovom linku sa guru3d vidi se bus speed 200 ,a postigao je 7200 ghz malo smesno ,a ko poznaje AMD cpu zna da to i nije moguce sa tim bus speed
:: Znaci da ponovim link ovo je proslo CPU Z proveru
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=55684

Ok prijatelju. sad tek vidim da ste u pravu. Izvinjavam se user-u NMY zbog brzopletosti. Jos jednom izvinite svi. Pozz...
SkyFire @NMY 05.05.2009. 17:46 #112128

Objasnjenje za razliku u ceni a razliku u kvalitetu ti je totalno pogresno!
Za ostalo uopste nemam komentar a niti me interesuje.Cekam da me penzionisu

NMY re : 05.05.2009. 18:10 #112135

Ne znam sta si ti htio da kazes, ali ja sam rekao sta sam htio...

Ponovicu : Novija komponenta moze da bude i jeftinija a bolja od neke starije a skupe komponente ! To je sve sto sam htio da kazem... A dokaza za to imas mali milion...

SONY VAIO VGN-FW285J

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs