Imam Athlona 2500+ i gigabute plocu i frekfencija procesora je 133 trenutno i kad ja podignem na 166 ugasi se monitor a kad stavim na 144 restartuje se komp, na 133 radi ok. Sta je u pitanju ploca ili procesor?
Athlon XP 2500+ sa Barton jezgrom radi na 1833MHz = 166 x 11. Napon mu je 1.65v. Ako sa svim tim podešavanjima komp neće da se probudi, proveri da li ti je ram setovan na 333/400.
Predlažem ti da uradiš jedan BIOS discharde i proveriš da li će sa default auto setovanjima komp da se probudi. Ako se nastave isti problemi, sumnjam da je procesor kriv jer ako se probudio na 133, znači da je živ. Nešto drugo tu pravi problem, ako ne BIOS onda svakako nešto na ploči. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Koja je ploca ,koliko stapa memorije koristis i koje su oznake?
:: Imam Athlona 2500+ i gigabute plocu i frekfencija procesora je 133 trenutno i kad ja podignem na 166 ugasi se monitor a kad stavim na 144 restartuje se komp, na 133 radi ok. Sta je u pitanju ploca ili procesor ::
Proveri da li ti je napon na procesoru 1.65, jer ako je neka glupost tipa 1.5 ili manje, i normalno je što neće da raid na 1.83 GHz na koliko bi trebao. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.