Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Cool`n`Quiet - Power options
STRANA 1 OD 1
MIGOSA Cool`n`Quiet - Power options 11.05.2009. 19:14 T17310

status: user
broj poruka: 280
Koliko vas koristi ovu opciju? I kako vam je podesen power settings u windows-u?

Zaboravih kako se bese ta opcija u XP-u zove (mozda isto) u Visti moze da se bira izmedju: Balanced, Power saver i High performance.

High performance - drzi CPU na max. kod mene konkretno Phenom 9550 na 2,2 GHz, dok ga Balanced obara na 1,1 GHz i smanjuje mu voltazu. Kada CPU radi nesto zahtevnije on sam skace na 2,2 GHz.
CPU je par stepeni hladniji kada je oboren na 1,1 GHz i sa manjom voltazom - konkretno u idle od 32 C do 34 C, a kada je na 2,2 GHz u idle oko 40 C.

Kakvo je vase misljenje o ovoj opciji? Da li se aplikacije sporije pokrecu kada je radni takt CPU-a oboren na 1,1 GHz ili ne?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ako nemas zelju za OC ok ti je ta opcija 11.05.2009. 19:23 #113212

broj poruka: 7733
Stedi energiju itd.. Vidi tebi za obradu teksta ne treba ni 500 mhz ,isto vazi i za druge nezahtevne programe soliter,excel,surfovanje ,dakle ako nisi OC entuzijasta ok ti je ta opcija.
hogar81 Korisna opcija 11.05.2009. 22:09 #113244

broj poruka: 365

Korisna opcija pogotovo kod napregnutih procesora koji rade na max kloku za tu arhikteturu. Sto se tice kloka nemora da znaci da ce da pravi probleme meni na mom atlonu 4200+ kada ga isklokujem na 2.8 radi isto kao i na 2.2, vise je preporuka da se iskljuci dok se testira stabilnost. Sta vise mislim da , ako ne pravi probleme je veoma korisna opcija jer ljudi uglavno klokuju proc. zbog igrica i nema potrebe da se proc. przi na nekom povisenom naponu dok slusaju muziku naprimer.

TurboForce ... 12.05.2009. 09:59 #113291

broj poruka: 302
Da li ima nesto slicno za intelove procesore S478.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs