:: :: :: :: shta dobijam ako stavim neku memoriju ddr 1200Mhz naspram postojece 1066Mh
Dobijas mogucnost veceg overklokovanja CPU-a i/ili podizanja frekvencije memory bus-a. Ovo bi trebalo da rezultuje vecom protocnoscu veze na liniji CPU - RAM (memory bandwidth) , za 5-10%. Preporuka: OCZ Reaper (napon postavi na 2.1v).
Čekaj malo, hoćeš da overklokuješ a vratio bi box kuler.
Na toj ploči ima nešto mesta između mosta i grafičkog slota. Mislim da bi jedan Thermalright HR-05 SLI/IFX nekako stao između grafičke i tog tvog velikog kulera. Posle toga ti ostaje da rešiš hlađenje komponenti u napajanju procesora. Mislim da nije neophodno da hladnjaci severnog mosta i napajanja budu povezani. Odsekao bih onu cev što ih povezuje i ostavio deo na napajanju samog.
Ta ploča je/bila relativno popularna tako da mislim da ćeš po raznim forumima sigurno naći slike nekih rešenja. Svaša može da se vidi po tim forumima, ja sam nekoliko ideja o hlađenju `skinuo` na takvim mestima. Google ti je prijatelj.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.