mala je povrsina,verovatno je treba popuniti samo pasivnim i pastom ? mada i ne znam cemu ovaj deo sluzi ...vec je postojao pasivni koji se raspao pa sam morao da ga skinem :s
Naponska sekcija.Trebalo bi da nadjes neki drugi cooler pasivni pa ga nalepi..
I Want to believe - The truth is out there
:: http://img22.imageshack.us/img22/2694/photo0001hci.jp :: :: mala je povrsina,verovatno je treba popuniti samo pasivnim i pastom ? mada i ne znam cemu ovaj deo sluzi ...vec je postojao pasivni koji se raspao pa sam morao da ga skinem :s
Prvo se raspituješ o 4870X2, posle pitaš za zamenu hladnjaka na čip-set/naponskom delu na Asus P5K ploči, a sad slika dela neke ploče.
Nije to deo NEKE ploče to je naponski deo iste te P5K, nema potrebe da otvaraš novu temu kad već imaš onu od juče...
Nećeš naći nešto što pasuje tačno na te elemente, rupe za montažu su asimetrično postavljene a komponente su široko razbacane. Fabrički kuler si očigledno skinuo. Ako si se snašao za hlađenje severnog mosta onda preseci onu bakarnu cev i na ovo mesto što si slikao vrati originalni deo. Druga varijanta je da sam napraviš nešto što će pasovati na ovako razbacane komponente i sa takvim rastojanjem rupa. Nađi neki stari kuler od neke slabije i pasivno hlađene grafičke ili tako nešto i ručno obradi šta treba. materijal je mekan i nije neki problem preseći bonsekom, izbušiti rupe i eventualno obraditi malim turpijama.
Jok ja da muljam ,otvorio sam puno tema sto en znaci da imam 100 kompova vec pitam u ime drugih iz moje okoline koji nemaju net ,a p5k je moja s kojom se igram ovih dana .
Drugo ,moram da otovrim novu temu jer kad ista sidje sa pochetne stranice ode u zaborav i niko je ne pregleda vise i ne moze mi pomoci ,hvala svima koji jesu
Mozes i da stavis Cooler Master BGA ili TSOP metalne hladnjake za memoriju, oni su malecki i imaju termo traku sa donje strane, pa ih samo zalepis. Ja sam to davno jos stavljao na memoriju grafickih kartica, kupovao sam te hladnjacice u Imtel-u, e sada da li ces ih naci je drugo pitanje. Poz _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.