Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pomoc asus ili nvidia
STRANA 1 OD 1
metalpirat pomoc asus ili nvidia 13.05.2009. 20:04 T17352

status: user
broj poruka: 490

zanima me da li neko ima nekog iskustva sa asusom i nvidiom.

oduvek sam koristio asusove ploce i one su mi se stvarno pokazale kao najbolje. Ne mogu da tvrdim da su i druge lose posto ih nisam koristio. Zanima me kako se nvidia pokazala i da li vredi tu plocu uzeti. HVALA!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Nesto si zbrkao 13.05.2009. 20:14 #113619

broj poruka: 5715
Asus pravi ploce sa raznim chipsetovima: ALi/ULi, nVidia, Intel, AMD, VIA, SIS

nVidia pravi samo chipsetove a njih implementiraju Asus, GA, XFX...

dakle, poredjenje je neodgovarajuce

A N G E L

SkyFire Machine cini mi se da ga ti nisi razumeo. 13.05.2009. 20:24 #113620

broj poruka: 18472
@metalpirat@

Covek je pitao koju plocu da kupi samo sto se izgleda nije dobro izrazio mada i nije mogao drugacije.nvidia stancuje svoje ploce sa nvidia chipsetom i samo takve mogu i da se kupe.Asus je generalno proizvodjac ploca svih chipsetova kao i platformi Intel/AMD.
Nvidia ima samo za LGA 775 - ono poslednje aktuelno (poslednji chipset 790i) ..

I Want to believe - The truth is out there

MACHINE Re: Machine cini mi se da ga ti nisi razumeo. 13.05.2009. 21:04 #113628

broj poruka: 5715
Mozda je mogao d apita kakve su generalno ploce sa nForce chipsetom, kakve ima i Asus ali nikada nisam video da sama nVidia pravi ploce. Znam da ih rade eVGA, XFX, Foxconn...cuo jesam ali video nisam...osim inzenjerskih primeraka a i njih je radio Foxconn smao je nVidia zalepila tiket, kao i XFX. Najcesce su sa losijim komponentama, na oko su perfektne, ali kada bolje zagledas vidis skart branodve na njima...pa rkomada sma video da je cak i explodirao tvrdi elektrolit ili pak se sasusio neki obicni...

A N G E L

:: @metalpirat
::
:: Covek je pitao koju plocu da kupi samo sto se izgleda nije dobro izrazio mada i nije mogao drugacije.nvidia stancuje svoje ploce sa nvidia chipsetom i samo takve mogu i da se kupe.Asus je generalno proizvodjac ploca svih chipsetova kao i platformi Intel/AMD
:: Nvidia ima samo za LGA 775 - ono poslednje aktuelno (poslednji chipset 790i) .
:: I Want to believe - The truth is out there
SkyFire Re: Re: Machine cini mi se da ga ti nisi razumeo. 13.05.2009. 21:41 #113631

broj poruka: 18472
eVGA i nVidia koorporacijski rade zajedno.Ono sto ne moze nVidia da postigne uradi eVGA ..Tako bar funkcionise kada su PCB-i u pitanju.Ja znam da i nVidia stampa svoje ploce ali cu da pitam da bi bio 100% siguran.

I Want to believe - The truth is out there

:: Mozda je mogao d apita kakve su generalno ploce sa nForce chipsetom, kakve ima i Asus ali nikada nisam video da sama nVidia pravi ploce. Znam da ih rade eVGA, XFX, Foxconn...cuo jesam ali video nisam...osim inzenjerskih primeraka a i njih je radio Foxconn smao je nVidia zalepila tiket, kao i XFX. Najcesce su sa losijim komponentama, na oko su perfektne, ali kada bolje zagledas vidis skart branodve na njima...pa rkomada sma video da je cak i explodirao tvrdi elektrolit ili pak se sasusio neki obicni..
:: A N G E L
:: :: @metalpirat
:: ::
:: :: Covek je pitao koju plocu da kupi samo sto se izgleda nije dobro izrazio mada i nije mogao drugacije.nvidia stancuje svoje ploce sa nvidia chipsetom i samo takve mogu i da se kupe.Asus je generalno proizvodjac ploca svih chipsetova kao i platformi Intel/AMD
:: :: Nvidia ima samo za LGA 775 - ono poslednje aktuelno (poslednji chipset 790i) .
:: :: I Want to believe - The truth is out there
skar nvidia je vrh ploca:))))))))) 14.05.2009. 08:30 #113751

broj poruka: 3992
dje se izgubi domacin?????????

rad je od coveka napravio majmuna

Vaskev re 14.05.2009. 09:32 #113760

broj poruka: 1673
dje se izgubi domacin?????????

Sigurno otisao da pristavi kaficu.

tortojed U principu, pitanje bi moglo da bude formulisano ovako: 14.05.2009. 18:10 #113850

broj poruka: 11019
Koje maticne ploce su (generalno uzev) bolje: one bazirane na NVidia chipset-ovima (n-force, pre svega) ili one bzirane na drugim chipset-ovima, bilo da se radi o podrsci za Intel-ove ili AMD-ove procesore?

I u prvoj i u drugoj grupi figuriraju mnogi proizvodjaci, medju kojima Asus zauzima jedno od istaknutih mesta.

Koliko ja znam, ploce sa n-force chipset-ovima odlikuje bogatstvo mogucnosti za overklokovanje. Medjutim, iz licnoga iskustva sam naucio da se ovakve ploce malo vise greju od drugih, konkurentskih (Intel-ovi 965, x38 itd.), a neke od njih pratili su problemi sa drajverima (no, to se prevazilazilo pomocu novijih verzija drajvera i/ili BIOS-a).

metalpirat evo i mene 21.05.2009. 00:18 #115700

broj poruka: 490

ljudi sta ste odjednom navalili. Vidim da sam poglesio, ja za sada imam asus P5B i q6600 peocesor. Bicu iskren prezadovoljan sam kako sve to radi. Ali posto planiram zbog posla da izmem jos jedan racunar i to mi treba nesto bas jako sa jakom grafickom i dobar procesor. Sada da pitam da li ima neka velika razlika izmedju ASUS ploce sa intel ii nvida chipsetom.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs