Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
RE
STRANA 1 OD 1
athlon87 RE 17.05.2009. 12:21 T17417

status: user
broj poruka: 1133
Imam ECS NFORCE9M-A i 2 * 1gb 667mhz. Jedna kingston a druga crosair. Problem je u tome sto mi rade u sigle chanel mode. Ne znam kako da ukljucim dual.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
caranovic PA 17.05.2009. 12:32 #114468

broj poruka: 434
pa mem. su ti pod jedan razlicite.....Mislim, proizvodjach....

Equinoxe Re: 17.05.2009. 12:39 #114470

broj poruka: 12057

Neće da može Dual channel sa različitim memorijama.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Stripy Dual čenl 17.05.2009. 13:04 #114478

broj poruka: 4163
ne možeš sam da uključiš ili isključiš. Ono što treba da uradiš je da obe memoriji staviš u slotove iste boje (kod 95%) ploča. Kod nekih starijih verzija ploča memorije idu u slotove različitih boja (5%). Inače dual čenl mod može da radi i sa dve različite memorije ali ne uvek što zavisi i od ploče i od memorije. Pokušaj da im zameniš mesta ili ih ubaci u druge slotove.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

MACHINE Re: Re: 17.05.2009. 14:20 #114483

broj poruka: 5715
...naravno da moze bez obzira koji je brand i koji su chipovi, pozeljno je da su istostrane. Ja sam imao svakojake kombinacije od NF1 do 780G. Najbolje jeste da je isti brand i chipovi (brzina) ali nije obaveza. Problem moze nastati u losem podesavanju ako AUTO opcija BIOS lose uporedi i odabere rigorozniji SPD tajming. DualCahnnel je 64+64=128bit nista vise

A N G E L

::
:: Neće da može Dual channel sa različitim memorijama
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: Re: Re: 17.05.2009. 14:31 #114485

Onda genije objasni čoveku zašto mu ne radi. A ti slobodno savetuj ljude kad kupuju da slobodno uzimaju različite memorije i da će im sigurno raditi (DualChannel).

:: ...naravno da moze bez obzira koji je brand i koji su chipovi, pozeljno je da su istostrane. Ja sam imao svakojake kombinacije od NF1 do 780G. Najbolje jeste da je isti brand i chipovi (brzina) ali nije obaveza. Problem moze nastati u losem podesavanju ako AUTO opcija BIOS lose uporedi i odabere rigorozniji SPD tajming. DualCahnnel je 64+64=128bit nista vis
:: A N G E L
:: ::
:: :: Neće da može Dual channel sa različitim memorijama
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
MACHINE Re: Re: Re: Re: 17.05.2009. 14:33 #114487

To sto sam rekao je cinjenica. I Nemanja je potvrdio. Sto njemu ne radi to je vec stvar dublje analize. Ali da je uslov za DC 2 identicna modula je naprosto budalastina. Tacka.

A N G E L

:: Onda genije objasni čoveku zašto mu ne radi. A ti slobodno savetuj ljude kad kupuju da slobodno uzimaju različite memorije i da će im sigurno raditi (DualChannel)
:: :: ...naravno da moze bez obzira koji je brand i koji su chipovi, pozeljno je da su istostrane. Ja sam imao svakojake kombinacije od NF1 do 780G. Najbolje jeste da je isti brand i chipovi (brzina) ali nije obaveza. Problem moze nastati u losem podesavanju ako AUTO opcija BIOS lose uporedi i odabere rigorozniji SPD tajming. DualCahnnel je 64+64=128bit nista vis
:: :: A N G E L
:: :: ::
:: :: :: Neće da može Dual channel sa različitim memorijama
:: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: Re: Re: Re: Re: 17.05.2009. 14:42 #114490

Nije tačno da ti trebaju dva identična modula radiće u većini slučajeva sa čipovima istog kapaciteta, ali ima izuzetaka a ovaj slučaj je jedan od njih.

A tvoj gornji deo posta `..naravno da moze bez obzira koji je brand i koji su chipovi` je upravo izuven samom činjenicom da dečku ne radi. I nema tu šta da se analizira ili produbljuje, ubodeš, obe memorije su tu (Auto / Enable / Disable). Ako je na auto i ne radi, kraj priče.

:: To sto sam rekao je cinjenica. I Nemanja je potvrdio. Sto njemu ne radi to je vec stvar dublje analize. Ali da je uslov za DC 2 identicna modula je naprosto budalastina. Tacka
:: :: Onda genije objasni čoveku zašto mu ne radi. A ti slobodno savetuj ljude kad kupuju da slobodno uzimaju različite memorije i da će im sigurno raditi (DualChannel)
:: :: :: ...naravno da moze bez obzira koji je brand i koji su chipovi, pozeljno je da su istostrane. Ja sam imao svakojake kombinacije od NF1 do 780G. Najbolje jeste da je isti brand i chipovi (brzina) ali nije obaveza. Problem moze nastati u losem podesavanju ako AUTO opcija BIOS lose uporedi i odabere rigorozniji SPD tajming. DualCahnnel je 64+64=128bit nista vis
:: :: :: A N G E L
:: :: :: ::
:: :: :: :: Neće da može Dual channel sa različitim memorijama
:: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
MACHINE Re: Re: Re: Re: Re: Re: 17.05.2009. 14:54 #114492

Pokusavas da odgovris i ponovo ulazis u zamke. Ja sam replicirao na tvoj post, ti si izricito rekao da ne moze jer nisu iste memorije. Ja sam na to odgovorio da moze...arhitektura chipova i gustina pakovanja po chipu sa tim nema nikakve veze. Zamisli tu nebulozuu kada bi svaki chipset morao da pazi i na to?! Chipset preko DIMMa ima unificirani interface od 32/64/128 bita sto znaci da se ne mesa u to kako je i sta `rasporedjeno` na stampi, o tome se bavi elektronika na njoj. On vidi samo lanes# i modifikaciju handshaking protocol-a. A da li ce raditi u SC ili DC zavisi da li ce BIOS dobro ocitati i odrediti odgovarajuce SPD parametre i da li ce prepoznati da li je jednostran ili obostran modul

A N G E L

:: Nije tačno da ti trebaju dva identična modula radiće u većini slučajeva sa čipovima istog kapaciteta, ali ima izuzetaka a ovaj slučaj je jedan od njih
:: A tvoj gornji deo posta `..naravno da moze bez obzira koji je brand i koji su chipovi` je upravo izuven samom činjenicom da dečku ne radi. I nema tu šta da se analizira ili produbljuje, ubodeš, obe memorije su tu (Auto / Enable / Disable). Ako je na auto i ne radi, kraj priče
:: :: To sto sam rekao je cinjenica. I Nemanja je potvrdio. Sto njemu ne radi to je vec stvar dublje analize. Ali da je uslov za DC 2 identicna modula je naprosto budalastina. Tacka
:: :: A N G E L
:: :: :: Onda genije objasni čoveku zašto mu ne radi. A ti slobodno savetuj ljude kad kupuju da slobodno uzimaju različite memorije i da će im sigurno raditi (DualChannel)
:: :: :: :: ...naravno da moze bez obzira koji je brand i koji su chipovi, pozeljno je da su istostrane. Ja sam imao svakojake kombinacije od NF1 do 780G. Najbolje jeste da je isti brand i chipovi (brzina) ali nije obaveza. Problem moze nastati u losem podesavanju ako AUTO opcija BIOS lose uporedi i odabere rigorozniji SPD tajming. DualCahnnel je 64+64=128bit nista vis
:: :: :: :: A N G E L
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Neće da može Dual channel sa različitim memorijama
:: :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 17.05.2009. 15:02 #114494

U njegovom slučaju je razlog što DualChannel ne radi. Drugog razloga nema. Možda bi radile na drugoj ploči. Ja nigde nisam napisao nikada, ni na jednoj planeti, ni sa kojim memorijama i matičnim pločama neće DualChannel raditi sa različitim memorijama.

I šta se ja tebi pravdam kog đavola, nemaš pametnija posla pa se tu hvataš za svaki moj post. Držiš tu predavanja, kao da ja ne znam šta je SPD čip, koliko bitna memorija može da bude.....

Neće na svakoj ploči sa različitim memorijama radi dualchannel i kraj razgovora.

:: Pokusavas da odgovris i ponovo ulazis u zamke. Ja sam replicirao na tvoj post, ti si izricito rekao da ne moze jer nisu iste memorije. Ja sam na to odgovorio da moze...arhitektura chipova i gustina pakovanja po chipu sa tim nema nikakve veze. Zamisli tu nebulozuu kada bi svaki chipset morao da pazi i na to?! Chipset preko DIMMa ima unificirani interface od 32/64/128 bita sto znaci da se ne mesa u to kako je i sta `rasporedjeno` na stampi, o tome se bavi elektronika na njoj. On vidi samo lanes# i modifikaciju handshaking protocol-a. A da li ce raditi u SC ili DC zavisi da li ce BIOS dobro ocitati i odrediti odgovarajuce SPD parametre i da li ce prepoznati da li je jednostran ili obostran modu
:: :: Nije tačno da ti trebaju dva identična modula radiće u većini slučajeva sa čipovima istog kapaciteta, ali ima izuzetaka a ovaj slučaj je jedan od njih
:: :: A tvoj gornji deo posta `..naravno da moze bez obzira koji je brand i koji su chipovi` je upravo izuven samom činjenicom da dečku ne radi. I nema tu šta da se analizira ili produbljuje, ubodeš, obe memorije su tu (Auto / Enable / Disable). Ako je na auto i ne radi, kraj priče
:: :: :: To sto sam rekao je cinjenica. I Nemanja je potvrdio. Sto njemu ne radi to je vec stvar dublje analize. Ali da je uslov za DC 2 identicna modula je naprosto budalastina. Tacka
:: :: :: A N G E L
:: :: :: :: Onda genije objasni čoveku zašto mu ne radi. A ti slobodno savetuj ljude kad kupuju da slobodno uzimaju različite memorije i da će im sigurno raditi (DualChannel)
:: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: :: ...naravno da moze bez obzira koji je brand i koji su chipovi, pozeljno je da su istostrane. Ja sam imao svakojake kombinacije od NF1 do 780G. Najbolje jeste da je isti brand i chipovi (brzina) ali nije obaveza. Problem moze nastati u losem podesavanju ako AUTO opcija BIOS lose uporedi i odabere rigorozniji SPD tajming. DualCahnnel je 64+64=128bit nista vis
:: :: :: :: :: A N G E L
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: Neće da može Dual channel sa različitim memorijama
:: :: :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
ljuki Re: Re: 17.05.2009. 15:47 #114512

broj poruka: 324
Razlicite memorije su sirok pojam DDR2 i DDR3 sigurno nece raditi u DualChannel,ali 2 modula razlicitog proizvodjaca DDR2 1GB 800mhz naprimer radice u 98% slucajeva u DualChannel.Pre ce biti da ih decko module naredjao pogresno i pita se sto nerade u DualChannel-u
evo kako bi trebalo
http://www.ecs.com.tw//extra/download/Installation_of_Memory_Modules.pdf

Meni rade 2 razlicita proizvodjaca u DualChanel i to OC na 1100mhz bez problema

:: Neće da može Dual channel sa različitim memorijama
Equinoxe Re: Re: Re: 17.05.2009. 16:04 #114517

E strava tebi radi, i sad je to pravilo. Vidiš, jednom prilikom sam probao da ubodem u nForce 2 Ultra ploču NCP i PQI 512MB module (DDR-400 sve specifikacije iste speed/tajminzi/napon) i jedna sa drugom pravilno raspoređene komp nije hteo ni da postuje a ne da radi dualchannel. Odvojeno, sa obe radi komp savršeno.

:: Razlicite memorije su sirok pojam DDR2 i DDR3 sigurno nece raditi u DualChannel,ali 2 modula razlicitog proizvodjaca DDR2 1GB 800mhz naprimer radice u 98% slucajeva u DualChannel.Pre ce biti da ih decko module naredjao pogresno i pita se sto nerade u DualChannel-
:: evo kako bi trebal
:: http://www.ecs.com.tw//extra/download/Installation_of_Memory_Modules.pd
:: Meni rade 2 razlicita proizvodjaca u DualChanel i to OC na 1100mhz bez problem
:: :: Neće da može Dual channel sa različitim memorijama
ljuki Re: Re: Re: Re: 17.05.2009. 16:57 #114530

broj poruka: 324
Pazi ja nekazem da ce 100% raditi ali ima slucajeva i da rade i gde nerade. U to, mislim da se slazemo. I ja sam imao slucaj gde nerade(vecinom sa starijim masinama i DDR1 memorijom), ali i rade. Kada nece DualChanel a moduli su ispravno postavljeni za DualChanel(pricam za module razlicitog proizvodjaca), racunar je prijavljivao gresku kao da moduli nisu dobro ubaceni tj pisti isprekidano u SingleChanelu rade normalno, to se meni desilo.
A iz pitanja athlon87 Ne znam kako da ukljucim dual.
Pokusao sam da mu objasnim kako se moduli postavljaju u DualChanel modu i postavio link gde je nacrtano za njegovu plocu.
Posto sam sumnjao da je dobro module postavio pa nije ni mogao znati da li bi radili u DualChanel.

:: E strava tebi radi, i sad je to pravilo. Vidiš, jednom prilikom sam probao da ubodem u nForce 2 Ultra ploču NCP i PQI 512MB module (DDR-400 sve specifikacije iste speed/tajminzi/napon) i jedna sa drugom pravilno raspoređene komp nije hteo ni da postuje a ne da radi dualchannel. Odvojeno, sa obe radi komp savršeno
:: :: Razlicite memorije su sirok pojam DDR2 i DDR3 sigurno nece raditi u DualChannel,ali 2 modula razlicitog proizvodjaca DDR2 1GB 800mhz naprimer radice u 98% slucajeva u DualChannel.Pre ce biti da ih decko module naredjao pogresno i pita se sto nerade u DualChannel-
:: :: evo kako bi trebal
:: :: http://www.ecs.com.tw//extra/download/Installation_of_Memory_Modules.pd
:: :: Meni rade 2 razlicita proizvodjaca u DualChanel i to OC na 1100mhz bez problem
:: :: :: Neće da može Dual channel sa različitim memorijama
athlon87 Re 17.05.2009. 19:10 #114576

Probao sam i na drugoj ploci i nece da radi u dual chanel modu ove dve memorije. A ubacio sam u slotove iste boje.
MACHINE Jesu li obe istostrane? 17.05.2009. 19:24 #114582

Imaju sa obe strane stampe chipove, i King i Cors???

Ako da, ona je bax bio u pravu u domenu statisticke greske :)

A N G E L

athlon87 re 17.05.2009. 20:03 #114593

Da imaju cipove sa obe starne
athlon87 re 17.05.2009. 20:03 #114594

Da imaju cipove sa obe starne
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs