Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem sa zvukom
STRANA 1 OD 1
athlon87 Problem sa zvukom 18.05.2009. 18:09 T17452

status: user
broj poruka: 1133
Posle jace grmljavine upalio sam komp i zvucnike 5.1 i zvucnici bruje a zvucna karta ne daje nikakav zvuk(probao sam sa slusalicama). Racunar mi je bio iskljucen iz struje. U windowsu sve normalno sve pokazuje da ima zvuk,program koji sam dobio uz drivere za zvucni pokazuje da ima zvuka ali nista. Zvucnici bruje kad ih ukljucim u struju. Zvucna mi je integrisana na maticnoj.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 18.05.2009. 18:15 #114907

broj poruka: 467
Probaj da li ti zvucnici bruje kad nisu ukljuceni u zvucnu, ako i onda bruje onda su ti otisli zvucnici (neko od pojacala). Zvucnu probaj sa nekim drugim zvucnicima ili slusalicama da vidis da li daje signal, mani to sto pokazuje da ima zvuka. Pretpostavljam da su ti zvucnici bili ukljuceni u struju a komp nije.

edit: nisam dobro procitao da si probao sa slusalicama, onda ti je na zalost otisla i zvucna. Ubodi neki Sound Blaster i teraj.
athlon87 Re 18.05.2009. 18:17 #114908

Zvucnici bruje i kad nisu ukljuceni u zvucnu. I zvucnici i komp su mi bili ukljuceni u prdoduzni kabal koji sam bio iskljucio iz struje. Znaci sve je bilo izkljuceno iz struje. Probao sam sa slusalicam i nista se necuje.
darkoc78 re: 18.05.2009. 18:19 #114909

Imas li mozda modem ili adsl ili neku mrezu koja ti je spojena negde drugde u kuci/zgradi?

athlon87 Re 18.05.2009. 18:22 #114910

Imam wireless karticu i antenu na krovu. Ja mislim da je preko toga povuklo. Imam garanciju za maticnu. Hocu da budem siguran da je i zvucna crkla da je nenosim dzabe na servis i da cekam mesec dana.
darkoc78 re: 18.05.2009. 18:32 #114912

Preko toga je sigurno provuklo, e sad zasto bas zvucna i zvucnici....
Zvucna ako ti ne daje zvuka zviznula je 100%, mozes da otvoris komp pa da nadjes onaj mali chip za zvuk, obicno je blizu izlaza za zvuk i obicno je to neki Realtek sa oznakom ALCxxxx da vidis da li je mozda nagoreo ili se preterano greje.
athlon87 re 18.05.2009. 19:06 #114932

Nasao sam cip nije crn ili nagoreo. Zvucnike sam probao na dvd plejer i samo bruje. A svi pokazatelji u windowsu pokazuju da ima zvuk i cak i ono osciluje kao pokazuje kako zvuk radi.
darkoc78 re: 18.05.2009. 21:27 #114991

Dobro, ako nije nista nagorelo onda ces verovatno uspeti to da provuces kroz garanciju, inace te kvarove usled `vise sile` ne priznaju pod garanciju.
gile23 ... 18.05.2009. 22:42 #115025

broj poruka: 9121
Prikljuci neki drugi zvucnik na komp pa probaj, ali kada si probao na dvd i bruje izgleda da su zvucnici otisli, nego jel ti imas onih 5 utikaca sto imaju prekidac i prekidaju dovod struje ako je previsok napon, meni je tako vec jednom otislo nesto u kompu, ali tada je komp bio pod garancijom :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs