Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
C c c,nebulozama nikad kraja
STRANA 1 OD 1
gilopile C c c,nebulozama nikad kraja 19.05.2009. 15:53 T17471

status: user
broj poruka: 9459
Nije mi jasno zasto nace da radi na ploci K8N4-E s.754 WD160 sata u paru sa GF8500 GT.
Pri podizanju sistema zabode.Kada stavim samo ATA Maxtor160 i dignem sistem,radi normalno.
WD 160 radi normalno sa PCI grafikom.
Napajanje kinez 400w nov.Njega sam eliminisao.
Da li neko nesto konta do cega moze da bude,meni nije jasno.Sve sam zivo probao,hm hm.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 19.05.2009. 16:06 #115179

broj poruka: 12057

Prvo BIOS discharge, pa dalje polupaj novi BIOS. Dalje, jesi probao drugi SATA kabl ? Jel sata u Compatibilty, Enhanced ili AHCI modu ? Podigni XP lite sa Hiren`s boot CD da vidiš da li je sa tim sata diskom sve u redu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gilopile Re: Re: 19.05.2009. 16:17 #115185

Sata disk je ok,jer je i bio na toj ploci i radio bez ikakvih problema.Problem je nastao kada sam ubacio 8500GT umesto sklj pci graficke.
A da kad dignem sistem sa Ata diska u win-u vidim WD satu i prilikom kopiranja sa njega pocne jako sporo i na kraju zablokira.Drajveri su svi uredno instalirani,cipset,grafika...i na jednom i na drugom.
Probao sam da instaliram i novi win na WD sata,ali kada je 8500gt na ploci i kada se pojavi search for prew win...tu zablokira.
Ne znam jedino da probam i sa biosom.
Znaci sata i pci-e se nepodnose,cuda

::
:: Prvo BIOS discharge, pa dalje polupaj novi BIOS. Dalje, jesi probao drugi SATA kabl ? Jel sata u Compatibilty, Enhanced ili AHCI modu ? Podigni XP lite sa Hiren`s boot CD da vidiš da li je sa tim sata diskom sveu redu
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
gilopile ... 19.05.2009. 16:29 #115191

Ne znam da li da menjam bios jer je moj noviji,kako ovo??

http://img222.imageshack.us/img222/2701/20090517060122.png

http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=p5IPO06hGPwI1ZDG

Equinoxe Re: ... 19.05.2009. 16:42 #115193

broj poruka: 12057

OK, BIOS je najnoviji, nema portrebe da ga diraš. Jako bi bilo zanimljivo da se ta PCIe grafička odnese na drugi komp ili ti da ubodeš drugu. Jer ako stvarno postoji neki kuršlus imeđu PCIe magistrale i HDD kontrolera, ta ploča je zrela za reklamaciju, ako je u garantnom roku.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Ne znam da li da menjam bios jer je moj noviji,kako ovo?
:: http://img222.imageshack.us/img222/2701/20090517060122.pn
:: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=p5IPO06hGPwI1ZD
gilopile Re: Re: ... 19.05.2009. 17:16 #115198

Imam tu i drugi comp i tu radi bez problema 8500gt sa satom.
Ostaje samo misterija izmedju pci-e i sata na K8N4-E.
U biosu je sve podeseno,nema sta.Znaci sa PCI kartoim radi,a sa PCI-e jok.
Ata i PCI-e sljaka ok.
Prvo sam sumnjao sa napajanje,reko ipak PCI-e karta vuce vise struje od sklj PCI,pa sam pocupao sve tv,wireless,dvd-e...kad ono prc.Posle sam stavio 2 ata 160 i 80 i sve kartice,DVD-e i radi bez problema.
Ne znam ipak cu probati bios,mozda sa ovim nesto nije u redu,jbmlg.
Kad bih imao jos neku PCI-e kartu pa da probam na ovoj ploci,ali...
Hvala u svakom slucaju.

:: OK, BIOS je najnoviji, nema portrebe da ga diraš. Jako bi bilo zanimljivo da se ta PCIe grafička odnese na drugi komp ili ti da ubodeš drugu. Jer ako stvarno postoji neki kuršlus imeđu PCIe magistrale i HDD kontrolera, ta ploča je zrela za reklamaciju, ako je u garantnom roku
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: ::
:: :: Ne znam da li da menjam bios jer je moj noviji,kako ovo?
:: :: http://img222.imageshack.us/img222/2701/20090517060122.pn
:: :: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=p5IPO06hGPwI1ZD
Stripy Gremlini 19.05.2009. 20:22 #115257

broj poruka: 4163
Ili neka nekompatibilnost, čim ti sve komponente odvojeno šljakaju

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

NMY @ gilopile : 19.05.2009. 22:02 #115294

broj poruka: 1509
Je li to ASUS ploca ?

Ma nemoguce da one prave probleme ili sta vec, da je to nekakav Gigabyte vec bi ti svi napisali da je ploca crkla, da je to nekakvo ``izbagovano sranje`` i slicno...

Pokusaj naci stariju verziju BIOS-a, poznato je da se desavalo (nije uvijek, ali se ipak moze desiti) da sa FLASH-ovanjem nove verzije BIOS-a dodju i novi problemi...

Znaci pokusaj naci nekakav malo stariji BIOS (jednu reviziju ranije recimo) pa FLASH-uj, probaj, ne znam sta drugo da preporucim a da bude od pomoci...

PS: Da ti ne radi ta grafika sa ATA HDD-om rekao bih da pogledas u BIOS sta ti je primarna grafika, PCI ili PCI-E a ovako izgleda da nije do toga...

SONY VAIO VGN-FW285J

gilopile Re: @ gilopile : 19.05.2009. 22:23 #115302

Da Asus.Sve sam probao,veruj mi?Upravo sam je flesovao sa najnovijim biosom sa asus-ovog sajta,mada je taj vec i bio,reko da probam,mozda je pobrljavio od stalnog treperenja/nestanka struje u ovoj zabiti,ali problem je jos tu.
Na asusovom sajtu FAQ sam nasao slican problem,a odgovor `lezi` u firmwareu HDD-a.Verovatno neki modeli se nepodnose sa plocom.Automatski mi se postavlja pitanje:Zasto sa PCI karticom radi bez problema?bem mu.

Dali negde mogu da iskopam firmware za WD 1600AAJS-OOPSAO?Turao sam ih svuda,ali nikada na hard.Nemam drugi sata disk,pa da probam s njim.

:: Je li to ASUS ploca ?
:: Ma nemoguce da one prave probleme ili sta vec, da je to nekakav Gigabyte vec bi ti svi napisali da je ploca crkla, da je to nekakvo ``izbagovano sranje`` i slicno..
:: Pokusaj naci stariju verziju BIOS-a, poznato je da se desavalo (nije uvijek, ali se ipak moze desiti) da sa FLASH-ovanjem nove verzije BIOS-a dodju i novi problemi..
:: Znaci pokusaj naci nekakav malo stariji BIOS (jednu reviziju ranije recimo) pa FLASH-uj, probaj, ne znam sta drugo da preporucim a da bude od pomoci..
:: PS: Da ti ne radi ta grafika sa ATA HDD-om rekao bih da pogledas u BIOS sta ti je primarna grafika, PCI ili PCI-E a ovako izgleda da nije do toga..
:: SONY VAIO VGN-FW285
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs