Ponekad nije moguce odokativno utvrditi ni da je trenutno overklokovan. Evo jedne istinite price: Moj dobar prijatelj svojevremeno kupio polovan komp Celeron 950 preko oglasa. Posle nekoliko dana kad sam ga posetio pohvali se on i pokaze mi komp. Pogledam malo masinu i u BIOS-u gde pokazuje temperature vidim da se greje vise nego sto je uobicajeno. Preko neta jedva iskopamo uputsvo za plocu jer je firma davno propala, ali su sve te ploce sa VIA cipsetom imale jumpere za forsiranje magistrale. Po uputsvu mu podesim na default i komp se upali na 633 MHz. To je trebalo videti, covek gleda i ne veruje svojim ocima vec i dalje veruje pokvarenom prodavcu. Nije poverovao sve dok mu nisam skinuo procesor da sam procita. Za utehu je bar dobio procesor sa odlicnim overklok potencijalom.
A kako ovo tumacite: Imam ovde nkog athlona 2500+ barton (1826 mhz) Kada mu u biosu podignem nagistralu umesto 166 na 180 (1980) u cpuz mi prijavi pod name Athlon 2700+. Tako isto i pri startu compa u postu.
To je zato što program (pa i bios) prema frekvenciji rada procesora zaključuje koji je model procesora. Isto tako kada bi ga klokovao na 200mhz fsb prijavio bi ga kao atlona na 3000+ Inače ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da provalite da li je procesor nekada u prošlosti bio klokovan.
P.S: Ako vam ponude ispoliran cpu verovatno znate zašto je isti ispoliran...
NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!
:: A kako ovo tumacite :: Imam ovde nkog athlona 2500+ barton (1826 mhz :: Kada mu u biosu podignem nagistralu umesto 166 na 180 (1980) u cpuz mi prijavi pod name Athlon 2700+ :: Tako isto i pri startu compa u postu :: :: ::
Prodajem plocu xxxx sa athlonom 3200+ barton 2.5 ghz(nikad klokovan)heheh eto meni zarade. Nemoj da se cudite kada ovo postavim na limUndo-u
A da,bio je ovde na oglasima neki lik koji je prodavao AMD Athlon X2 7750(cini mi se) i kaze:Ide ladno na 3.4 ghz,ali ja ga drzim na defaultu .Hahahaha 100%
:: To je zato što program (pa i bios) prema frekvenciji rada procesora zaključuje koji je model procesora. Isto tako kada bi ga klokovao na 200mhz fsb prijavio bi ga kao atlona na 3000 :: Inače ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da provalite da li je procesor nekada u prošlosti bio klokovan :: :: P.S :: Ako vam ponude ispoliran cpu verovatno znate zašto je isti ispoliran.. :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: :: :: A kako ovo tumacite :: :: Imam ovde nkog athlona 2500+ barton (1826 mhz :: :: Kada mu u biosu podignem nagistralu umesto 166 na 180 (1980) u cpuz mi prijavi pod name Athlon 2700+ :: :: Tako isto i pri startu compa u postu :: :: :: :: :: ::
Prodajem plocu xxxx sa athlonom 3200+ barton 2.5 ghz(nikad klokovan)heheh eto meni zarade. Nemoj da se cudite kada ovo postavim na limUndo-u
A da,bio je ovde na oglasima neki lik koji je prodavao AMD Athlon X2 7750(cini mi se) i kaze:Ide ladno na 3.4 ghz,ali ja ga drzim na defaultu .Hahahaha 100%
P.S. A za procesor.mozda u buducnosti,ako ugrade S.M.A.R.T. :: :: :: :: To je zato što program (pa i bios) prema frekvenciji rada procesora zaključuje koji je model procesora. Isto tako kada bi ga klokovao na 200mhz fsb prijavio bi ga kao atlona na 3000 :: :: Inače ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da provalite da li je procesor nekada u prošlosti bio klokovan :: :: :: :: P.S :: :: Ako vam ponude ispoliran cpu verovatno znate zašto je isti ispoliran.. :: :: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: :: :: :: :: A kako ovo tumacite :: :: :: Imam ovde nkog athlona 2500+ barton (1826 mhz :: :: :: Kada mu u biosu podignem nagistralu umesto 166 na 180 (1980) u cpuz mi prijavi pod name Athlon 2700+ :: :: :: Tako isto i pri startu compa u postu :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.