Planiram da ugrabim ovu memoriju u ponedeljak, 1066mhz, 2x2GB, DDR2, pa me zanimaju misljenja. Odlucio sam se za Geil jer sam cuo da ih Gigabyte preporucuje. Ploca je GA-P35-DS4.
Ma ko i svaka druga (vecina drugih..). Ako nista drugo poprilicno je hladna, a i ima te fensi hladnjake na sebi. Pa eto zato da. Mada vidi sta je stiglo,
:: Ma ko i svaka druga (vecina drugih..). Ako nista drugo poprilicno je hladna, a i ima te fensi hladnjake na sebi. Pa eto zato da :: Mada vidi sta je stiglo :: :: http://itsvet.com/proizvod/patriot-4gb-(2x2gb)-1066mhz-ddr2-pvs24g8500elkr2/comp_comp_ram/329/105 :: :: Pre bih uzeo Patriot za te pare.
Sta ti je srbija, kad je kod nas pocela masovno da se pojaviluje u ponudi razna uglavnom SKLJ DDR2 na 1066 kostala je cirka 110E za 2GB a moj drugar je dobio VP ponudu za 57E ali na kutiju znaci 20 pari od jednom za ovu Patriot memoriju. Kad uzmes da je transport DHL-om negde izmedju 15-30E, te da je carina na memoriju 2% shvatis kako nas ovde sisaju ko ovce.
Prava je steta sto nije smeo da rizikuje sa Viperom, a da znate koje su tek cene USB flesica bile i to za 32Gb.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ma ko i svaka druga (vecina drugih..). Ako nista drugo poprilicno je hladna, a i ima te fensi hladnjake na sebi. Pa eto zato da :: Mada vidi sta je stiglo :: :: http://itsvet.com/proizvod/patriot-4gb-(2x2gb)-1066mhz-ddr2-pvs24g8500elkr2/comp_comp_ram/329/105 :: :: Pre bih uzeo Patriot za te pare.
Bolje se hlade a i svima mozes da kazes da imas patriot koji je egzotika na ovim porstorima.
Ja imam Geil Ultra i taj se greje ko toster.
:: Posedujem bas tog GeIL-a, odlicna memorija sa micron chipovima :: __________________________________________________________ :: Succumb To The Superior :: ::
:: Bolje se hlade a i svima mozes da kazes da imas patriot koji je egzotika na ovim porstorima :: :: Ja imam Geil Ultra i taj se greje ko toster :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Posedujem bas tog GeIL-a, odlicna memorija sa micron chipovima :: :: __________________________________________________________ :: :: Succumb To The Superior :: :: :: ::
Ta memroija ima mcrone na sebi tako da nema greske. Overclock na 1150Mhz 5-5-5-18 i to na samo 2.3v Sto je za module od 2x2Gb vrh. Za PATRIOT ne znam. Tu ne mogu nista da potvrdim jednom sam imao 2x1GB Viper serija 1066Mhz nisam bas nesto bio srecan.
GEIL 4-4-4-12 Ultra umire koliko se greje, mada ni K HyperX-ovi nisu mnogo hladniji. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Bolje se hlade a i svima mozes da kazes da imas patriot koji je egzotika na ovim porstorima :: :: Ja imam Geil Ultra i taj se greje ko toster :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Posedujem bas tog GeIL-a, odlicna memorija sa micron chipovima :: :: __________________________________________________________ :: :: Succumb To The Superior :: :: :: ::
Pa ja bas iz tog razloga planiram da uzmem TT Cyclon ili kako vec bese samo me polako brine toliki broj ventilatora u kucistu posto sam ljubitelj tisine, pogotovu sto cesto radim do kasno u noc pa ne bih da ometam ostale ukucane.
Dok ih je bilo samo 2x1Gb nisu bili tako vreli ali od kad sam popunio sva cetiri slota za memoriju bas se greju.
:: :: GEIL 4-4-4-12 Ultra umire koliko se greje, mada ni K HyperX-ovi nisu mnogo hladniji :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Bolje se hlade a i svima mozes da kazes da imas patriot koji je egzotika na ovim porstorima :: :: :: :: Ja imam Geil Ultra i taj se greje ko toster :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Posedujem bas tog GeIL-a, odlicna memorija sa micron chipovima :: :: :: __________________________________________________________ :: :: :: Succumb To The Superior :: :: :: :: :: ::
Ta ultra ne moze da se uporedi sa Evo one, ultra je slabija dosta, cena ti sve govori Ultra ima da se kupi ta 4800din a evo one mislim da je za 2000din skuplji nsam bas siguran Evo one je haldan kao led cak i na visim naponima. Na 1150Mhz i na 2.3v memorija cak nije nii mlaka. Oni hladnjaci na njoj odradjuju sjajan posao, nisu stavljeni samo zbog fensi izgleda.
Druze, ako se na 2.3V ne griju onda ti hladnjaci ne rade posao, oni moraju biti topli, i to prilicno... Ako nisu nimalo topli, to znaci da uopste ne pruzimaju toplotu sa cipova, recimo kod mene na Buffalo FirestiX modulima su Micron D9GKX chip-ovi, i rade mi na 1200MHz @ 5-5-5-15 2T @ 2.14V sasvim stabilno, ali su recimo hladnjaci na memorijama topli, ne mnogo ali se osjeti...
I kod tebe bi morali da se griju kada rade na 2.3V !
Koji microni ? 2.3v moze da ubije D9 chipove veoma lako, za njih ne bi trebalo ici preko 2.2v Sad, stvarno ne znam sta tacno ide u Evo ali, iskreno sumnjam da na idu microni ..mozda u neke ranije serije, i opet pitam koji ?
Sad opipah svojih 2x2GB Geil Ultra PC6400, koji rade na 930MHz i max. su 6-7 stepeni topliji od HDD-a koji prijavljuje 32°C.
Pitanje za sve koji su isprobali Geil Ultra, koliko bi otprilike iznosilo u stepenima Celzijusa to ``umire`` i ``toster`` ? Kojim programom se izaziva najveće moguće zagrevanje DDR2 modula ? MemTest-om ?
Baš imam želju da pipnem i to ``čudo``, jer se sad ne sećam da su ikada bili vreli, a 50 puta sam gurao prste u unutrašnjost kućišta dok se neki stress test vrti, baš jer sam alergičan na visoke temperature HW-a.
RE:Ma onda nema taj Evo micron chip na sebi, verovatno su elpide.
24.05.2009. 15:39
status: user broj poruka: 61
Jesu u pravu si. Na 2x1Gb 1066 su micrini moja greska. Ovde su elpide ne bi mogli tako visoki naponi. Microni nisu stabilini na visim voltazama. Sada sam malo googlao pa sam proverio. Inace onoo sto sam rekoa da sam proveravao sa termanom sondom 34c pod max opterecenjem imam i aktivni hladnjak koji duva na memorije to nisam rekao.
Inace, ne znam otkud ti to da Micron nije stabilan na visim voltazama, oni samo ne vole velike voltaze ako se ne hlade kako treba, postovao sam nekoliko postova ranije da je lik radio SuperPI 1M @ 3.31V @ 1132MHz @ 3-3-3-10, jedino sto je hladjenje memorije sa LN2 ...
To sto je odradjen super Pi i li mark ne znaci da je nesto stabilno To je za slikanje ja tebi govorim o radu za svaki dan. Ja kada proveravam stabilnost pustim OCCT.Linx ili QUAD PRIME. To su testovi koji traju po vise sati konkretno QUAD PRIME 12 sati ako ne ispadne tj ne prijavi gresku, moze se smatrati da je kompjuter stabilan
Ko sto sam i opisao dok je bilo samo 2x1gb to je bilo jedva mlako, ali od kad je 4x1Gb sve sem prvog stapica do procesora je prilicno toplo, inace temperature ne ispitujem nikakvim programima nego iskljucivo prstima. Nisu bas ko NB (i njega sam ohladio jednim CM 50x50mm) ali oseti se na prst daleko toplije nego kad dete zabode teperaturu.
Sa Cyclon-om ce to sve doci na svoje.
:: Sad opipah svojih 2x2GB Geil Ultra PC6400, koji rade na 930MHz i max. su 6-7 stepeni topliji od HDD-a koji prijavljuje 32°C :: :: Pitanje za sve koji su isprobali Geil Ultra, koliko bi otprilike iznosilo u stepenima Celzijusa to ``umire`` i ``toster`` ? Kojim programom se izaziva najveće moguće zagrevanje DDR2 modula ? MemTest-om ? :: :: Baš imam želju da pipnem i to ``čudo``, jer se sad ne sećam da su ikada bili vreli, a 50 puta sam gurao prste u unutrašnjost kućišta dok se neki stress test vrti, baš jer sam alergičan na visoke temperature HW-a :: :: 90 percent of everything is crap.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.