Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
4800+
STRANA 1 OD 1
Frantic84 4800+ 25.05.2009. 14:47 T17601

status: user
broj poruka: 587
Klokovao sam malo 4800+ sa box kulerom...
Podigao sam magistralu na 224,bez podizanja napona (224 x 12.5=2800),ali nisam spustao HT na x4,ostavio sam ga na x5 i sad radi na 1120MHz...Da li to moze da predstavlja neki problem ili ... ?
I da,nisam isljucio cool`n`quiet...
Da li jos nesto treba da prepakujem?
Hvala!

Open source software rules!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 25.05.2009. 15:06 #116831

broj poruka: 12057

Ne bi trebalo da bude problema do 1200 MHz. Ako primetiš nestabilnost.....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

obradmi Ako ti ne pravi probleme ostavi tako 25.05.2009. 15:08 #116832

broj poruka: 7733
nadam se da se ne greje puno CPU.
obradmi Probaj jedino uz smanjen HT i memoriju 25.05.2009. 15:09 #116833

da podignes jos vise FSB .U principu kad nadjes OC koji ti odgovara ostavi tako.
Frantic84 Thanx 25.05.2009. 15:17 #116836

Ako ne smeta HT x5,onda cu da ga ostavim ovako,jer je stabilno,a temp procesora ne ide preko 62 kad ga opteretim (max za ovaj CPU je 72) :D
Sad mi ram radi na 800MHz napokon,jer je CPU/7 ,pa je na 200MHz FSB i 2500MHz CPU,memorija radila na 714MHz :D
Benchmark Everest pokazuje bolje performanse,a videcu i ovako:D
Hvala jos jednom :D

obradmi Good old Brisbane 25.05.2009. 15:21 #116838

Taj CPU je bio malo u senci C2D ,ali ja nisam video stabilniji desktop CPU ukljucujuci i Intel i AMD
tortojed Re: Good old Brisbane 25.05.2009. 16:02 #116848

broj poruka: 11019

:: Taj CPU je bio malo u senci C2D ,ali ja nisam video stabilniji desktop CPU ukljucujuci i Intel i AM

Brizbejn, Adelajd, Kamino, Palomino, Palamudo, Tasmanija, Papua ... Ne da je `malo u senci C2Duo nego je potonuo u mrak zaborava. Mrtvo puvalo nalik na Intel-ovu seriju Dual Core. `I stajacu iznad vasih grobova dok ne budem bio SIGURAN da ste mrtvi!` (Bob Dylan)
obradmi Tortojed da nisi ti slucajno omasio temu ? 25.05.2009. 17:00 #116863

Leci svoje frustracije na drugom mestu ovo je IT forum .
Nikopol74 Re: Re: Good old Brisbane 25.05.2009. 17:11 #116865

broj poruka: 362
Cemu to sirenje tenzije? Sad verovatno jedva cekas da se pojavi njih 15 koji ce ti sasuti kontra argumente (ili nesto jos gore) protiv Intela. Covek OC-uje svoj procesor i lepo pita za pomoc, a onda se pojavis ti i kazes takve stvari i siris mrznju.... Evo, i ja imam C2D (druga machina je x2) i jeste dosta bolji od X2 (za neke stvari), ali to ne znaci da treba da se ponasas tako. Nije Intel uvek imao C2 arhitekturu. Nije uvek bio bolji, osim za FPU. A i sto bi svako hteo da daje preko 100e za cpu kad moze i onaj od 60e da mu uradi posao? Narocito ne kapiram ljude koji kupuju quad (i gt295) za igrice i tripuju da im igre `shure`, a zapravo ne koriste ni 2 jezgra...sta reci, a ne zaplakati

life`s a bitch...and then you die.

::
:: :: Taj CPU je bio malo u senci C2D ,ali ja nisam video stabilniji desktop CPU ukljucujuci i Intel i AM
:: Brizbejn, Adelajd, Kamino, Palomino, Palamudo, Tasmanija, Papua ... Ne da je `malo u senci C2Duo nego je potonuo u mrak zaborava. Mrtvo puvalo nalik na Intel-ovu seriju Dual Core. `I stajacu iznad vasih grobova dok ne budem bio SIGURAN da ste mrtvi!` (Bob Dylan)
obradmi Ma ok Nikopol 25.05.2009. 17:27 #116867

ajd sve mogu da razumem ovo sa Bob Dylanom ne.Nije nista drasticno brzi bio C2D ja sam recimo probao onaj na e6300 na 1800 mhz i Brisbane na 2200 Mhz default ,uzivo u enkodiranju mozda c2d bio brzi 15 % .Ali ok sa C2D se Intel vadio iz djubreta ,da nije bilo tog CPU propao bi.
doncocos Re: Re: Good old Brisbane 25.05.2009. 18:35 #116880

broj poruka: 417
Problem je sto u Lazi izgleda nemaju dovoljno smestajnih kapaciteta, pa se gomila ovakvih slobodno seta Srbijom, umesto da spasava podatke koje su pogubili instalirajuci drugima Windows:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17579&forid=27&katid=6

:: :: Taj CPU je bio malo u senci C2D ,ali ja nisam video stabilniji desktop CPU ukljucujuci i Intel i AM
:: Brizbejn, Adelajd, Kamino, Palomino, Palamudo, Tasmanija, Papua ... Ne da je `malo u senci C2Duo nego je potonuo u mrak zaborava. Mrtvo puvalo nalik na Intel-ovu seriju Dual Core. `I stajacu iznad vasih grobova dok ne budem bio SIGURAN da ste mrtvi!` (Bob Dylan)
Nikopol74 Re: Ma ok Nikopol 25.05.2009. 19:55 #116894

@obradmi

Ladno sam kucao post pola sata, da bi mi na kraju PCB izjavila da nisam ulogovan. Bio sam ulogovan. To je ocigledno neki time limit, je*em ih u usta. Slusaj, mislim da se desio nesporazum, ja nisam tebi uputio odgovor nego tortojedu. Meni je vec 15-ak godina AMD xtra sluzio i jos sluzi.

I da, Intel (taj drski powemonger) se jeste izvukao jedino sa C2 tehnologijom, tu nema price, bez obzira na to sta misle fanaticni i zakleti intelovci. Uzeo sam C2D zato sto sam mogao preko cekova (kevinih penzijskih), znaci na kredit, pa sam odlucio da uzmem najvecu zverku za moje potrebe. A Biostar i 5000+ su presli kod devojke. A taj AMD je preziveo tesko przenje biosa zbog drugih 4gb rama koji se nisu slagali sa prvih 4gb. Ploca me je i posle zezala sve dok nisam zamenio sata kabl za hard i od tada nemam nikakvih problema. To ipak nesto (lepo) govori o Biostaru a i pomalo o AMD-u. A sto se tice Bob Dylana, pusti te izjave sa mrznjom i cinizmom, mozemo mi mnogo ludje provokacije i zajebancije da sasujemo tim napaljenim intelovcima, ali cemu? Intel jeste brzi, ali vecini ta brzina ne mora mnogo da znaci osim ako se ne bavi 3d/2d paketima, a mozda sam brzinu najvise osetio zbog RAID rezima u kome drzim hardove. Intel je uvek bio i uvek ce biti bezobrazan i jurice celo trziste sve dok mu oci ne ispadnu. Toliko je to istina da je cak i EU morala da reaguje na tog besnog psa. Intel najvise mrzim zbog toga, ali ko ja je*e, bar sam ga kupio na kredit....:)

Izvinjavam se za off-topic, ali na PCB su off topic teme maltene na svakodnevnoj osnovi, narocito one koje krenu o karticama a zavrse se sa 100 ekrana price i prepirke o kolima, tako da mi verovatno niko nece mnogo zameriti.

poz

:: ajd sve mogu da razumem ovo sa Bob Dylanom ne.Nije nista drasticno brzi bio C2D ja sam recimo probao onaj na e6300 na 1800 mhz i Brisbane na 2200 Mhz default ,uzivo u enkodiranju mozda c2d bio brzi 15 % .Ali ok sa C2D se Intel vadio iz djubreta ,da nije bilo tog CPU propao bi.
obradmi Nikopol74 ukapirao sam da se nije na mene odnosilo 25.05.2009. 20:09 #116900

nego sam se samo nadovezao .
tortojed Ne ljutite se, o braco moja po PiSi-ju! 26.05.2009. 02:04 #116971

broj poruka: 11019

Neposredan razlog za ovo (prethodno) moje javljanje je to sto sam se setio kako sam se preporodio kada sam na maticnu pl. sa chipset-om 965 stavio e6600 (2.4 GHz) umesto dotadasnjeg Dual Core-a na 3.4GHz (940). Pojedinim 3D igrama fps je porastao za 40% (uz, naravno, istu graf. kartu - GF7900). Slicna iskustva imali su ljudi koji su menjali konfiguraciju baziranu na AMD64xxxx+ za nekog Phenom(enalnog), takodje bez promene grafe.

Ono sto me dodatno iritira je pompeznost imena koja proizvodjaci dodeljuju jezgrima. Uskoro ce CPU i GPU jezgra nositi imena poznatih fudbalera, politicara, tajkuna, kineskih dinastija... Hiperprodukcija, skoro kao u softveru - verzija ova, pa ona, pa jutros jos jedna, pa build ovaj, pa onaj, pa jos jedan... A kada malo pazljivije analiziras vidis da proizvodjac pakuje jednu te isti sadrzinu u novi (a slican) omot, i umesto da ukloni bagove, brine se kako da onemoguci onaj poslednji crack.

Svojevremeno, jedan drugar me je pitao da li da menja AthlonXP 1600+ za 2200+. Odgovorih mu potvrdno (verovah u MEGAHERCE). On prodade 1600, dodade pozamasnu sumu i kupi receni CPU. I sta je dobio? Nista pomena vredno. Mrtvo slovo na papiru (ekranu) - par stotina MHZ vise, koji se nisu osetili NIGDE: ni u igrama, ni u `korisnim programima`. Ali zato se AMD ubi od mastovitosti sa svojim `Kamino, Palomino, Kapucino, Al Pacino... Hocu da kazem - cesto kupujemo MARKETINSKE TRIKOVE, misleci da kupujemo novu, bolju robu. Ovo je JAKO PRIMETNO upravo u proizvodnji kompjuterskih komponenti.

skar Re: Ne ljutite se, o braco moja po PiSi-ju! 26.05.2009. 08:19 #116977

broj poruka: 3992
to je tacno ja sam presao sa 5000+ na phenoma II i dobio u nekim igrama cak i do 100% bolji framerate....
sam primer igra t34 vs tiger sa 5000+ i 4850 jedva je radila na medium podesavanjima,znaci 20fps a sada na high radi 39-40..inace igra je uzasno optimizovana,jer joj je recomended graficka ge6800 i neki dual core 4000+ a jedva radi sa jacim masinama...
usput TORTOJED nemoras paliti vatru,C2D je vrh serija cpu i to svi znaju a nece da priznaju...mada ja njakam AMD

rad je od coveka napravio majmuna

:: Neposredan razlog za ovo (prethodno) moje javljanje je to sto sam se setio kako sam se preporodio kada sam na maticnu pl. sa chipset-om 965 stavio e6600 (2.4 GHz) umesto dotadasnjeg Dual Core-a na 3.4GHz (940). Pojedinim 3D igrama fps je porastao za 40% (uz, naravno, istu graf. kartu - GF7900). Slicna iskustva imali su ljudi koji su menjali konfiguraciju baziranu na AMD64xxxx+ za nekog Phenom(enalnog), takodje bez promene grafe
:: Ono sto me dodatno iritira je pompeznost imena koja proizvodjaci dodeljuju jezgrima. Uskoro ce CPU i GPU jezgra nositi imena poznatih fudbalera, politicara, tajkuna, kineskih dinastija... Hiperprodukcija, skoro kao u softveru - verzija ova, pa ona, pa jutros jos jedna, pa build ovaj, pa onaj, pa jos jedan... A kada malo pazljivije analiziras vidis da proizvodjac pakuje jednu te isti sadrzinu u novi (a slican) omot, i umesto da ukloni bagove, brine se kako da onemoguci onaj poslednji crack.
:: Svojevremeno, jedan drugar me je pitao da li da menja AthlonXP 1600+ za 2200+. Odgovorih mu potvrdno (verovah u MEGAHERCE). On prodade 1600, dodade pozamasnu sumu i kupi receni CPU. I sta je dobio? Nista pomena vredno. Mrtvo slovo na papiru (ekranu) - par stotina MHZ vise, koji se nisu osetili NIGDE: ni u igrama, ni u `korisnim programima`. Ali zato se AMD ubi od mastovitosti sa svojim `Kamino, Palomino, Kapucino, Al Pacino... Hocu da kazem - cesto kupujemo MARKETINSKE TRIKOVE, misleci da kupujemo novu, bolju robu. Ovo je JAKO PRIMETNO upravo u proizvodnji kompjuterskih komponenti
Slavuj ... 26.05.2009. 09:28 #116978

broj poruka: 2236
HDD je kriv za skoro svu sporoću koja postoji.

90 percent of everything is crap.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Nikopol74 @skar, C2D i jeste vrh serija cpu-a... 26.05.2009. 14:29 #116989

...to i jeste priznato, ali takodje je i jedina serija od Intela koja je napravila pravi bum. A u pravu je i Slavuj za HDD. Doduse, od kada sam stavio RAID (prvi put u zivotu) nije mi dobro koliko je brzi rad.

@skar i tortojed

Stvarno je primetna razlika kad se predje sa X2 na C2D, taj x2 su stvarno zasrali kao sto su mnogi pominjali na ovom a i drugim forumima. Mnogo zustrije radi C2D. I Phenom je izgleda to ispravio kod AMD-a, kao sto je C2D to uradio u odnosu na prethodne Intelove procesore. Bas me chudi sto je takav gigant toliko sporo i dugo razvijao C2 tehnologiju (bar 3-4 godine). `bem ga...

Frantic84 A sad vracanje na temu... 26.05.2009. 20:15 #117030

Bez podizanja napona i sa box kulerom moze stabilno da se klokuje na 2.9GHz ( 232 x 12.5 ) i da temperature ne prelaze 62 stepena sa 100% opterecenja oba jezgra na vise od pola sata (posle 3-4 minuta odu na 60-62 i ne skacu niti padaju)...
A sad offtopic!!!
Temu nisam postavio da bi kojekakvi ljudi pricali da li je bolji Intel ili AMD i hvala SAMO ljudima koji su odgovorili na temu,odnosno hvala samo za prva tri posta!!!

Dalje,Intel nikad nece moci da napravi procesor koji ce da bude u istom cenovnom rangu kao AMD i da bude bolji od njega!!!Nazalost,kod nas,a i u svetu se gleda prvo cena,a onda sve ostalo...
A i sta bi se desilo sa Intelom kad bi im AMD oduzeo licencu...Ko malo zna o cemu pricam,shvatice...
Jesam Intel fan,a sad i sami vidite koji procesor imam...Jbg,on je kostao manje od 50 evra kad sam ga kupio,a za te pare sam imao da kupim samo neke glupe celerone,pa mi vi sad kazite sta je bolje za iste pare :D

Veliki pozdrav svima!!!

Frantic84 A,da! :D 26.05.2009. 20:17 #117031

Fora je jos da se stavi case kuler da izvlaci topao vazduh sa box kulera i temperatura pada za 7-8 stepeni :D

Nikopol74 Re: A sad vracanje na temu... 26.05.2009. 20:41 #117036

Napravice...kad osakati cash na procesoru. Intel je uglavnom skuplji zbog cash-a. Ja ne znam zasto AMD nikako da se odluci da stavi vise od 1mb cash-a. A za ovo drugo, Intel je izmislio integralno kolo i prvi procesor, a ne AMD. AMD je jedna od dve firme koje su dobile dozvolu da prave klonove Intelovih procesora. Drugoj ime pocinje na Z (zaboravio sam, ali ima na wiki). Ti si verovatno mislio na licencu za 64bit procesore, jer njih je prvi AMD napravio...

poz

:: Dalje,Intel nikad nece moci da napravi procesor koji ce da bude u istom cenovnom rangu kao AMD i da bude bolji od njega!!!Nazalost,kod nas,a i u svetu se gleda prvo cena,a onda sve ostalo..
:: A i sta bi se desilo sa Intelom kad bi im AMD oduzeo licencu...Ko malo zna o cemu pricam,shvatice..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs