...zasto na nekim plocama nema hladnjaka na naponskoj jedinici dok na nekim slabijim plocama stoji.Da li su one koje imaju pasivni hladnjak vec `fiksirane` kao dobri klokeri ? Ja sam postavljao neke teme vezano za p5k ,evo radi mi bez pasivca vec mesec dana ,da li moze i sme tako ? `fala
Kada se nešto pravi od starta kao jeftina komponenta, štedi se na svemu mogućem, pa i na hlađenju. Što je najgore, nekada proizvođači na svoju ruku to jednostavno ne stave i kod kvalitetnijih komponenti, jer se kod proizvodnje na veliko nagomila svuda po malo.
Vidiš ova 4 tranzistora gore levo. znaš kako se to prži, strahota, al eto negde ima hladnjaka negde ne. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Nažalost moj Gigabyte Maya 9800 Pro (nisam ništa osim togao mogao da nađem tad) primerak nije mogao ni Cooler Master CoolViva VGA Cooler (http://www.infinetpc.com/popup_image.php?pID=403) da ohladii i onda su počele crvene tačkice i do viđenja. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Mislim na sliku 2.. :: Imao sam je skoro 2god i farcry je sa njom i bartonom leteo ko lud :: Al onda dodje fear pa i promena confe.. :: i tako redom :).. :: :: :: ::
hey bax dude vidi termaltake V1 hladjenje za procesor bas je zver i nema sta dobro hladi, ali ima jos nesto sem sto hladi CPU na stranu na koju bije ventilator hladi komponentu dole napr graficku, a q-fan je termaltake-ov najbolji hladnjak (air) ofc definitivno jeste skup ali bas hladi, a za water cooling se samo isplati za graficku jer je hladi bolje do 40% licno sam se uverio i to na P5Q hydrogen 260, za procesor nekid 15-20% nista spec a samo hladjenje za CPU je 50e e jbg mi smo od hladjenja za jedno iskombinovao oba :) sta ces kad zivimo u shit contry
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.