Imam jedno pitanje za vas, naime, treba da uzmem AMD Phenom II 940
nude mi ovu plocu uz to GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P, cena 110E nisam bas upoznat u poslednje vreme oko ploca, a pogotovo ne oko AMD-a
pitanje je prosto i logicno, kakva je ukratko ova ploca, po specifikacijama sa sajta deluje dosta dobro, i da li imate neku drugu preporuku do te cifre za plocu ?
da ne otvaram novu temu, jos uvek sam iskreno u dilemi, da li uzeti ovakav gorepomenut PC, ili bataliti sve to i uzeti INTEL Core 2 Quad Q9550 itd.
gledao sam dosta po netu, al eto da pitam i vas sta vi mislite ???
(ostatak konfe nije toliko bitan za ovu temu al napomenucu tu ide gtx260 , 2x2gb ddr3 memorije na 1066mhz ) ali to stvarno nije bitno, vaznije je sta je realno bolje uzeti od ona 2 gore, i da dosta vremena traje
Dilema ce se resiti sama od sebe kada odgovoris jesi li u stanju da...
29.05.2009. 00:05
status: user broj poruka: 11019
finansijski podneses kupovinu 9550 i skromnu ali dobru plocu koja podrzava DDR3 ili cak `kombo` (DDR2 ili 3, po izboru - imaju ih Asus, Gigabyte itd.). Ako je odgovor potvrdan, uzimaj Intel-a.
ploča. Ja sam razmišljao da uzmem njenu verziju koja podržava DDR2 (nema T u oznaci). E, sad, za šta ćeš ti da koristiš komp. Ako su ti igre primarne, Fenom će da odradi posao veoma dobro, zato što je AMD na tom polju sa 2. generacijom Fenoma napravio nejveći napredak. A, ako se baviš nekim ozbiljnijim poslom, onda Intel verovatno opravdava ulaganja.
Hvala ljudi na brzim odgovorima nagrebao sam izgleda jos kesa tako da cu ipak ici na 9550 jel moze neka preporuka za ok plocu, sa dd3 podrskom nisam nikakav overkloker, ali jako cenim dobru plocu, ipak ona nosi sve komponente na sebi
Asus P5Q3 Deluxe/WIFI-AP,sad vec jeftina ploca a jako dobra.Uklopices se i u budzet.
Memorija :
Patriot DDR3 2x2GB 1600MHz Viper Series CL7, PVS34G1600LLKN (77,42€) Ne moze jeftnije biti a ni bolje!One smesne DDR3 od 1066 Mhz nemoj ni gledati.
I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: Hvala ljudi na brzim odgovorim :: nagrebao sam izgleda jos kesa tako da cu ipak ici na 955 :: jel moze neka preporuka za ok plocu, sa dd3 podrsko :: nisam nikakav overkloker, ali jako cenim dobru plocu, ipak ona nosi sve komponente na seb :: :: hvala jos jednom !
Ne moze se uklopiti sa i7 platformom..Ploce su skupe a i memorije tu i tamo..Inace i7 920 je bruka procesor.Ide stabilno za svaki dan na 4.4 Ghz sa 8 threadova.Ej bre,2.66 Ghz default.To samo moze Intel
Pa bas zato sto je skoro duplo jaci u aplikacijama od Q9550 ja sam odgovorio, a 920 je po meni mnogo jaci od tog Q9550, ali prelazak na I7 platformu je jos 100 evra.
Pozdrav!
:: Ne moze se uklopiti sa i7 platformom..Ploce su skupe a i memorije tu i tamo..Inace i7 920 je bruka procesor.Ide stabilno za svaki dan na 4.4 Ghz sa 8 threadova.Ej bre,2.66 Ghz default.To samo moze Intel :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Pogledaj malo I7 platformu :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
ipak nisam samo ja tako lud...svi smo... upravo to i gledam sada...da li ulagati u 9550 itd itd (bar 3 god. da sam miran ) ili odmah zaskociti i7 920 i raditi ko crnac kasnije ali imati dobar PC na duze staze ?
ako vec mora, a nije vam tesko, slozite mi i7 920 sa nekom plocom normalnom i ok memorijom (3x1gb cini mi se da tako ide kod ovih i7, a i to je dovoljno) ja ostalo imam sve samo me proc. + ploca + mem zanima !
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.