Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD Phenom II X4 955 Overclocked to 7.1 GHz
STRANA 1 OD 2  
Krecky AMD Phenom II X4 955 Overclocked to 7.1 GHz 29.05.2009. 18:02 T17687

status: user
broj poruka: 391
Pogledajter ovo. AMD fanovi bice presrecni.
http://www.tomshardware.com/news/AMD-Phenom-II-Overclocked,7747.html
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Vec vidjeno.. 29.05.2009. 18:10 #117694

broj poruka: 18472
Al sta im to vredi kad im procesori stabilno za svaki dan rade maximalno 800 Mhz od defaultnog takta.Bolje da se malo pozabave sa tim i da malo bolje porade na arhitekturi.Ti extremni clockovi nicemu ne sluze.Hrana za sujetu,nista vise.

I Want to believe - The truth is out there

Equinoxe Re: 29.05.2009. 18:16 #117695

broj poruka: 12057

bax2003, uvoznik Azota......granice me ne zasnimaju ako procesoru treba ovo što uvozim i laboratorisjski uslovi da bi radio 10 min na toj frekvenciji.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Krecky RE:Vec vidjeno.. 29.05.2009. 18:19 #117698

broj poruka: 391
AMD pokusava na ovaj nacin da privuce korisnike i pritom tese sami sebe. Potpuno si u pravu Skyfire.

gile23 Re: Vec vidjeno.. 29.05.2009. 18:20 #117699

broj poruka: 9121
Ti se bavis tim ekstremnim overklokom, kada bi Intel dosao do 10GHZ svi bi rekli bravo napred levo desno, medjutim situacija je druga. Intel ima ogroman overklok potencijal, ali da bi to uradio moras da kupis kuler koji kosta dodatnoh 20-50 evra, a ako te pare dodas na procesor mozes da uzmes jaci procesor, sto bih ja sada kupovao recimo E7200 i hocu da ga OC pa moram da kupim kuler, zasto ja jednostavno ne bih uzeo bolji procesor na racun kulera, tipa E8500. Prva stvar i E8500 moze da se OC sa box kulerom, druga stvar sve ce to raditi na stabilnije jer bi recimo clock kod E8500 bio mozda 500MHZ, a kod E7200 1GHZ. Sky nemoj da mislis da te nesto napadam nego samo kazem.

Pozdrav!

:: Al sta im to vredi kad im procesori stabilno za svaki dan rade maximalno 800 Mhz od defaultnog takta.Bolje da se malo pozabave sa tim i da malo bolje porade na arhitekturi.Ti extremni clockovi nicemu ne sluze.Hrana za sujetu,nista vise
::
:: I Want to believe - The truth is out there
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: RE:Vec vidjeno.. 29.05.2009. 18:22 #117701

Ja to non stop pricam ali cim pomenem nesto sto je realno i istinito odmah me AMD fanovi hvataju za gusu.
Evo bas malo pre postvah u drugoj temi.Evo primer.Intel i7 920 sa defaultnog clocka sa 2.66 Ghz ide stabilno na 4.4 Ghz sa 8 Threadova za svaki dan!Ej bre 1800 Mhz overclocka plus ukljucen HT!Znas kad ce to AMD moci?Preciznije da ti odgovorim -Nikad

@gile23

Za svaki OC moras da kupis aftermarket cooler bio to Intel ili AMD!

:: AMD pokusava na ovaj nacin da privuce korisnike i pritom tese sami sebe. Potpuno si u pravu Skyfire.
gile23 Re: Re: RE:Vec vidjeno.. 29.05.2009. 18:26 #117702

Moras da kupis kuler za ozbiljniji OC, ali na E8500 ili E8400 500MHZ nije problem cak ni za box kuler.

Pozdrav!

:: Ja to non stop pricam ali cim pomenem nesto sto je realno i istinito odmah me AMD fanovi hvataju za gusu
:: Evo bas malo pre postvah u drugoj temi.Evo primer.Intel i7 920 sa defaultnog clocka sa 2.66 Ghz ide stabilno na 4.4 Ghz sa 8 Threadova za svaki dan!Ej bre 1800 Mhz overclocka plus ukljucen HT!Znas kad ce to AMD moci?Preciznije da ti odgovorim -Nikad
:: @gile2
:: Za svaki OC moras da kupis aftermarket cooler bio to Intel ili AMD
:: :: AMD pokusava na ovaj nacin da privuce korisnike i pritom tese sami sebe. Potpuno si u pravu Skyfire.
:: ::
vladovski To je stabilno kao moja baba na sttakama 29.05.2009. 18:26 #117703

broj poruka: 61
AMD-ovi max idu stabilnu do 1000mhz preko deafaulta za svaki dani to neki ludacki primerci. Dobri primerci oko 800-900Mhz i tu je kraj nezavisno od modela.
To sto ga hlade tecnim nitrogenom pa ga nasviraju na 7 ne znaci nista.
Intel to ne moze jer ima taj takozvani cold bug.Ai i poed toga brzi je svakako
Taj AMD-ov 7Ghz je neupotrebljiv clock. Stalno lazu korisnike istim forama
Kada AMD izbaci procesor koji ce moci da radi na 4500-5000Mhz i to na vazdudhu tada semoze govori da imaju CPU koji moze da parira intel-u. Inel pravi CPU-ove mnogo mnogo bolje. Pa nasugaviji C2D moze da radi na 3.8Ghz za svaki dan.
800Mhz bedak sine-katastrofa i smejurija.

SkyFire Re: Re: Re: RE:Vec vidjeno.. 29.05.2009. 18:28 #117704

Za svaki OC moras da kupis aftermarket cooler bio to Intel ili AMD!
P.S.Svaki Intel nebitno koji je Core 2 Duo/Quad od defaultnog clocka ide minimum 1. Ghz OC-a.A pre ce biti da je taj korak sada mnogo veci.45 nm Inteli idu bar na 1200 Mhz od osnovnog takta!

@vladovski@ Koji AMD procesori?Nisi se ogradio.Najveci potencijal od kako postoje AMD ima sada PhenomII i to retko koji moze 1Ghz stabilno za svaki dan.98% jedva idu na 3.8 Ghz,to im je limit.3.9 Ghz idu extrremno dobri primerci a 4.0 Ghz jedva 1% CPU-a na celoj planeti!

P.S.Moj primerak Intel Q9650 ide 1400 Mhz stabilno u OC!Sta dalje reci

:: Moras da kupis kuler za ozbiljniji OC, ali na E8500 ili E8400 500MHZ nije problem cak ni za box kuler
:: Pozdrav
:: :: Ja to non stop pricam ali cim pomenem nesto sto je realno i istinito odmah me AMD fanovi hvataju za gusu
:: :: Evo bas malo pre postvah u drugoj temi.Evo primer.Intel i7 920 sa defaultnog clocka sa 2.66 Ghz ide stabilno na 4.4 Ghz sa 8 Threadova za svaki dan!Ej bre 1800 Mhz overclocka plus ukljucen HT!Znas kad ce to AMD moci?Preciznije da ti odgovorim -Nikad
:: :: @gile2
:: :: Za svaki OC moras da kupis aftermarket cooler bio to Intel ili AMD
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: AMD pokusava na ovaj nacin da privuce korisnike i pritom tese sami sebe. Potpuno si u pravu Skyfire.
:: :: ::
vladovski NA pII sam mislio 29.05.2009. 18:37 #117709

Ostali nisu ni vredni pomena.

matrixsu xxzz 29.05.2009. 19:10 #117722

broj poruka: 192
zar bi vi svi voleli da propadne amd pa da vam intel prodaje celerone za 200e i nvidia kartice ranga geforce 7600gs za 300e? ovako imamo svi mi korisnici harware-a koris sto ima barem dve konkurentske firme pa su cene razumne

vladovski RE:zar bi vi svi voleli da propadne amd 29.05.2009. 19:15 #117726

Ja bih licno vise voleo da prave malo boje procesore a da propadne nikako.
Neka naprave malo bolji cpu koji ce da oduva intela i to je sve.
Nije moguce da to ne mogu da urade. Ne znam sta je razlog i koja je tu racunica.

matrixsu xxzz 29.05.2009. 19:27 #117727

godinama su bili bolji od intela i po meni su se opustili posle tog i tu ih je intel pokopao sa c2d i c2q procesorima...naravno veliki propust je bila prva serija phenom 1 i onaj bug na pocetku koji su kasnije resili ali ih je negativna reklama pokopala sa tim...ja mislim da se oni trude da budu ponovo konkurentni i ovaj phenom 2 ipak nije tako los i ako se izvuku iz finansijske krize bice oni opet dobri(iskreno se nadam)

SkyFire Re: xxzz 29.05.2009. 19:28 #117728

Nije tu poenta da neko propadne.Ne daj Boze.Trebaju nam oba brenda podjednako.Poenta je sledeca da AMD svoje fanove i svoju klijentelu kupuje niskom cenom i sarenim lazama,raznim obecanjima kule i gradovi i tako po nekim marketinskim potezom.Ljudima mazu oci a daleko su od Intela.Poenta je da Intel svoje kupce i fanove nikad nije izneverio.Ja znam mnogo njih koji su bili verni fanovi,zagrizeni za AMD pa su na kraju iz razocarenja i dugogodisnjeg ocekivanja na kraju presli na Intel i sada se vise nikad nebi vratili na AMD kad su osetili sta je brzina i moc.Tako ti je isto i sa ATI-jem samo sto je tu situacija malo drugacij.Tu se lovi uglavnom placenim reklamama,neistinama koje se plasiraju a narod pada na te stvari.Sve to u cilju da se prosiri trziste i da se `podkupi` sto vise ATI korisnika kako bi se njihovi proizvodi vise i brze prodavali.U stvari AMD-ATI to je jedno te isto tako da se i strategija i ne razlikuje nesto posebno,tacnije ,na isti sistem funckionise.

:: zar bi vi svi voleli da propadne amd pa da vam intel prodaje celerone za 200e i nvidia kartice ranga geforce 7600gs za 300e? ovako imamo svi mi korisnici harware-a koris sto ima barem dve konkurentske firme pa su cene razumn
gilespi026 SkyFire-ubica AMD-a 29.05.2009. 19:36 #117730

broj poruka: 214
Ala ih ocrni sacuvaj boze.

SkyFire Re: SkyFire-ubica AMD-a 29.05.2009. 19:41 #117732

Nemoj da budes toliko ironican.Ja uopste ne mrzim AMD.Volim sve sto podrazumeva tehnologiju i sam hardver a naravno najvise cenim vrhunske performanse.
Nisam nista i nikog ocrnio,to je realnost a kako ce to ko da prihvati to je njegova licna stvar.
Moj prvi komentar je bio da je bolje da se ne zanose tim extremnim clockovima koji nicemu ne sluze to je to mazanje ociju obicnom narodu.Bolje bi bilo da se potrude da tehnoloski razviju bolju i napredniju arhitekturu i samim tim bi se i oc potencijal povecao za svaki dan.Zar takav komentar lici na nekog ko mrzi AMD>?

:: Ala ih ocrni sacuvaj boze
obradmi Stara je to vest 29.05.2009. 19:48 #117733

broj poruka: 7733
Mene AMD i ATI nikad nije razocarao taman platis onoliko koliko vredi.
Evo 7 godina samo cepam AMD nikad mi nije riknuo CPU od socket-A pa do sada,druga
stvar AMD je povratio trziste CPU sa Phenom II ,sada drzi 30 % desktop trzista.
Sa ATI se slicno desava ,jednostavno nece ljudi da placaju preksupu Nvidiu za iste
perfomanse.O Intel grafici neci da pricam jer je njegova grafika kanta za djubre,mozda
Larabee isprav nesto.Mislim da Intel nece moci da se takmici sa AMD-om po pitanju odnos cena -perfomanse zato je AMD dosta manja firma od Inte-la i to je sudbina tih prevelikih firmi.To sto se Intel bolje klokuje za 200 mhz ili malo vise na vazduh ,tako me nesto zabole za to ,ima ljudi kojima to znaci narocito na forumu nesto meni ne.Znaci svako ima svoje simpatijepo pitanju hardvera ,ali ne bi bilo dobro da niko od njih propadne,jer bi se to automatski odrazavalo na cene preostalih na trzistu. Secam se i kad je AMD harao i on je diktirao cene ,mozda je najbolje za trziste da Intel bude jaci za jedno 10 % ,a da budale placaju svoj porez.

SkyFire Hahahahahaha..Kakva patetika.. 29.05.2009. 20:05 #117742

Nema teme kad se i malo pomene AMD da se Obrad ne javi.Tacno kao da ga zacnes u onaj najosetljiviji zivac
Imam samo da ti kazem da se malo pozabavis materijom i znanjem pa onda polemisi u skladu sa tim.Ovako samo lupas gluposti zbog tvog idealizovanja i favorizovanja brendova bez kojih ne mozes da zivis.
Reci cu jos samo ovo I&N is the law,all of the rest is total bullshit!Muahahahaha..
P.S.Nemoj sad da se previse nalozis,znam da sam te pogodio u bolnu tacku

obradmi Ja imam pravo da komentarisem temu 29.05.2009. 20:19 #117744

broj poruka: 7733
Ti se ovde predstavljas kao da si neki sef ili ne znam sta,malo se smiri covek,
Prihvati poraz Nvidie.

Nvidia tone dublje i dublje ,Dell ih kasirao zbog neispravnih grafickih
ubacuje ATI znaci kvalitet pobedjuje.

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1137463/nvidia-dell

Izgleda 3dmark06 ne voli nesto Nvidia posto Ati crossfire hara tu.

Kad pokrenu 3dmark na Nvidia mozes da stavih pljehu na nju.

Opste je poznato da tebi ne moze nista da se dokaze ,ali dosta ljudi
shvata o cemu pricam.

Scyter Re: 29.05.2009. 20:20 #117745

broj poruka: 8138
E,molim Vas da samo ne pocinjete svadju.

The Way It`s Meant To Be Played

matrixsu xxzz 29.05.2009. 21:18 #117757

ja nisam ni amd-ovac ni intel-ovac ali navijam za obe firme da se smenjuju u vodstvu jer to ce samo nama potrosacima da donese bolji kvalitet za manje para...istina je i da je intel ogromna firma i da se bavila podosta prljavim fazonima da mi izbacila sa trzista konkurenciju i zato sada treba da plati kaznu koja nije mala ali bi po meni trebala da bude barem 10x veza jer su veliku stetu naneli konkurenciji(amd) sa tim prljavim fazonima...to je nesto jace od mene i uvek navijam za slabije(amd) a ne za pokvarene (intel,microsoft)

gile23 Re: Hahahahahaha..Kakva patetika.. 29.05.2009. 21:23 #117759

Samo mu ti ne pricaj o favorizovanju brendova, e sad koja je jaca konfiguracija od ove dve AMD ili Intel:

Q8200=14520 dinara
ATI HD4770=9830 dinara
2X2GB DDR2 Kingston HyperX, PC1066=5350, tu se dvoumim da li da uzmem 2X2GB DDR2 Kingston HyperX, PC800=3820 dinara
WD 640GB SATA 2 7200rpm 16MB=5240 dinara
DVD+-RW Pioneer 116D=1860 dinara
Chieftec BX LBX-02B-B-B 400W, FW, 2xUSB=9830 dinara
Asus P5Q= 10580 dinara

55680 dinara

AMD Phenom II 940=16 960 dinara
Biostar TA790GXB AM+=7130 dinara
2X2GB DDR2 Kingston HyperX 800MHZ=3780 dinara
Asus 4770 512MB=9830 dinara
Dvd+-RW Pioneer 116D=1860 dinara
Chieftec BX LBX-02B-B-B 400W, FW, 2xUSB=9720 dinara
WD 640GB SATA 2 7200rpm 16MB=5240 dinara

54400 dinara

Hajde sad realno koja je konfiguracija jaca od ove dve?

Pozdrav!
:: Nema teme kad se i malo pomene AMD da se Obrad ne javi.Tacno kao da ga zacnes u onaj najosetljiviji zivac
:: Imam samo da ti kazem da se malo pozabavis materijom i znanjem pa onda polemisi u skladu sa tim.Ovako samo lupas gluposti zbog tvog idealizovanja i favorizovanja brendova bez kojih ne mozes da zivis
:: Reci cu jos samo ovo I&N is the law,all of the rest is total bullshit!Muahahahaha.
:: P.S.Nemoj sad da se previse nalozis,znam da sam te pogodio u bolnu tacku
matrixsu xxzz 29.05.2009. 21:28 #117760

ja dajem glas za amd sto se ove dve konfiguracije tice

gile23 Re: xxzz 29.05.2009. 21:32 #117762

E bas tu drugu AMD konfiguraciju je uzeo moj drug, ja sam prvo hteo Intel, ali zahvaljujuci svim dobrim ljudima ovde koji su mi rekli da je taj Q8200 slab, ja pogledah u AMD taboru i videh sta sve ima za koje pare, AMD bez pitanja (samo sam umesto Chieftec BX LBX-02B-B-B 400W, FW, 2xUSB, stavio sam TT Soprano i OCZ StealthXstream 500W), Intel je samo bolji u high segmentu, a takve konfigruracije se ne prodaju toliko cesto kao i one od 400-500 evra, a tu Intel nema sta da trazi.

Pozdrav!

:: ja dajem glas za amd sto se ove dve konfiguracije tic
matrixsu xxzz 29.05.2009. 21:34 #117763

i koliko je brzi amd po tebi u procentima?

gile23 Re: xxzz 29.05.2009. 21:35 #117764

10%-20%, ukupno, a u igrama ga ostavlja verovatno preko 20%, a u aplikacijama je do 20%.

Pozdrav!

:: i koliko je brzi amd po tebi u procentima?
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs