Kupio sam cpu intel i7 920 i uskoro dobiajm 2x xfx295,e sad razmisljam koju maticnu da kupim,buzet mi je 33000din i malo manje,dvoumum se izmedju ove dve: 1:ASUS RAMPAGE II EXTREME 2:GIGABYTE GA-EX58-EXTREME
PS:Ja bih uzeo ovu GA,ali zelim da cujem i druga misljenja?
Gigabyte pravi vrhunske ploce za i7 platformu,jako kvalitetne.Ja imam Gigabyte EX58-UD4P i ploca je strava.Taj Gigabyte GA-EX58 Extreme je vrhunska ploca,sa vrhunskim performansama samo sto je ostavljena i za vodeno hladjenje chipset-a.Ako ne planiras vodeni sistem onda je bolje da uzmes Rampage Extreme II jer je ploca stvarno boli glava. Ne znam.Ja da se pitam debelo bi razmislio a pogotovu jer imam profi vodeni sistem. Mozda bi ipak prevagnuo na Asus jer sam na njega navikao a i ploca je bruka!
Po mome iskustvu kojega sam imao sa asusovim plocama kao i sada sa njihovom Rampage Formulom mogu ti slobodno reci da ne razmisljas puno izmedju te dve vec da capis Asusa i budes spreman za rasturanje performansi kada sve to pustis u rad :).
Ja ne bih isao tako daleko, prvo slovo je A(sus) kad vec nema A(bit) pa dok dodjem do G(igabyte) moram da prodjem pored B(iostar), C(haintech), D(FI), E(CS), F(IC)...a ima mnogo rampi na svakoj :))
:: Nema potrebe zato sto je uradjena od kvalitetnih komponenti..Nema potreba za brigu :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: ne zelim da baksuziram nikome, ali pitacu vas kada budu nastali problemi sa doticnom plocom...GA
Machino,sad si malo preterao.....Ni ja ne volim Gigabyte,ali ova ploca je stvarno vrhunac,nije se stedelo na njoj.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Ja ne bih isao tako daleko, prvo slovo je A(sus) kad vec nema A(bit) pa dok dodjem do G(igabyte) moram da prodjem pored B(iostar), C(haintech), D(FI), E(CS), F(IC)...a ima mnogo rampi na svakoj :) :: :: :: :: Nema potrebe zato sto je uradjena od kvalitetnih komponenti..Nema potreba za brigu :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ne zelim da baksuziram nikome, ali pitacu vas kada budu nastali problemi sa doticnom plocom...GA
Ma kakav GA pored ASUS-a, naravno u istoj klasi ploča. GA bi uzeo možda pored MSI ili J&W ako nemama baš drugi izbor. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ovako imam i Asus i Gigabyte plocu kuci, stariji Asus i noviji Gigabyte sve radi super bez ikakve zamerke. A mene bas zanima zasto mislite da je taj Gigabyte toliko los, on ima najvise reklamacija ali zato sto se najvise i prodaje sto je sasvim normalno. A po meni Gigabyte ima i odlicne ploce za 775 socket, ne znam zasto se bas njihove Ultra Durable 3 ploce veoma mnogo prodaju.
Ne moras ni da ih drzis u rukama a da na oko primetis sledece:
Asus: jaca naponska sekcija, japanski Fujitsu elektroliti, sira stampa (manje suma, preslusavanja izmedju vodova), silni tasteri i LEDovi na PCBu, bolje hladjenje...a povrh svega i tiket sa natpisom `ASUS` sto je sinonim za max.max. :)
:: Ne moras ni da ih drzis u rukama a da na oko primetis sledece :: :: Asus: jaca naponska sekcija, japanski Fujitsu elektroliti, sira stampa (manje suma, preslusavanja izmedju vodova), silni tasteri i LEDovi na PCBu, bolje hladjenje...a povrh svega i tiket sa natpisom `ASUS` sto je sinonim za max.max. : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Koja je bolje za OC?
Obe ploce 16 fazna, obe ploce japanski kondezatori. Stampa i sum..oo bre Machine, nemam komentar tu. Hladjenje, e nije. Bas sam zapazio na XS forumu temperature obe ploce pri necu reci istoj voltazi nego veoma pribliznoj. Rampage II je 3-4c toplija od GB-a. I da ne spominjemo da je ploca 100e skuplja. Pa koliko god kesa da imas sto da das 100e vise. Razliku izmedju ploca bukvalno da ne primetis i jos da das 100e vise za Asus .. Pa kupi za taj kes neki Razer mis, vozi se taksijem nedelju dana. Plati kurvu sta god..
:: Ne moras ni da ih drzis u rukama a da na oko primetis sledece :: :: Asus: jaca naponska sekcija, japanski Fujitsu elektroliti, sira stampa (manje suma, preslusavanja izmedju vodova), silni tasteri i LEDovi na PCBu, bolje hladjenje...a povrh svega i tiket sa natpisom `ASUS` sto je sinonim za max.max. : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Koja je bolje za OC?
to za T je merketinski trik, mogu se opkladiti da nije tako. Ako nisam corav, a mislim da nisam, Asus ima 4 faze vise, GA ima 12. Asus ima `Made in Japan` elaktrolite, dok GA koristi samo njihove sirovine (sa ostrva, npr. ALU) a rade ih u TW. a precutno navode poluinformacije pa ti onda zakljucaj sta je pisac mislio. Kod GA idu, cini mi se Nichiconi. Asus stampa je sira, kao za servere ili radne stanoce, na Asusu. A moje je misljenje da je sigurnija sto se tice rada i bugova. E, sada, ne ulazim u cenu, ako je razlika 100e sigurno nije opravdana zbog nijansi ali ko ima love i hoce najbolje - Asus nema kompromisa ni u jednoj firmi.
:: Obe ploce 16 fazna, obe ploce japanski kondezatori. Stampa i sum..oo bre Machine, nemam komentar tu. Hladjenje, e nije. Bas sam zapazio na XS forumu temperature obe ploce pri necu reci istoj voltazi nego veoma pribliznoj. Rampage II je 3-4c toplija od GB-a :: I da ne spominjemo da je ploca 100e skuplja. Pa koliko god kesa da imas sto da das 100e vise. Razliku izmedju ploca bukvalno da ne primetis i jos da das 100e vise za Asus . :: Pa kupi za taj kes neki Razer mis, vozi se taksijem nedelju dana. Plati kurvu sta god. :: :: :: Ne moras ni da ih drzis u rukama a da na oko primetis sledece :: :: :: :: Asus: jaca naponska sekcija, japanski Fujitsu elektroliti, sira stampa (manje suma, preslusavanja izmedju vodova), silni tasteri i LEDovi na PCBu, bolje hladjenje...a povrh svega i tiket sa natpisom `ASUS` sto je sinonim za max.max. : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Koja je bolje za OC?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.