Imam Duron 750(Spitfire jezgro, rekao bih-ko se seca) koja sljaka normalno vec 7 godina(da ga ne ureknem pa mi rikne), koji, cini mi se, radi sve sporije i, nezavisno od aplikacije (net,filmovi,igre) zamrzne komp na 2 sec svakih 10ak minuta. Uzeh Everest da proverim temperature(nisam nikad ranije), kad ono-CPU 13C, kuciste 39C...WTF? Inace, u biosu NEMA cpu temp-MSI ploca sa via km266 cipsetom(cudim se da jos radi). Jel to moguce ili da gasim kuler da se ne zaledi? :-) Kuler je TT X-Blower-rakao bih major overkill za ovaj cpu(radi na min-cca 2200rpm). Jel da ubrzavam zatvaranje finansijske konstrukcije za novi komp?
Imas sada bas jeftine a dobre konfiguracije ,najvervatnije da ta temp nije tacna,ne iskljucuj kuler,ne moze temp cpu da bude niza od ambijentalne temperature kada je u pitanju vazdusno hladjenje.
Nemoguće da njegova temp bude manja od T vazduha u kućištu, što znači da senzor ne radi. Nemoj uopšte da brineš oko coolera i rpma. Zamrzavanje ne mora da bude hardverski problem, preporučujem da reinstaliraš sistem od nule pre nego što bilo šta kupiš. Ako i jeste hardverski, CPU je najmanje sumnjiv a ploča je verovatnija.
Ma zezao sam se , gde da iskljucujem kuler...a senzor ne radi jer ga NEMA, ocigledno...Ne reinstalira mi se Win jer imam tonu programa i gluposti...sve cekam da uzmem novi komp...vreme je...tj. bilo je vreme 2004te...
1.Pipni lepo hladnjak rukom, pa ces tako najsigurnije proveriti temperaturu! Ako je vreo skini ga, ocisti, stavi tanak sloj nove paste, sve pazlivo vrati nazad i ”vozi Misko”! 2. Ako imas puno instaliranih-deinstaliranih programa – zna se…poslusaj Dragg-a!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.