Dakle, koji Intel Core 2 Quad uzeti do 200e, bitno je da se lepo klokuje i da ide na bar 4GHz,kuler je Hyper TX2.
E sad na koju plocu da ga stavm: BIOSTAR TP45D2-A7...85e DFI LanParty DK P45-T2RS...102e XFX nForce 780i 3 x SLI...118e (za nju bas nema pare ali ako je dobra skrpicu) MSI P7N SLI Platinum...95e
ja bih uzeo DFI LanParty DK P45-T2RS, nikako tu sa nVidia chpset-om, nForce 780i los je za overklok to uzima samo onaj ko hoce 3 way SLI... Quad uzmi Q9550 dodaj jos malo preko 200e ovi sto su jeftiniji Q8200 i tako to su losiji...
al Q9400 ima duplo manje L2 kesa 6MB dok Q9550 ima 12 i bolji je za overklok... Ja bih pre uzeo i Q6600 nego Q9300 ili Q9400, ne znam dal ce oni ici na 4Ghz tesko pogotovo sa TX2...
da ti za Intela Quad 9xxx 4Ghz ili preko treba LCS ako hoces 24/7 da ti radi kako treba... A i ako uzmes Q9400 on je cak slabiji od Phenom II a klokuje se mozda isto, serija Quad koja se zavrsava na 50 (9450, 9550...) oni su vec bolji za overklok.
su brzi klok za klok, al u igrama nije tu neka razlika, bitna je graficka karta i procesor samo da je isprati kako treba. Nikako se ne isplati zamena Phenom-a II za Intel Q seriju zbog igara, a i u aplikacijama Phenom jeste sporiji ali ne nesto drasticno...
Pametnije ti mozda PII945 ili PII955 koji imaju veci cache 8 mb od od 920 i 940 a i vecu default frekvenciju ,a i mozes da ih nakacis posle na DDR 3 plocu.Pretpostavljam da je taj 920 u garanciji i ladno ces da ga zavalis malo dodas i to je to.
Ova platforma je donela i donece jos dosta profita Intelu i ta prica i ako kruzi je cist marketing da bi se malo izreklamirao Core i5 i i7.Inace kako napusta a u planu su mu jos nove generacije Core 2 Duo CPU-a i za 2010 godinu itd..
Pufi,jedino sa Q9550 mozes postici clock od 4.0 Ghz.Clock za clock Q9550 je brzi od AMD PhenomII 940 i to lepo..U igrama je poredjenje smesno jer je bitna arhitektura CPU-a zbog graficke karte a ne CPU koji ce da obradjuje navodno podatke u gamingu.Glupost..Kako god,znas i sam da Intel predjaci bar za jedan korak unapred. Nego ne vidim da si stavio i jednu Asus plocu.Tipa Asus P5Q Pro i sl..Sa njom bi imao odlicne rezultate. Druga stvar ne znam koja ti je racunica al sto uopste prelazis na Intel ako mozes da uzmes samo AMD 940 ili ti 955 mada znam ja sta tebe pecka sto ni jedan od njih nece moci da postigne clock od 4.0 Ghz vec ce da se vrti oko 3.8-3.9 Ghz a ti si to fakticki vec postigao sa tvojim CPU-om.Ne znam.Jos dobro razmisli sta ti je ciniti. P.S.Ove ploce sto si naveo, ne svidja mi se ni jedna osim mozda tog DFI-a!
Re: Intel u skorije vreme nece napustiti socket 775!
03.06.2009. 16:23
status: user broj poruka: 9121
Za clock obavezno Intela, a ako nece clock AMD.
Pozdrav!
:: Ova platforma je donela i donece jos dosta profita Intelu i ta prica i ako kruzi je cist marketing da bi se malo izreklamirao Core i5 i i7.Inace kako napusta a u planu su mu jos nove generacije Core 2 Duo CPU-a i za 2010 godinu itd. :: :: Pufi,jedino sa Q9550 mozes postici clock od 4.0 Ghz.Clock za clock Q9550 je brzi od AMD PhenomII 940 i to lepo..U igrama je poredjenje smesno jer je bitna arhitektura CPU-a zbog graficke karte a ne CPU koji ce da obradjuje navodno podatke u gamingu.Glupost..Kako god,znas i sam da Intel predjaci bar za jedan korak unapred :: Nego ne vidim da si stavio i jednu Asus plocu.Tipa Asus P5Q Pro i sl..Sa njom bi imao odlicne rezultate :: Druga stvar ne znam koja ti je racunica al sto uopste prelazis na Intel ako mozes da uzmes samo AMD 940 ili ti 955 mada znam ja sta tebe pecka sto ni jedan od njih nece moci da postigne clock od 4.0 Ghz vec ce da se vrti oko 3.8-3.9 Ghz a ti si to fakticki vec postigao sa tvojim CPU-om.Ne znam.Jos dobro razmisli sta ti je ciniti :: P.S.Ove ploce sto si naveo, ne svidja mi se ni jedna osim mozda tog DFI-a :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Intel u skorije vreme nece napustiti socket 775!
03.06.2009. 17:16
status: user broj poruka: 18472
Dok to sve rasproda pitanje je koliko mu se isplati!
I Want to believe - The truth is out there
:: Za clock obavezno Intela, a ako nece clock AMD :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ova platforma je donela i donece jos dosta profita Intelu i ta prica i ako kruzi je cist marketing da bi se malo izreklamirao Core i5 i i7.Inace kako napusta a u planu su mu jos nove generacije Core 2 Duo CPU-a i za 2010 godinu itd. :: :: :: :: Pufi,jedino sa Q9550 mozes postici clock od 4.0 Ghz.Clock za clock Q9550 je brzi od AMD PhenomII 940 i to lepo..U igrama je poredjenje smesno jer je bitna arhitektura CPU-a zbog graficke karte a ne CPU koji ce da obradjuje navodno podatke u gamingu.Glupost..Kako god,znas i sam da Intel predjaci bar za jedan korak unapred :: :: Nego ne vidim da si stavio i jednu Asus plocu.Tipa Asus P5Q Pro i sl..Sa njom bi imao odlicne rezultate :: :: Druga stvar ne znam koja ti je racunica al sto uopste prelazis na Intel ako mozes da uzmes samo AMD 940 ili ti 955 mada znam ja sta tebe pecka sto ni jedan od njih nece moci da postigne clock od 4.0 Ghz vec ce da se vrti oko 3.8-3.9 Ghz a ti si to fakticki vec postigao sa tvojim CPU-om.Ne znam.Jos dobro razmisli sta ti je ciniti :: :: P.S.Ove ploce sto si naveo, ne svidja mi se ni jedna osim mozda tog DFI-a :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Intel u skorije vreme nece napustiti socket 775!
03.06.2009. 17:39
status: user broj poruka: 9121
Sad ko kupuje komp, u toj srednjoj visoj klasi Intel je ubedljivo najbolji, znaci treba u toj nekoj srednjoj visoj klasi preci na Nehalem, po meni u toj srednjoj visoj klasi I7 920 je mnogo bolji od Q9550, sa sve plocom Q9550 je jeftiniji za nekih 5000 dinara, Nehalem se bolje klokuje, novi socket, nova platforma, bolji je, a Sky ne razumem tvoj odgovor?
Pozdrav!
:: Dok to sve rasproda pitanje je koliko mu se isplati :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Za clock obavezno Intela, a ako nece clock AMD :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Ova platforma je donela i donece jos dosta profita Intelu i ta prica i ako kruzi je cist marketing da bi se malo izreklamirao Core i5 i i7.Inace kako napusta a u planu su mu jos nove generacije Core 2 Duo CPU-a i za 2010 godinu itd. :: :: :: :: :: :: Pufi,jedino sa Q9550 mozes postici clock od 4.0 Ghz.Clock za clock Q9550 je brzi od AMD PhenomII 940 i to lepo..U igrama je poredjenje smesno jer je bitna arhitektura CPU-a zbog graficke karte a ne CPU koji ce da obradjuje navodno podatke u gamingu.Glupost..Kako god,znas i sam da Intel predjaci bar za jedan korak unapred :: :: :: Nego ne vidim da si stavio i jednu Asus plocu.Tipa Asus P5Q Pro i sl..Sa njom bi imao odlicne rezultate :: :: :: Druga stvar ne znam koja ti je racunica al sto uopste prelazis na Intel ako mozes da uzmes samo AMD 940 ili ti 955 mada znam ja sta tebe pecka sto ni jedan od njih nece moci da postigne clock od 4.0 Ghz vec ce da se vrti oko 3.8-3.9 Ghz a ti si to fakticki vec postigao sa tvojim CPU-om.Ne znam.Jos dobro razmisli sta ti je ciniti :: :: :: P.S.Ove ploce sto si naveo, ne svidja mi se ni jedna osim mozda tog DFI-a :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Intel u skorije vreme nece napustiti socket 775!
03.06.2009. 17:42
status: user broj poruka: 18472
Moj odgovor je bio upucen da se Pufiju ne isplati da sa AMD platforme prelazi na Q9550 .Treba sve to prvo da rasproda..Mislim da mu nebi bila cista racunica. Drugo je to kad neko tek kupuje novu platformu.I ja bih isao na i7 mada mislim da Yorkfield ima dosta svojih prednosti.
I Want to believe - The truth is out there
:: Sad ko kupuje komp, u toj srednjoj visoj klasi Intel je ubedljivo najbolji, znaci treba u toj nekoj srednjoj visoj klasi preci na Nehalem, po meni u toj srednjoj visoj klasi I7 920 je mnogo bolji od Q9550, sa sve plocom Q9550 je jeftiniji za nekih 5000 dinara, Nehalem se bolje klokuje, novi socket, nova platforma, bolji je, a Sky ne razumem tvoj odgovor :: :: Pozdrav :: :: :: :: Dok to sve rasproda pitanje je koliko mu se isplati :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Za clock obavezno Intela, a ako nece clock AMD :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ova platforma je donela i donece jos dosta profita Intelu i ta prica i ako kruzi je cist marketing da bi se malo izreklamirao Core i5 i i7.Inace kako napusta a u planu su mu jos nove generacije Core 2 Duo CPU-a i za 2010 godinu itd. :: :: :: :: :: :: :: :: Pufi,jedino sa Q9550 mozes postici clock od 4.0 Ghz.Clock za clock Q9550 je brzi od AMD PhenomII 940 i to lepo..U igrama je poredjenje smesno jer je bitna arhitektura CPU-a zbog graficke karte a ne CPU koji ce da obradjuje navodno podatke u gamingu.Glupost..Kako god,znas i sam da Intel predjaci bar za jedan korak unapred :: :: :: :: Nego ne vidim da si stavio i jednu Asus plocu.Tipa Asus P5Q Pro i sl..Sa njom bi imao odlicne rezultate :: :: :: :: Druga stvar ne znam koja ti je racunica al sto uopste prelazis na Intel ako mozes da uzmes samo AMD 940 ili ti 955 mada znam ja sta tebe pecka sto ni jedan od njih nece moci da postigne clock od 4.0 Ghz vec ce da se vrti oko 3.8-3.9 Ghz a ti si to fakticki vec postigao sa tvojim CPU-om.Ne znam.Jos dobro razmisli sta ti je ciniti :: :: :: :: P.S.Ove ploce sto si naveo, ne svidja mi se ni jedna osim mozda tog DFI-a :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.