Pozdrav svima. Pre neki dan pozdravio sam se od svog starog procesora, kojeg sam skoro licno rasturio. Rec je o AMD Athlon 3600 x2. Sad, posto moram da uzmem nov procesor, u poprilicnoj sam dilemi jer stvarno ne znam sta da gledam. Uzeo bih opet Athlona dual core ali naravno jaceg od ovog prethodnog. Socket AM2 naravno pa ako neko ima neki dobar predlog (pare nisu problem, jer kontam da za nekih 6ooo mogu da pazarim nesto solidno). Ostale komponente su: DFI NF2-M2 NVIDIA 7600 GT 2X1gb 800MHZ TAKEMS CODAGEN 400W 250 WD SATA II itd. Znaci, bitno mi je da je Athlon dual core, socket AM2, cena do 6ooo. Hvala svima unapred.
ce i 5000+ biti previse, ne znam cak ni kolko ces osetiti poboljsanje umesto tog 3600 X2 sto si imao jer graficka je usko grlo za igre... Znai najbolje uzmi 5000+...
Na listi pishe da ga plocha podrzava. Najbolje je njega uzeti kao najjacheg koga plocha podrzava jer kasnije mozda i grafiku promenish a razlika u ceni izmedju njega i 5000 nije velika. Gledaj da nadjesh x2 5200 koji radi na 2.6Ghz a ima 2Mb l2 cache. Takodje gledaj da ima shto manji TDP, mislim da ih ima sa 65W i 89W. Ako uzimash x2 5000 uzmi black edition.
Znam da je grafika omatorila prilicno ali, s obzirom da sam se malo oladio od kupovine graficke `da bih mogao da teram Crysis na full ultra extra` etc. nije mi sad neka frka da gadjam neki budz procesor. Planiram da menjam i GPU ali o tom potom. Trenutno mi je bitno da uzmem procesor koji ce da radi sve sto je njegov prethodnik mogao a i brze. Video sam neki 5200 black edition sa taktom na 2.9 65w, koliko se secam tako da mislim da cu se odluciti za njega, bar za sad ako ne izleti neciji predlog koji ce me malo vise zaintrigirati.
Koliko znam postoji x2 5200 na 2.7Ghz sa 1Mb L2 i x2 5200 na 2.6Ghz sa 2Mb L2 koga ti predlazem zbog veceg cache-a. Verovatno si pronashao neki overklokovan, ili si gledao 5600. `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
:: Znam da je grafika omatorila prilicno ali, s obzirom da sam se malo oladio od kupovine graficke `da bih mogao da teram Crysis na full ultra extra` etc. nije mi sad neka frka da gadjam neki budz procesor. Planiram da menjam i GPU ali o tom potom. Trenutno mi je bitno da uzmem procesor koji ce da radi sve sto je njegov prethodnik mogao a i brze. Video sam neki 5200 black edition sa taktom na 2.9 65w, koliko se secam tako da mislim da cu se odluciti za njega, bar za sad ako ne izleti neciji predlog koji ce me malo vise zaintrigirati.
a taj sa 2mb kesa je winsdor i trosi 90w.....i 5000+ ti je dosta za tu konfu radi na 2.6 1mb kesa brisbane jezgro ide lepo na 3.0-3.2 ali za to je potrebno malo jaca ploca..pozz
rad je od coveka napravio majmuna
:: Koliko znam postoji x2 5200 na 2.7Ghz sa 1Mb L2 i x2 5200 na 2.6Ghz sa 2Mb L2 koga ti predlazem zbog veceg cache-a :: Verovatno si pronashao neki overklokovan, ili si gledao 5600 :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: :: :: Znam da je grafika omatorila prilicno ali, s obzirom da sam se malo oladio od kupovine graficke `da bih mogao da teram Crysis na full ultra extra` etc. nije mi sad neka frka da gadjam neki budz procesor. Planiram da menjam i GPU ali o tom potom. Trenutno mi je bitno da uzmem procesor koji ce da radi sve sto je njegov prethodnik mogao a i brze. Video sam neki 5200 black edition sa taktom na 2.9 65w, koliko se secam tako da mislim da cu se odluciti za njega, bar za sad ako ne izleti neciji predlog koji ce me malo vise zaintrigirati.
uzeo 5600+ nije bilo Winsdor-a, nego novi uvoz Brisbane na 2.9Ghz i sa 1MB kesa. Ali tebi je dovoljan 5000+ i previse, on ti je dosta bolji od tog 3600 sto si imao...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.