Na nekim forumima sam citao da moze , na asusovom sajtu koliko sam shvatio pise isto da moze posle instaliranja novog BIOS-a Ali me interesuje da li je neko to i licno probao i kako radi?
Treba ti 2103 verzija BIOS-a za punu podršku za taj CPU. To bar na ASUS pločama nije problem iz prostog razloga što imaš EZ Flash (ALT+F2) odeljak u BIOS-u i dovojlno je da baciš novi BIOS file na floppy/flash (FAT32) i bocneš u USB, resetuješ komp uđeš u EZ Flash u uradiš update. Koliko vidim novi BIOS za tvoju ploču je 2801, a ti ako imaš onaj 2103 ili noviji, nije potrebno nikakvo updateovanje BIOS-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Taj Q9400 ima 6 MB cash-a kao E8400, dok 2500 dinara skuplji Q9550 ima 12MB, ja bih uzeo Q9550, e sad ne znam da li moze da uleti na tu plocu. Evo ovo sam nasao o support-u za Q9xxx procesore.
Ploca podrzava Q9400 sa BIOS verzijom 2103, isto kao i E8400 dakle postoji podrska ali nije 100% - tna, procesor ce sigurno raditi na toj ploci uz nemogucnost aktiviranja obaranja taktova i napona u idle rezimu. Provereno na E8400 koji je uvek radio na 3GHz a EIST/C1 je ostao zakljucan. Evo ti link konkretno za tu plocu pa proveri sta drugi kazu. http://www.xtremesystems.org/FORUMS/showthread.php?t=110193&page=303
I vrlo bitno podrska novih procesora 45u je veoma losa na reviziji ploca 1.01 i 1.02, nesto je bolja na 1.03 i kao najbolja je 1.04, ja imam 1.04 ali i ona ima pomenuti problem stim sto napon procesora regulise kako treba dok na 1.01 i 1.02 ni napon nece ispod neke vrednosti od cini mi se 1.4V sto je za neke procesore mnogo. Procitaj postove na ovom linku ali da znas da je jako obimno gradivo.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.