elem, amd phenom II x4 ima 4 jezgra, x3 je isti takav samo je jedno jezgro iskljuceno x2 iskljuceno 2 jezgra (novi 250 i 550be)
Pitanje 1: Posto je kod x3 uvek jedno jezgro u nezavidnom polozaju, tj. dodiruje sa 2 komada, da li je to jezgro koje je u sredini, toplije od druga 2 ? I koliko ? Da li je neko merio temperature na svom x3 710, 720 po jezgru??? Ima li ova teorijska pretpostavka uticaja u praksi ?
Pitanje 2: Ako kupite npr X2 550BE, i zabodete da vam rade 2 jezgra koja su dijagonalno postavljena (dodiruju se u tacki), a ne jedno pored drugog (dodiruju se celom stranicom), da li ce to uticati na nizu temperaturu tj, omoguciti na nekim primercima veci OC ?
Interesuje me ima li ovo nekog REALNOG uticaja u praksi ?
neznam kako su jezgra postavljena,ali ja sam merio na mojoj x3 i razlika temperature jezgara je neka 2-3 stepena,sto je kao i kod dual core-a.... a to za klokovanje neznam jednostavno nema mi logike da klokovanje zavisi od toga kako su jezgra postavljena
rad je od coveka napravio majmuna
:: elem :: amd phenom II x4 ima 4 jezgra, :: x3 je isti takav samo je jedno jezgro iskljucen :: x2 iskljuceno 2 jezgra (novi 250 i 550be :: :: Pitanje 1: Posto je kod x3 uvek jedno jezgro u nezavidnom polozaju, tj. dodiruje sa 2 komada, da li je to jezgro koje je u sredini, toplije od druga 2 :: I koliko ? Da li je neko merio temperature na svom x3 710, 720 po jezgru??? Ima li ova teorijska pretpostavka uticaja u praksi :: :: Pitanje 2: Ako kupite npr X2 550BE, i zabodete da vam rade 2 jezgra koja su dijagonalno postavljena (dodiruju se u tacki), a ne jedno pored drugog (dodiruju se celom stranicom), da li ce to uticati na nizu temperaturu tj, omoguciti na nekim primercima veci OC :: :: Interesuje me ima li ovo nekog REALNOG uticaja u praksi :: :: Pozdrav za forum :: :: :: :: :: :: ::
Ako budu ovo cene sa gornjeg linka,bice veoma zanimljiv procesor. A i ovaj Phenom II 550 be je jos bolje resenje. Ali cini mi se da su te cene malo nerealne.
...fora je sto su to veoma male razdaljine, tako da u praksi to tesko da je vredno pomena, tj mozda max nekih 0.5°C!
Pozz...
:: elem :: amd phenom II x4 ima 4 jezgra, :: x3 je isti takav samo je jedno jezgro iskljucen :: x2 iskljuceno 2 jezgra (novi 250 i 550be :: :: Pitanje 1: Posto je kod x3 uvek jedno jezgro u nezavidnom polozaju, tj. dodiruje sa 2 komada, da li je to jezgro koje je u sredini, toplije od druga 2 :: I koliko ? Da li je neko merio temperature na svom x3 710, 720 po jezgru??? Ima li ova teorijska pretpostavka uticaja u praksi :: :: Pitanje 2: Ako kupite npr X2 550BE, i zabodete da vam rade 2 jezgra koja su dijagonalno postavljena (dodiruju se u tacki), a ne jedno pored drugog (dodiruju se celom stranicom), da li ce to uticati na nizu temperaturu tj, omoguciti na nekim primercima veci OC :: :: Interesuje me ima li ovo nekog REALNOG uticaja u praksi :: :: Pozdrav za forum :: :: :: :: :: :: ::
Pojavio se kod nas AMD Phenom II X2 550 cena mu je 8.720din, ili 92,32€ Stvarno odlicna cena....ovo treba odma pazariti,jos plus sa nekom plocom gde mogu da se otkljucaju 4 jezgra.... to je onda fazon kao da imate AMD Phenom II X4 955 be :)
:: Mene jako interesuje ovaj A II X2 250. Samo da mu je cena 10e niža i kada bi mi neko potvrdio da podržava VT instrukcije... :) Trenutno je 78 jevra. :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
ispravka:Uzeo bih ovo za druga: AMD PII 550 i Gigabyte GA-MA790FX-UD5P.... Njega zanima otkljucavanje 4 jezgra ,dali je to moguce sa ovom plocom?Ako nije sa kojom plocom to moze da se uradi?
:: Uzeo bih ovo za druga :: AMD Athlon II X2 250 i Gigabyte GA-MA790FX-UD5P... :: Njega zanima otkljucavanje 4 jezgr :: ,dali je to moguce sa ovom plocom?
kod otkljucavanja, mogu ta jezgra da budu stabilna a i ne moraju... Tako je i za X3, ne znam za sta mu treba procesor, ako je za igre, nec nesto mnogo dobiti sa tim otkljucavanjem... MIslim da je na toj ploci moguce otkljucavanje, ali kao sto rekoh to nista nije sigurno...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.