Dakle imam veliki problem! Drugaru sam menjao kuler na procesoru,i od zamene kulera komp nakon ukljucenja radi 5-6 sekundi,ima sliku,ima sve,dodje do prepoznavanja sata grana,i tu pocne da pisti jednolicnim tonom bez prestanka,i u momentu kada pocne da pisti iskljuci se kuler i potpuno prestane da vrti!!!I pored pistanja windows se normalno ucitava,ali nisam smeo da ga pustim do kraja da vidim da li ce se win do kraja podici jer se kuler od procesora potpuno iskljuci,pa ne zelim da crkne procesor bez hladjenja... komp je Celeron D 2.53ghz,Gigabyte GA-81848P775-G,512mb ram-a,box cooler je stavljen na procesor. Ram vadjen i ciscen,procesor takodje vadjen,proveren,kuler takodje,nista nije pomoglo!Da li neko ima ideju sta to pistanje moze biti...
Resetuj BIOS, dakle odvajanje od mrezem vadjenje baterije i postavljanje kratkospojnika na ClearCMOS pa potom probaj sa svime na DEFAULT
Koje je napajanje?
Lici kao da je u problemu opcija za kontrolu fana, sto je do BIOSa ili ploce, ne iskljucujem mogucnost ostecenja neke logike na ploci usred prenaprezanja stampe, znajuci kvalitet GA ploca
Cooler Master 400w je napajanje. Probacu sa resetovanjem BIOS-a(to sam zaboravio da uradim)
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Resetuj BIOS, dakle odvajanje od mrezem vadjenje baterije i postavljanje kratkospojnika na ClearCMOS pa potom probaj sa svime na DEFAUL :: :: Koje je napajanje :: :: ::
Koja je to ploca, LGA775? Nesto si pogresno napisao, daj tacan model
:: Cooler Master 400w je napajanje. Probacu sa resetovanjem BIOS-a(to sam zaboravio da uradim :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: Resetuj BIOS, dakle odvajanje od mrezem vadjenje baterije i postavljanje kratkospojnika na ClearCMOS pa potom probaj sa svime na DEFAUL :: :: :: :: Koje je napajanje :: :: :: :: :: ::
Ako ti ne pomogne Mašinin savet, onda je vreme da skineš taj kuler, dobro pregledaš kontakte na procesoru i nogice na socketu i pažljivo da vratiš nazad.
Još jedna stvar mi pada na pamet. Možda se buni glupi BIOS ako nisi CPU fan zabo u CPU fan mesto na ploči. Proveri pa javi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Ako ti ne pomogne Mašinin savet, onda je vreme da skineš taj kuler, dobro pregledaš kontakte na procesoru i nogice na socketu i pažljivo da vratiš nazad :: :: Još jedna stvar mi pada na pamet. Možda se buni glupi BIOS ako nisi CPU fan zabo u CPU fan mesto na ploči. Proveri pa javi. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
To je jedina oznaka na ploci koju sam nasao pa sam to i napisao. Ni meni nije poznata al sta da radim kad to pise na ploci. Cpu fan sam ubo na JEDINO mesto na ploci gde moze da se ubode a to je mesto gde pise CPU FAN. A i na istom mestu je bio uboden stari kuler i sa njim je sve radilo ok,zamenjen je jer je bio bucan.... Evo resetujem bios pa cu probati
:: Koja je to ploca, LGA775? Nesto si pogresno napisao, daj tacan mode :: :: :: :: Cooler Master 400w je napajanje. Probacu sa resetovanjem BIOS-a(to sam zaboravio da uradim :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Resetuj BIOS, dakle odvajanje od mrezem vadjenje baterije i postavljanje kratkospojnika na ClearCMOS pa potom probaj sa svime na DEFAUL :: :: :: :: :: :: Koje je napajanje :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Proveri da li ti je u BIOS-u ukljucena opcija automatskog podesavanja brzine obrtanja CPU cooler-a. Ako jeste, treba da iskljucis opviju za upozorenje da ti cooler na procesoru ne radi. Tu ti je problem. Ustvri ga verovatno i nemas. BIOS detektuje da se ventilator ne okrece i odmah pocne da pisti, a sve je to normalno.
Uradi ovako: Upali racunar i udji u BIOS. Vec ce tada poceti da pisti, jer ce se zaustaviti ventilator na cooler-u. Pogledaj da li raste temperatura i koliko. Ako se ventilator upali na oko 45 stepeni, trebalo bi da je sve u redu, pod uslovom da temperatura ne nastavi da raste. U tom slucaju od izvora dva putica. Ili iskljucu upozorenje da ti ne radi cooler na procesoru, ili iskljuci automatsku kontrolu broja obrtaja coolera na procesoru i time bi trebalo da resis problem.
Neće crći bez hlađenja. Ugasiće se CPU sam i popićeš shutdown. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: A koliko dugo moze da radi ovaj Celerabos procesor bez hladjenja da ne otegne papke :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: ::
U PITANJU JE BIO GLUPI ZABAGOVANI BIOS NA JOS GLUPLJOJ GIGABYTE ZABAGOVANOJ PLOCI!!! Reset BIOS-a je resio problem. Podesio sam CPU fan da radi na max broju obrtaja uvek i temperature su perfektne. Hvala svima na pomoci
I opet ispade Gigabyte kriv, a ustvari ni kriv ni duzan, meni se to isto desavalo kod kuma na ASUS maticnoj, i problem je bio bas u onom sto ti je mikac962 rekao...
Upaljeno je upozoravanja od prestanka rada ventilatora, a isti se automatski gasi tj. prestaje da vrti ako je temperatura niza od neke odredjene granice... (spominjao je 45 stepeni, mada nisam siguran tacno na koliko se pali - gasi)
Problem se resava vracanjem te postavke na default vrijednost, a to je da NE PISTI ako ventilator ne radi...
To si ti vratio na default vrijednost tako sto si ucinio CLEAR CMOS ...
Ovo kazes samo zato da ne pljujete bezze po Gigabyte-u koji nista nije kriv...
Pa ja sam sa Gigabyte plocama imao samo losa iskustva! Zamisli kad NI JEDNA Gigashit ploca koja mi je prosla kroz ruke nije vise ziva,ili je zamenjena u garantnom roku zbog pregrevanja i sl... Pa kako da ne krivim Gigabyte kad im je procenat crkavanja 100% (u mom slucaju)...
:: I opet ispade Gigabyte kriv, a ustvari ni kriv ni duzan, meni se to isto desavalo kod kuma na ASUS maticnoj, i problem je bio bas u onom sto ti je mikac962 rekao.. :: :: Upaljeno je upozoravanja od prestanka rada ventilatora, a isti se automatski gasi tj. prestaje da vrti ako je temperatura niza od neke odredjene granice... (spominjao je 45 stepeni, mada nisam siguran tacno na koliko se pali - gasi :: :: Problem se resava vracanjem te postavke na default vrijednost, a to je da NE PISTI ako ventilator ne radi.. :: :: To si ti vratio na default vrijednost tako sto si ucinio CLEAR CMOS .. :: :: Ovo kazes samo zato da ne pljujete bezze po Gigabyte-u koji nista nije kriv.. :: :: Pozdra :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Procenat otkazivanja ASUS ploca mi je 100% (3 od 3 crkle) a procenat otkazivanja Gigabyte ploca 0% (3 od 3 rade) !
Zato ne volim kada neko preferira samo jedan brend a po ostalima s*re...
Mene je lose islo sa ASUS, pa ga ne koristim vise, ali ne kazem da je los, da je djubre, nuklearni otpad i slicne gluposti koje pojedinci pisu...
Nista licno, pozdrav...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Pa ja sam sa Gigabyte plocama imao samo losa iskustva! Zamisli kad NI JEDNA Gigashit ploca koja mi je prosla kroz ruke nije vise ziva,ili je zamenjena u garantnom roku zbog pregrevanja i sl... Pa kako da ne krivim Gigabyte kad im je procenat crkavanja 100% (u mom slucaju).. :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! ::
Ma ok,opusteno,ja sam samo izneo moj stav,ne znaci da sam 100% u pravu,to je samo moj stav i nista vise... POzzzzzz
:: I kod mene je slicna situacija, ali ne i ista.. :: :: Procenat otkazivanja ASUS ploca mi je 100% (3 od 3 crkle) a procenat otkazivanja Gigabyte ploca 0% (3 od 3 rade) :: :: Zato ne volim kada neko preferira samo jedan brend a po ostalima s*re.. :: :: Mene je lose islo sa ASUS, pa ga ne koristim vise, ali ne kazem da je los, da je djubre, nuklearni otpad i slicne gluposti koje pojedinci pisu.. :: :: Nista licno, pozdrav.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: :: :: Pa ja sam sa Gigabyte plocama imao samo losa iskustva! Zamisli kad NI JEDNA Gigashit ploca koja mi je prosla kroz ruke nije vise ziva,ili je zamenjena u garantnom roku zbog pregrevanja i sl... Pa kako da ne krivim Gigabyte kad im je procenat crkavanja 100% (u mom slucaju).. :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: ::
Evo ti moje iskustvo od pre godinu i jace dana sa Gigabyte 945gzm i Intel Pentium 4 631 Cedar Mill 3.0GHz. Kao prvo ta Automatika je sranje nevidjeno . Mojom greskom je iskljucena opcija u biosu da se na toj i toj Temp. CPU-a gasi racunar a bzina venta ostavljena na Automatic Prve noci nakon sklapanja kompa podesavanja sistema ostane ukljucen preko noci, ustanem ujutru mis trokira komp radio kao P1 proverim temperaturu CPU-a 95C ventilator 0rpm cupam sve zivo iz zida i nakon par minuta ukljucim vent vrti na 2x max temperatura naglo pada kontrolisem u biosu od tad sve sto je automatic je disabled i to bi svakom preporucio
:: I opet ispade Gigabyte kriv, a ustvari ni kriv ni duzan, meni se to isto desavalo kod kuma na ASUS maticnoj, i problem je bio bas u onom sto ti je mikac962 rekao.. :: :: Upaljeno je upozoravanja od prestanka rada ventilatora, a isti se automatski gasi tj. prestaje da vrti ako je temperatura niza od neke odredjene granice... (spominjao je 45 stepeni, mada nisam siguran tacno na koliko se pali - gasi :: :: Problem se resava vracanjem te postavke na default vrijednost, a to je da NE PISTI ako ventilator ne radi.. :: :: To si ti vratio na default vrijednost tako sto si ucinio CLEAR CMOS .. :: :: Ovo kazes samo zato da ne pljujete bezze po Gigabyte-u koji nista nije kriv.. :: :: Pozdra :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
to je bilo pre 3-4 godine, nove ploce su super... ali i sve druge ploce iz tog vremena (sem asusa) su trazile reset biosa poneki put... a ovaj mikac962 zna znanje...
Koliko ja vidim prvi i pravi odgovor je dao MACHINE. Neznam sta onda nastavljate sa raspravom nakon toga kada je njegov predlog resio sve. Mozda su i ostali bili dobri a sigurno ih ima ali u ovom slucaju je najpre MACHINE znao znanje i nanjusio problem u opcijama za ventilator sto se odgusilo posle clearcmos
:: to je bilo pre 3-4 godine, nove ploce su super... ali i sve druge ploce iz tog vremena (sem asusa) su trazile reset biosa poneki put.. :: a ovaj mikac962 zna znanje.. :: :: ::
Da i ja iskomentarisem moje iskustvo sa Gigabyte-om, rekao sam - nikad vise!, ali... Sad imam GA-M56S-S3 i radi kao zmaj vec skoro godinu dana. Pre nje sam imao K8 Triton, navodno extra ploca, al pocese problemi sa paljenjem (lici na elektrolite, al oni ko novi), u sevisu je popravljali citavih 45 dana i u zamenu dobijem ovu, s kojom sam naravno i presao na AM2. Tako da jebem li ga...
Jedino sto mogu da pohvalim gigabyte da redovno update-uju biose za podrsku novih procesora.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.