Ajd pomozite dobri ljudi,ploca MSI KT4AV na kojoj nema sata konektora.E sad ja posedujem sata Hitachi HDD 80GB koji bi da prikacim na doticnu plocu pomocu nekog adaptera koji kupih u prodavnici(500din).Medjutim povezem ja to sve na Ide1 granu na ploci,samo HDD bez rezaca,medjutim ploca ne vidi Hdd.Probao sam i na drugu IDE granu,medjutim nishta.Jednostavno ne vidi HDD u Bios-u.Jel ima leka ovom slucaju ili cu morati da nadjem stari Pata HDD.Ako nema pomoci,jel neko raspolozen za zamenu,moze i za manji od 60Gb?
tj molex na sata?i jesi li njega prikljucio?ja iskreno nisam cuo za taj adapter,i jedino da kupis(ako ti se isplati),sata kontorler u pci izvedbi...ili da jednostavno zamenis za ata disk....
Da li mozes nekako da bacis screenshot tog adaptera?Da li taj adapter sadrzi neku elektroniku?Nije mi jasno kako moze da radi ako nema sata kontroler u vidu elektronike(chipa)hm Mislim da ti je jedino resenje da poslusas Neniku.
:: Ajd pomozite dobri ljudi,ploca MSI KT4AV na kojoj nema sata konektora.E sad ja posedujem sata Hitachi HDD 80GB koji bi da prikacim na doticnu plocu pomocu nekog adaptera koji kupih u prodavnici(500din).Medjutim povezem ja to sve na Ide1 granu na ploci,samo HDD bez rezaca,medjutim ploca ne vidi Hdd.Probao sam i na drugu IDE granu,medjutim nishta.Jednostavno ne vidi HDD u Bios-u.Jel ima leka ovom slucaju ili cu morati da nadjem stari Pata HDD.Ako nema pomoci,jel neko raspolozen za zamenu,moze i za manji od 60Gb ::
Čim na ploči nema Sata konektora, znači da ploča, odnosno chipset, ne podržava Sata interfejs. Potrebni su ti sata drajveri, a pitanje je da li će ih chipset podržati. Najbolje ti je da kupiš eksternu fijoku sa sata priključkom i da priključih preko USB.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
To je ipak parce hardvera Ne vidim razlog zasto nebi radilo,ako je spravica ispravna,a ti sve dobro skopcao.Obrati paznju na ide kabel,mozda si ga okrenuo naopako. Jedino da postoji neka nekompaktibilnost sa plocom,ali sumnjam,posto se spravica prikljucuje na standarnu ata granu. Ako imas mogucnosti probaj tu spravicu na neko drugom compu.
Ma to bi moralo da radi tj. takav disk bi trebao da se vidi kao obican ide disk i da ga tako i komp detektuje, proveri da li si dobro okrenuo ide kabl (crvena zica-trakica na pin 1) i proveri da li na tom hdd-u imas dzamper za prebacivanje u sata-1 mod (ako je sata-2 disk). Ako i pored svega toga ne radi onda jedino da probas sa nekim drugim diskom.
Hard mora da se vidi u BIOS jer ide na IDE kontroler, dokle god ga tu ne bude bilo, neće ga biti ni u windows-u. Jel dobro okrenut IDE kabl i dal je ispravan ?
Najbolje rešenje je SATA externa fioka. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
A baš samo sebi hteo ba pazarim jedan, reko nija valjda da su đubre..... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: Problem resen,seljak okrenuo IDE kabal,sve fercera odlicno.Hvala svima na pomoci,sila ste!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.