elem situacija je sledeca: Posedujem finu masinu , Gigabyte GA-P35-DS3L , C2D 4600 , Palit 8800GT 512, 2GB Geail Black Dragon 800MHz, Chieftec BIG Tower + 550W itd... Sinoc skinem nov Windows 7 64bitni i pocastim sebe sa jos 2 GB rama ( rama nikad dosta a cena prava sitnica ) i oko bas tog rama i imam pitanje. Naime, pre kupovine ja ` proverim ` koja mi je memorija i CPUZ izbaci da je to CAS 5 i ja kupim jos 2GB cas 5 identicne memorije. U trenutku kada sam stavljao memoriju vidim na nalepnicama od stare memorije pise CAS 4 tj 4-4-4-12 ako se ne varam... Sada naravno sve cetiri rade na CAS 5. Moje pitanje je: Da li su me zajebali prilikom prve kupovine pa mi prodali CAS 5 sa nalepnicama od CAS 4 memorije ili je ona zaista CAS 4 ali iz nekog razloga po defaultu je radila na CAS 5? Uostalom , kolika je tu razlika u brzini anyway? Da ih ostavim da rade ovako ili ?
Нико те није преварио, оно што ти пише на налепници је тачно, али из спда меморије плоча чита cas5 подешавања. Не бих да давим сад овде зашто је то тако, разлика у брзини је за тебе небитна, у сваком случају остави на cas 5. Дане
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.