Dodao bih jos rama posto planiram da u potpunosti pedjem na Win7 x64. E sad pitanje je da li je dovoljno da uzmem jos 2x1GB ove iste memorije ili da uzmem ipak jos 2x2GB pa da imam 6GB? Cena 2x1GB je 3000din a 2x2GB je 4500 din. I da li bi bilo koja od ove dve kombinacije radila u dual channel modu i dalje?
Druga stvar: Zbog nadolazecih velikih vrucina hteo bih da poboljsam hladjenje u samom kucistu. E sad potrebna su mi tri ventilatora 2x12cm i 1x8cm (bocni donji dvanaestica da ubacuje hladan, bocni gornji osmica i zadnji gornji dvanaestica da izbacuju topao). Ovo radim jer mi zbog otvorene jedne strane kucista ulazi mnogo prasine unutra. Ovako ce verujem biti, ne samo manje prasine nego i hladnije u samom kucistu.
E sad pitanje je da li ce ovo moje napajanje izdrzati dodavanje dva memorijska modula i tri ventilatora, da li treba da obratim paznju na neku posebnu marku ventilatora i jel svaki ventilator mora u poseban konektor od napajanja (jer imam jos taman tri slobodna)?
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Za mem je pitanje šta radiš sa računarom. Za uobičajene potrbe 4GB je više nego dovoljno. Najbolje stavi 2x2Gb a postojeće 2x1Gb prodaj. Ventilatori neće smanjiti količinu prašine nego je povećati. Preporučujem da zatvoriš kućište i na uduvni fan staviš filter za prašinu. Izdržaće PSU bez problema. Sa svakim pristojnim ventilatorom dobijaš i adapter za molex pa nećeš gubiti priključke. Preporučujem fenove Noctua ako si bogat, i Xilence ako nisi.
::Dodao bih jos rama posto planiram da u potpunosti pedjem na Win7 x64. E sad pitanje je da li je dovoljno da uzmem jos 2x1GB ove iste memorije ili da uzmem ipak jos 2x2GB pa da imam 6GB? Cena 2x1GB je 3000din a 2x2GB je 4500 din. I da li bi bilo koja od ove dve kombinacije radila u dual channel modu i dalje?
pazi ovako, po meni, bolje ti je da uzmes malo brzu memoriju, npr. ako nadjes 2x2GB GEIL na 1200, ili ako ne nadjes, onda na 1066, jer, ne dobijas nesto specijalno ako uzmes ISTE memorie, 2x2GB na 800mhz, jeste da dobijas 6GB, ali sporije su, i tih 6GB ti nece trebati uopste, dovoljno je 4GB, i bice za vise od 3-4god, a tada ces mozda menjati i platformu, da ne ulazim...uglavnom, uvek je bolje da su isti moduli ubaceni u dual channel, nego 2x1GB u jedan, a 2x2GB u drugi channel..
::Druga stvar: Zbog nadolazecih velikih vrucina hteo bih da poboljsam hladjenje u samom kucistu. E sad potrebna su mi tri ventilatora 2x12cm i 1x8cm (bocni donji dvanaestica da ubacuje hladan, bocni gornji osmica i zadnji gornji dvanaestica da izbacuju topao). Ovo radim jer mi zbog otvorene jedne strane kucista ulazi mnogo prasine unutra. Ovako ce verujem biti, ne samo manje prasine nego i hladnije u samom kucistu.
sto se toga tice, napajanje ce ti biti sasvim dovoljno, nemoj time da se opterecujes, pogotovu zato sto je Chieftec. Od ventilatora, neces pogresiti, CM, TT, ili Chieftec, totalno je svejedno.
Koliko su ventilatori? Ne planiram ni da dam neke ogromne pare za njih a ni da kupim krs...
@imarkovic ploca mi podrzava dual channel ddr2 do 800MHz, max 8GB... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
1. Po pitanju memorije preporučujem 2x2gb geil (neke brže, radiće u dual ch.) 2. Što se tiče napajanja ventilatori i memorija su smešno mizerni potrošači struje tako da sa tim nema potrebe da se opterećuješ. Po pitanju ventilatora kupi bilo koje koji su two ball bearing, najtrajniji su
Hvala svima na odgovorima ali da ponovim, ukoliko niste procitali u prethodnom postu - moja ploca podrzava dual channel ddr2 do 800MHz, max 8GB, pa mislim da bi kupovina memorije na vecim frekvencijama bilo bacanje para... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.