S obzirom da ima one cudne srafove/postolje? Na AMD-u je to maciji kasalj. Zato pitam, jer do sada nikad nisam imao Intela. I da li moram da skidam celu plocu za tu akciju? Necu to skoro raditi, ali me zanima, jer ako je odgovor da je lako, onda cu se potruditi da uzmem bolji kuler i da ga sam postavim/instaliram u skorije vreme. I koliko vise stepeni/toplote moze da skine taj famozni CM 212 od Hyper TX2 ili box kulera?
Nije tako `strasno` mada nije bas ni jednostavno.Ja uvek skinem plocu kada skidam kuler sa procesora jer mogu lakse da nategnem kuler bez bojazni da cu previse napeti plocu i ostetiti je. Kod soketa 478 bila je pesma,sa 775 vec malo teze.Koliko ce ti stepeni skinuti CM 212 zavisi od vise faktora.
:: S obzirom da ima one cudne srafove/postolje? Na AMD-u je to maciji kasalj. Zato pitam, jer do sada nikad nisam imao Intela. I da li moram da skidam celu plocu za tu akciju? Necu to skoro raditi, ali me zanima, jer ako je odgovor da je lako, onda cu se potruditi da uzmem bolji kuler i da ga sam postavim/instaliram u skorije vreme. I koliko vise stepeni/toplote moze da skine taj famozni CM 212 od Hyper TX2 ili box kulera :: :: life`s a bitch...and then you die.
:: Imam Hyper 212,hladi ko zmaj!Moras da skidas celu plocu,da bi pozadi zasrafio kuler.Nije uopste tesko montirati ga :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Ja mislim, cak sam siguran da sa mojim (Hyper TX2) nesto nije u redu. Ljudi na PCB imaju nize temperature na 3.8 nego ja na 3.4! Sad ga drzim (E7300) na 3.5 i idle temp je od 39-40 a drugi core je do ~44, ali pici winamp. Kad pustim orthos ode do 65-68. To bas nije malo. Pricao sam vec o ovome na PCB. Na koliko tebi radi intel i koja je idle i orthos temp sa CM 212?
life`s a bitch...and then you die.
:: Imam Hyper 212,hladi ko zmaj!Moras da skidas celu plocu,da bi pozadi zasrafio kuler.Nije uopste tesko montirati ga :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Imam Intel E8500, sa fabričkim hladnjakom je, na def clock-u, koliko se sećam, za vreme Intel Burn Test-a dostizao 75 stepeni po jezgru, a sa CM 212, na def clock-u, pod istim testom, ne prelazi 48 po jezgru, pa ti sad sam proceni kolika je to razlika.
Tačne temperature u IDLE-u sa BOX cooler-om se ne sećam, ali bih rekao da je razlika oko 7-8 stepeni u korist CoolerMaster-a.
Iskopaj neke teme od ranije, pre možda pola godine, pisao sam te temperature najmanje 10 puta.
E7200 mi radi na 3,8 GHz za svaki dan.Temperature u idlle-u su oko 30c,a posle 6h Orthosa 62c. Temperatura CPU-a ne zavisi samo od kulera,vec i od samog kucista i promaje u njemu.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Ja mislim, cak sam siguran da sa mojim (Hyper TX2) nesto nije u redu. Ljudi na PCB imaju nize temperature na 3.8 nego ja na 3.4! Sad ga drzim (E7300) na 3.5 i idle temp je od 39-40 a drugi core je do ~44, ali pici winamp. Kad pustim orthos ode do 65-68. To bas nije malo. Pricao sam vec o ovome na PCB. Na koliko tebi radi intel i koja je idle i orthos temp sa CM 212 :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: Imam Hyper 212,hladi ko zmaj!Moras da skidas celu plocu,da bi pozadi zasrafio kuler.Nije uopste tesko montirati ga :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
I ti imas odlicne temperature..Sve u svemu taj Cooler se odlicno pokazao a nije ni skup.
I Want to believe - The truth is out there
:: E7200 mi radi na 3,8 GHz za svaki dan.Temperature u idlle-u su oko 30c,a posle 6h Orthosa 62c :: Temperatura CPU-a ne zavisi samo od kulera,vec i od samog kucista i promaje u njemu :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Ja mislim, cak sam siguran da sa mojim (Hyper TX2) nesto nije u redu. Ljudi na PCB imaju nize temperature na 3.8 nego ja na 3.4! Sad ga drzim (E7300) na 3.5 i idle temp je od 39-40 a drugi core je do ~44, ali pici winamp. Kad pustim orthos ode do 65-68. To bas nije malo. Pricao sam vec o ovome na PCB. Na koliko tebi radi intel i koja je idle i orthos temp sa CM 212 :: :: :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: :: :: Imam Hyper 212,hladi ko zmaj!Moras da skidas celu plocu,da bi pozadi zasrafio kuler.Nije uopste tesko montirati ga :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ::
Šalu na stranu, svima je poznato koliko je lako montirati bilo koji kuler na ploču za AMD-a. E, kada bih imao Intelov procesor, radije bih vadio ploču da zašrafim kuler, nego da se zezam sa onim `žabicama`.
Sto bre?Pa prosto i lako je kao pasulj a isto tako i efektno..Inace i ja vise volim da dotegnem na sraf.
I Want to believe - The truth is out there
:: Šalu na stranu, svima je poznato koliko je lako montirati bilo koji kuler na ploču za AMD-a. E, kada bih imao Intelov procesor, radije bih vadio ploču da zašrafim kuler, nego da se zezam sa onim `žabicama` :: :: :: Šefe, koji ti je vrag? :: ::
Sad bar znam sledece korake sa onim sto imam...Najverovatnije je krivo podnozje mog TX2, kao sto rece SkyFire. Nema leba bez motike, moram da zasucem rukave:)
Nemas pojma koliko je lako a isto tako efektivno kao da si ga zasrafio... __________________ Scourge of PCBerza
:: Šalu na stranu, svima je poznato koliko je lako montirati bilo koji kuler na ploču za AMD-a. E, kada bih imao Intelov procesor, radije bih vadio ploču da zašrafim kuler, nego da se zezam sa onim `žabicama` :: :: :: Šefe, koji ti je vrag? :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.