..... pa ne mogu da skinem procesor sa kulera, inace da bih skinuo proc sa ploce morao sam vise da upotrebim snagu a manje mozak, te sam nekako uspeo da izvucem kuler zajedno sa procesorom zacementiranim na njemu. E sad, kako skinuti procesor sa kulera a ne ostetiti ga, razmisljao sam o tome da aluminijumski deo kulera grejem upaljacem ne bih li uspeo malo da omekasam pastu, DA LI JE TO BEZBEDNO RADITI??? Inace, sva cimanja procesora levo-desno, nisu pomogla.
Ne verujem da ces grejanjem omeksati pastu,ja sam skoro prijatelju menjao pastu na grafickoj GAINWARD 8500gt,veruj da sam jedva odlepio hladnjak sa procesora(cimao levo desno),a pasta je bukvalno kao gips.Jedva sam je skinuo sa procesora.Ne znam kakva to s...a stavljaju.
Zagrejes fenom telo kulera, zatim ide smicanje, procesor mrdas u krugove a ne dizes, sve dok ga ne priblizis ivici kulera i on pocne da prelazi preko ivice kada ces videti heatspreader. Inace zbog adhezionih sila to nije moguce drugacije, zato je LGA 775 daleko bolji jer se ovo gotovo nikada ne desava. Ako ni tako ne mozes onda ispolivaj to dobro sa WD40 ili medicinskim benzinom da se bar malo otopi
provereno u praksi. ali izbegavaj otvoreni plamen, odsrafi ventilator sa hladnjaka i stavi ga na toplu ringlu (hladnjak, ne ventilator). htz rukavice obavezne ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
isto se i meni desilo sa Veniec 939 3200+ isto sam ga iscupao sa ploce. Isto mi je tako ostao na telu kulera. ja sam ga jednostavno..... :D uhvatio sa 2 prsta i od cementirao, da bude jos gore izleti mi CPu iz ruke kako sam cimnu i leti jedno pola metra i padne na pinove, pokrivi jedno 20 komada :D. ja ih skalpelom onako na red podignem i ispravim stavim hyper tx i cm pastu. Radio je jos godinu dana tako dok ga nisam prodao, a i danas dan radi bez problema :D.. Tako nije to bas toliko osetljivo, nije to barton sa otvorenim jezgrom odozgo, on je zatvoren u metal nema sanse da ga ostatis ako ga iscupas samo.
Na srecu nisam pokrivio pinove:) kao sto rece machine, fenom sam zagrejao telo kulera, ali pre toga sam turpijicom isturpijao visak paste koji se nalazio na samim ivicama pored procesora, tim postupkom sam napravio par udubljenja u telo kulera ali isplatilo se:) Hvala svima na savetima!!!
kad ne znas, pa hladan procesor izvuces iz socket-a... Treba da opteretis procesor necime ugrejes ga, i cim ugasis komp skines kuler dok je jos vruc nece se zalepiti. Al dobro na greskama se uci...
ma resen problem, inace ovaj komp sam uzeo da sluzi kao drugi racunar u kuci (tako da nije moja greska sto se zacementirao), uglavnom sad uziva u AS5 pasti:)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.