Problem je u tome sto pri instalaciji wina ne prepoznaje HDD WD640Gb sataII.Na disku su ranije odradjene 3 particije 50,200,300gb Asus A8R-MX/DP Napominjem da je u biosu prepoznao disk i da je podeseno na non-raid.Ata/ide prepoznaje.U Win-u vidi sataII 640Gb. ???? Ima li neko resenje da se instalise Win na doticnog satu nonude/raid tvrdonosu?
A mozes da probas da stavis jumper na WD-u za SATA150, ako vec nisi. Cini mi se da sam se jednom sreo sa tom plocom, A8R, ne secam se cele oznake, a pravila mi je problem sa WD1600JS sve dok nisam stavio kao SATA150...
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
@servispc: Ma da,izbaci mi standardno,kao nema diska.Upored sam nakacio ata wd160gb,njega vidi a ovog zlotvora ne.U winu ga prijavi uz chipset driver naravno. @MilosNBG : Kako mislis da ga djampiram?Mislis da ima vajde od toga?Bmlgje,uvek neakav shit problem:(
Probaj da ga stavis kao SATA150, zameni kablove, stavi nove ako imas pa probaj. Ako ta ploca ima SB400, postoji i verovatnoca da je do nekompatibilnosti samog kontrolera sa diskom, Ati nije umeo nista dobro da napravi do SB700.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Nakači ga na sata 1 ili sata 3 granu. Ako neće probaj da bude sam bez 160-ice. Morao bi da ga vidi
Shit happens
:: @servispc: Ma da,izbaci mi standardno,kao nema diska.Upored sam nakacio ata wd160gb,njega vidi a ovog zlotvora ne.U winu ga prijavi uz chipset driver naravno :: @MilosNBG : Kako mislis da ga djampiram?Mislis da ima vajde od toga?Bmlgje,uvek neakav shit problem: :: ::
ako ti je instalacija Win-a SP1 nece ti videti HDD veci od 500gb cak ni 500gb ne vidi u setup-u. Ako ti je instalacija win xp-a sp2 onda neznam sta moze da bude.... Ali predpostavljam da ti je install SP1 i da je tu problem
vidi,tebi windows ne prepoznaje sata kontroler..sta moras da uradis...da skines drajvere za sata kontroler,stavis ih na flpoi disk,i kad krene instalacija windovsa da pritisnes f6 na pitanje da li zelis da ucitas dodatni drajver za scsi ili drugi ata kontroler,i onda tek ces moci da normalno instaliras windows....kasnije u windowsu neces imati nikada problem,ali to je procedura koju ces morati stalno da radis kad budes instalirao windows sa tom plocom....asus ima tu vrstu zajebancije sa odredjeniim plocama.....ja sam to sretao na nekoj asusovoj 478 ploci,silicon image je bio sata kontroler....
je sto je ta ploca oem verzija asusa,tako da je nema na asusovome sajtu....moraces da procitas koji je sata kontroler sa cipa direktno......samo tako ce raditi.....sa drajverima pa na flpppy.....pa nek neko kaze da je floppy za istoriju...0
sad videh da prepoznaje windows drugi disk od 160.....pretpostavljam da je i on sata...u tom slucaju ploca ne podrzava toliki disk....jedino resenje je fles biosa.....ako uspes da nadjes bios za tu plocu.....
nisam video da si ti lepo napisao da je ata disk od 160 gb....samo ono prvo sto sam ti rekao....nemas drajver u samom xp-u za sata kontroler,a u biosu nije odradjena podrska.....tako da moras drajver na flopi,pa f6,pa instalacija dalja.....ja sam se tako namucio sa jednom 478 plocom.....ali kada sam sve lepo namestio...radilo je normalno....
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.