Racunar je odjednom poceo da pisti kao budilnik. Pri sledecem ukljucivanju odmah je poceo da pisti. Iz trece se ukljucio bez pistanja.
U BIOS-u se vidi da kuler na procesoru radi. Pri nekim testovima, kad je CPU opterecen 100%, Speed fan i PC Probe pokazuje sledece temperature (posle 1 min i dalje rastu): CPU : 61C Core 0: 69C Core 1: 63C
Komponente (pod garancijom) su sledece: CPU: Intel 5200 MB: ASUS P5QL PRO
Možda je prestao da se vrti ventilator na CPU-u ili povremeno staje iz nekog razloga. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Pa onako... Jer ne verujem da je u tome problem. I ranije bi se desavalo...
:: Ako neko ne zna, cooler se automatski gasi ako je temperatura niza od neke odredjene, te tako automatski smanjuje buku koja se proizvodi.. :: :: Dalje, ako je u BIOS-u upaljen Alarm koji se pali svaki put kada ventilator prestane da se vrti, uvijek ce pistati.. :: :: Imaju dva resenja, jedno je da ugasis taj Alarm, a drugo da ugasis Cool `n` Quiet te ce tako cooler uvijek da radi.. :: :: Nadam se da sam pomogao.. :: Pozdra :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Nije stvar da verujes nego da probas, ugasi ili Alarm, ili C `n` Q pa ces da vidis da li je do toga ili ne...
Mozda ti se BIOS upucao pa je uzeo nekakva default podesavanja u kojima je C `n` Q upaljen... Sta znam...
Uglavnom, taj tvoj problem meni jedino na to lici...
Jednostavno provjeri, kada pocne da pisti zvucnik u kompjuteru, ti samo pogledaj da li se vrti ventilator na procesoru... Ako se vrti i pisti, onda je nesto drugo u pitanju, a ako se ne vrti, onda je ovo sto sam ti ja pisao...
ako neko ne zna, c`n`q je amd tehnologija, tesko se ukljucuje na intelu, xexe ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Ako neko ne zna, cooler se automatski gasi ako je temperatura niza od neke odredjene, te tako automatski smanjuje buku koja se proizvodi.. :: :: Dalje, ako je u BIOS-u upaljen Alarm koji se pali svaki put kada ventilator prestane da se vrti, uvijek ce pistati.. :: :: Imaju dva resenja, jedno je da ugasis taj Alarm, a drugo da ugasis Cool `n` Quiet te ce tako cooler uvijek da radi.. :: :: Nadam se da sam pomogao.. :: Pozdra :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Potrazi u opcijama `Fan Fail Warning` i stavi na disable...
I da, jesi li gledala da li se vrti ventilator na procesoru kada pisti upozorenje ?
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Advanced-> CPU Configuration-> CPU (Thermal Monitor)TM functio :: :: Power-> Hardware Monitor-> CPU Temperatur :: :: (mogu da stavim na [Disabled], tj. [Ignored], i onda cu mozda resiti problem sa alarmom, ali ce CPU da se `skuva`)
Evo koga zanima, problem je pravio display, tako da razmislite ako uzimate kuciste LC Power 7016sd 420w, moze da pisti. Sto se tice visokih temperatura, izgleda da su ipak ok, nego sonda zeza.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.