Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
msi k9n neo v3 & 7750 / 7850 ?
STRANA 1 OD 1
cakleni msi k9n neo v3 & 7750 / 7850 ? 29.06.2009. 00:02 T18403

status: user
broj poruka: 320

Pronasao sam bios za doticnu plocu u verziji 3.0 koja je jedno vreme bila aktuelna na sajtu msi, dok nisu odlucili da ga skinu i plocu proglase am2+ nekompatibilnom

Neki likovi su flesovali bios i to radi, ali bez OC-a, sto mene i ne zanima.
Ploca zvanicno podrzava procesore do 89w (znaci do AMD 6000+)

Verzije biosa koje sam pronasao su u oznakama v3.0B, J, K, L, M i N

Zanima me da li je neko od vas probao ovaj bios uz AMD 7750 ili 7850 ?

Da li gubim nesto od brzine procesora ako ga stavim na ovu plocu ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Savet 29.06.2009. 00:13 #124660

broj poruka: 4163
Prodaj tog MSI-ja i kupi ploču.

Shit happens

Jebivetar Teshko 29.06.2009. 00:39 #124663

broj poruka: 2386
istu plochu imam i koliko se secam ishao sam na MSI forum i mislim da to i da radi radi traljavo. Nisam smeo da rizikujem i pokushavam takvo neshto sa beta BIOS-om.
6000+ je maksimum za ovu plochicu. Kolika ti je trenutno temp. chipseta?

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

Equinoxe Re: Savet 29.06.2009. 00:44 #124665

broj poruka: 12057

HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA......komentar meseca....

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Prodaj tog MSI-ja i kupi ploču
::
:: Shit happens
Jebivetar Pazi ovo 29.06.2009. 00:53 #124666

broj poruka: 2386
http://www.msi.com/index.php?func=prodawards&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=&prod_no=1244#menu

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

Stripy Re: Pazi ovo 29.06.2009. 01:20 #124667

Aha. Tamo piše ovo
MSI Reminds you:
Because of the limitations of chipset, this MB does not support Win98/ME.

A treba da piše ovo
MSI Reminds you:
Because of the limitations of MSI technology, this MB does not support normal operating parameters.

Shit happens

:: http://www.msi.com/index.php?func=prodawards&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=&prod_no=1244#men
:: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
JOSILENKO Re: Re: Pazi ovo 29.06.2009. 02:15 #124674

broj poruka: 1013
Sta sam ja sve terao sa msi k9n neo, da si ziv i zdrav. Vec nekoliko godina i CAD i MAX fajlove preko 300 Mb i i Illustrator i Photoshop sa po scratch file od po nekoliko Gb... I nisam imao nikakvih problema ni sa cim, evo jos uvek sljaka bez problema. Pu pu, da je ne urocim :))
Evo ovde se naslusah i da je gigabajt najgori lesh, a moj ortak na Gigabajt ploci (od 80e) na vazdusnom hladjenju overklokovao 6600 na 3.5 Ghz, nakacio i nekoliko harda, 8 gb rama i renderuje slike po celi dan i noc siluje komp sa monstruoznim fajlovima i radi sve bez problema. niti blokira niti sta. I sta sad da mislim...

JOLE

:: Aha. Tamo piše ov
:: MSI Reminds you
:: Because of the limitations of chipset, this MB does not support Win98/ME
:: A treba da piše ov
:: MSI Reminds you
:: Because of the limitations of MSI technology, this MB does not support normal operating parameters
:: :: http://www.msi.com/index.php?func=prodawards&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=∏_no=1244#men
:: ::
:: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Re: Re: Pazi ovo 29.06.2009. 03:09 #124682

To su dva primera, a možeš iz čiste radoznalosti da svratiš do servispc-jeveg servisa i vidiš 3 ormana puna MSI i GA riknulog đubreta, šta ploča, što grafičkig kartica. Ja sam dve GA ploče (P35 i KT600) imao i obe su me izule, jednu MSI (nForce 4 Ultra) i neka hvala više.
I taj moj bivši GA je radio savršeno par meseci izuvan svim i svačim....

Daj mu servispc lepo adresu na mail, pa da ide dečko da pogleda kako se sve plavi i crveni.

:: Sta sam ja sve terao sa msi k9n neo, da si ziv i zdrav. Vec nekoliko godina i CAD i MAX fajlove preko 300 Mb i i Illustrator i Photoshop sa po scratch file od po nekoliko Gb... I nisam imao nikakvih problema ni sa cim, evo jos uvek sljaka bez problema. Pu pu, da je ne urocim :)
:: Evo ovde se naslusah i da je gigabajt najgori lesh, a moj ortak na Gigabajt ploci (od 80e) na vazdusnom hladjenju overklokovao 6600 na 3.5 Ghz, nakacio i nekoliko harda, 8 gb rama i renderuje slike po celi dan i noc siluje komp sa monstruoznim fajlovima i radi sve bez problema. niti blokira niti sta. I sta sad da mislim..
:: JOL
:: :: Aha. Tamo piše ov
:: :: MSI Reminds you
:: :: Because of the limitations of chipset, this MB does not support Win98/ME
:: :: A treba da piše ov
:: :: MSI Reminds you
:: :: Because of the limitations of MSI technology, this MB does not support normal operating parameters
:: :: Shit happens
:: :: :: http://www.msi.com/index.php?func=prodawards&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=∏_no=1244#men
:: :: ::
:: :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
Stripy Re: Re: Re: Re: Pazi ovo 29.06.2009. 03:30 #124689

HA-HA-HA
Pa dobro,dobro...
Jedan od razloga što dotičnih brendova ima najviše na servisu je i to što su najprodavaniji, međutim, po proizvođačkim standardima normalna vrednost reklamacija je između 1-3% što su i GA i MSI prešišali 5 puta. Ubedljivi rekorder je MSI-jeva serija K9N neo nforce 550 gde je % reklamacija 99% i ne znam da li iko ima još ovu ploču živu i da radi. Sa k9n neo v2 i v3 je već druga situacija, one kao i rade.

Shit happens

:: To su dva primera, a možeš iz čiste radoznalosti da svratiš do servispc-jeveg servisa i vidiš 3 ormana puna MSI i GA riknulog đubreta, šta ploča, što grafičkig kartica. Ja sam dve GA ploče (P35 i KT600) imao i obe su me izule, jednu MSI (nForce 4 Ultra) i neka hvala više
:: I taj moj bivši GA je radio savršeno par meseci izuvan svim i svačim...
:: Daj mu servispc lepo adresu na mail, pa da ide dečko da pogleda kako se sve plavi i crveni
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Sta sam ja sve terao sa msi k9n neo, da si ziv i zdrav. Vec nekoliko godina i CAD i MAX fajlove preko 300 Mb i i Illustrator i Photoshop sa po scratch file od po nekoliko Gb... I nisam imao nikakvih problema ni sa cim, evo jos uvek sljaka bez problema. Pu pu, da je ne urocim :)
:: :: Evo ovde se naslusah i da je gigabajt najgori lesh, a moj ortak na Gigabajt ploci (od 80e) na vazdusnom hladjenju overklokovao 6600 na 3.5 Ghz, nakacio i nekoliko harda, 8 gb rama i renderuje slike po celi dan i noc siluje komp sa monstruoznim fajlovima i radi sve bez problema. niti blokira niti sta. I sta sad da mislim..
:: :: JOL
:: :: :: Aha. Tamo piše ov
:: :: :: MSI Reminds you
:: :: :: Because of the limitations of chipset, this MB does not support Win98/ME
:: :: :: A treba da piše ov
:: :: :: MSI Reminds you
:: :: :: Because of the limitations of MSI technology, this MB does not support normal operating parameters
:: :: :: Shit happens
:: :: :: :: http://www.msi.com/index.php?func=prodawards&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=∏_no=1244#men
:: :: :: ::
:: :: :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
Equinoxe Re: Re: Re: Re: Re: Pazi ovo 29.06.2009. 03:37 #124692

Ma čemu stalno neko pravdanje ljudima koji su videli 3 ploče u životu......šta ja ili bilo ko ima od pljuvanja bilo čega....boli me uvo baš, meni je važna pouzdanost i realna cena. Nek se zove i Šitabljuvokejn International. To kod nas imaju svako Intel, ASUS, donekle Biostar i DFI, nekada ABIT (sa izuzecima)...sve ostalo je šarenilo i rizik.

:: HA-HA-H
:: Pa dobro,dobro..
:: Jedan od razloga što dotičnih brendova ima najviše na servisu je i to što su najprodavaniji, međutim, po proizvođačkim standardima normalna vrednost reklamacija je između 1-3% što su i GA i MSI prešišali 5 puta. Ubedljivi rekorder je MSI-jeva serija K9N neo nforce 550 gde je % reklamacija 99% i ne znam da li iko ima još ovu ploču živu i da radi. Sa k9n neo v2 i v3 je već druga situacija, one kao i rade
cveleks Radi 29.06.2009. 08:09 #124712

broj poruka: 129
7750 BE radina na V3 sigurno. Ja sam ga drzao oko 2 meseca i nije bilo nikakvih problema. Jedino sto sam primetio da je V+12 grana bila malo ispod 12 (probano sa vise razlicitih napajanja). Bios sam koristio 3.0 O. Jedina mana je sto nemozes da menjas mnozilac na procesoru tako da OC nije neki

TheBear Ja sam imao 29.06.2009. 08:32 #124713

broj poruka: 6502
MSI K9N Neo V3, i radila je ploca godinu ipo dana kad sam je prodao, radila je bez problema sa AMD 5600+, samo je slaba za overklok, ostalo sve najnormalnije radi...

dukiduledu msi? 29.06.2009. 10:18 #124724

broj poruka: 826
najnekompatibilnije ploce,i periferije.....poznato je da potpuno ispravne grafike nece da rade na msi plocama,sto se mene tice,msi je duplo golo!

cele1988 ...... 29.06.2009. 11:25 #124738

broj poruka: 1424
ljudi ta prica ne pije vodu!!!!
Na 10 MSI ili Gigabyte ploca se proda 1 Asus verovatno zbog cene neznam.
A procentualno imaju 100% isto rikjnavanje ! Pa sta sad najmanje crkava DFI i nekada ABIT a prodavali 200 ploca godisnje a MSI proda 200 nedeljno u BG :P
To vam isto kazem kao nekvari se SONY pa nekvari se i nema ga u servisu jer je svaki 10.000 tv u domacinstvu SONY, ili Pionnir LCD ne crkava pa kad kosta 3000e i prodaju 2 godisnje, a Samsung crkava ko besan, licno sam ulazio u servis gde ih ima jedno 400 u garantnom roku da ih servisiraju u tom trenutku.
Ja imam MSI 5169 iz 1998 godine sa AGP ko calete u radni ne gasi se Pentium 233mhz 128sd rama znaci bukvalno PC radi 10 godine bez gasenja. I imam za download P633 BX Master i on isto se negasi radio ka server u zgradi delili net nas 4 nije se gasio godinu dana. !!! !!!!!
SVE CE DA CRKNE KAD HOCE PA IPOD Classic
JOSILENKO Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pazi ovo 29.06.2009. 12:26 #124750

Pa dobro, onda to znaci da sam imao srece. Mada, moram da priznam da mi se procesor cudno ponasa i ponekad promeni brzinu rada (sa 3.08 na 3.11:) i takvi sitni tripovi. A sto se asusa tice, jos uvek imam k266 plocu sa 1700+ athlonom, jos iz one godine kad su skinuli porez. Radi brate ko luda, a matori je koriste (gase komp na dugme umesto na shut down i te stvari :)...

Uglavnom ta msi k9n neo nece da radi sa phenomima, to sigurno znam.

JOLE

:: Ma čemu stalno neko pravdanje ljudima koji su videli 3 ploče u životu......šta ja ili bilo ko ima od pljuvanja bilo čega....boli me uvo baš, meni je važna pouzdanost i realna cena. Nek se zove i Šitabljuvokejn International. To kod nas imaju svako Intel, ASUS, donekle Biostar i DFI, nekada ABIT (sa izuzecima)...sve ostalo je šarenilo i rizik
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: HA-HA-H
:: :: Pa dobro,dobro..
:: :: Jedan od razloga što dotičnih brendova ima najviše na servisu je i to što su najprodavaniji, međutim, po proizvođačkim standardima normalna vrednost reklamacija je između 1-3% što su i GA i MSI prešišali 5 puta. Ubedljivi rekorder je MSI-jeva serija K9N neo nforce 550 gde je % reklamacija 99% i ne znam da li iko ima još ovu ploču živu i da radi. Sa k9n neo v2 i v3 je već druga situacija, one kao i rade
:: :: Shit happens
cakleni Da se ja pitam ja bih proterao autobus ovuda 29.06.2009. 12:55 #124755

@servispc sahranio sam vec msi k9n neo v2, prosle godine, jednostavno je uginula, nikad klokovana, uvek dobro ohladjeno kuciste, pa sam dobio ovu v3 kao zamenu u garantnom roku. nego ova radi skroz ok.

@cveleks hvala na korisnim informacijama. vrlo verovatno cu probati flesh na v3.0O

@Josilenko verzije biosa v2.x rade sa athlonima, a v3.x sa phenomima, ljudi probali i to radi... jedino sto v3.x baguje sa dvojezgarnim proc do 6000+

gile23 ... 29.06.2009. 13:10 #124757

broj poruka: 9121
Ja imam Gigabyte plocu EP45 DS3 i nekoliko puta sam hteo da vidim da li ce nesto da se desi sa plocom pa sam 10-15 puta ukljucio komp i posle 5 sekundi iskljucio na dugme, ploci nista nije bilo, ima moj drug Gigabyte plocu vec skoro 3 godine i nikakav problem nije imao sa njom sve te godine. A ja imam Asus-a tera 2400+ vec 4 godine nikakav problem se nije dogodio. A ako crkne MSI ili Gigabyte posle kratkog vremena tu je garancija, daju ti novu plocu i nema nikakvih problema.

Pozdrav!

casper Re: 29.06.2009. 14:08 #124766

broj poruka: 236

Nisam mogao a da se ne ukljucim u ovu temu gde se pljuje MSI.
Odma da kazem da nemam nista protiv niti jednog proizvodjaca ploca ali mi je takav
posao da stalno imam u vlasnistvu 30-tak racunara u mrezi koji se na 3 god zanavljaju (pretpostavljate igraonica) i do sada sam imao i gygabite i asus ploce isada imam 30 MSI K9 Neo V2 i V3 ploca, na njima su Athlon 4000+ i 5000+ procesori, njih 18 radi 2 godine a ostale su stare po 1 godinu. Do sada je bio jedan otkaz navedene ploce da kuc kuc sve radi bez ikakvih problema, racunari rade dnevno u proseku 12-15 sati na Codegen 400W napajanjima. Tako da nebi bas trebali toliko da pljujete po MSI plocama.
Imao sam i ranije MSI sa Celeron procesorima i sve je bilo OK. Ali to su samo moja iskustva kao korisnika i prodavca.
JOSILENKO Re: Da se ja pitam ja bih proterao autobus ovuda 29.06.2009. 14:47 #124770

Cekaj, ako sam ja dobro razumeo, te ploce (v1, v2 i v3) imaju isti cipset i isti hardver totalno, ali im se razlikuje samo BIOS???
Ja imam msi k9n neo nforce 550 v1, i stavio sam na nju 6000+. Nije ga prepoznao po imenu ali je radio normalno sa oba jezgra na 3ghz. Kad sam nabacio novi bios prepoznao je procesor, i kao sto sam reko nisam imao problema sa njim.
Ako sam te dobro razumeo, ja sad mogu da nabacim novi bios (v3) i da stavim nekog fenoma x4? I ako mogu koji bi to najbrzi fenom bio?

JOLE

:: @servispc sahranio sam vec msi k9n neo v2, prosle godine, jednostavno je uginula, nikad klokovana, uvek dobro ohladjeno kuciste, pa sam dobio ovu v3 kao zamenu u garantnom roku. nego ova radi skroz ok
:: @cveleks hvala na korisnim informacijama. vrlo verovatno cu probati flesh na v3.0
:: @Josilenko verzije biosa v2.x rade sa athlonima, a v3.x sa phenomima, ljudi probali i to radi... jedino sto v3.x baguje sa dvojezgarnim proc do 6000
cakleni podrska iz spanije 29.06.2009. 16:15 #124799

http://foros.3dgames.com.ar/hardware.31/518816.compatibilidad-athlon-x2-7750-y-nforce570-en-mother-msi.html
pogledaj gornji link, sa google translate, ako ne znas spanski.
evo nekih komentara:

`I`ve got the athlon 7750 working ok with bios 3.0o`
`my test: BIOS v3.0J is work a Athlon X2 7750 Black Edition at Temp. 39°C and stable`
`K9N neo V2 + A7369NMS.30O.zip Bios started athlon x2 7750+ Black Edition just fine.`
`The only small issue - everest finds all fine, but can not define processor name - dunno, mb everest is too old.

P.S. Temperature is 46 idle, but it is rather hot outside - +36 celsius and NO thermal paste ( was just testing ).

Small Note - After Bios update - all utilities define bios version OK. but in BIOS menu version was still displayed as 2.61.`

msi k9n neo v3
phenom 8650 x3 2.3 mhz
phenom 8400 bios v3.0B
69 stepeni idle!!!! greska u biosu u ocitavanju temperature.

` OK, I`ve updated the post with a new version of the BIOS (v3.0N) and my temps are now being reported at 56-59 whilst idle in XP64.`
v3.0N korekcija temperatura za x3 x4 phenome

za 7750 preporuka v3.0O ili v3.0J (za oznaku ploce7369)
skar Re: ...... 29.06.2009. 16:39 #124809

broj poruka: 3992
to je tehnicka roba a ne kobasice...da je bolje prodati 10 losih nego 1 valjanu....

rad je od coveka napravio majmuna

:: ljudi ta prica ne pije vodu!!!
:: Na 10 MSI ili Gigabyte ploca se proda 1 Asus verovatno zbog cene neznam
:: A procentualno imaju 100% isto rikjnavanje ! Pa sta sad najmanje crkava DFI i nekada ABIT a prodavali 200 ploca godisnje a MSI proda 200 nedeljno u BG :
:: To vam isto kazem kao nekvari se SONY pa nekvari se i nema ga u servisu jer je svaki 10.000 tv u domacinstvu SONY, ili Pionnir LCD ne crkava pa kad kosta 3000e i prodaju 2 godisnje, a Samsung crkava ko besan, licno sam ulazio u servis gde ih ima jedno 400 u garantnom roku da ih servisiraju u tom trenutku
:: Ja imam MSI 5169 iz 1998 godine sa AGP ko calete u radni ne gasi se Pentium 233mhz 128sd rama znaci bukvalno PC radi 10 godine bez gasenja. I imam za download P633 BX Master i on isto se negasi radio ka server u zgradi delili net nas 4 nije se gasio godinu dana. !!! !!!!
:: SVE CE DA CRKNE KAD HOCE PA IPOD Classic
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs