M4A78 ima ATI AMD 780G Chip,to je po meni bolje resenje od M4N78 koja ima nFORCE 8300 CHIP koji se sigurno vise greje i dosta je losji za overclock,e sad ako hoces nVIDIA grafiku uzmi M4N78 a ako oces ATI uzmi M4A78,mada, da se ja pitam uzeo bi AMD chipset,nvidia chipsetovi idu u istoriju!!!
nVIDIA čip-setovi iz vremena nForce 2, 3 i 4 su legendarni. Zaslužni su dobrim delom što je AMD u to vreme razbijao i u jednom momentu prodavao više procesora na retail tržištu od intela. Te pare, odnosno taj momentum je AMD iskoristi da kupi ATi. Mislim da bi AMD i definitivno odvrmorio da nije imao ATi u momentu kad su se na tržištu nalazili Core2 procesori i 8800 grafika. Važi i u drugom smeru, da deoničari ATi-u nisu shvatili da na 8800 nema odgovora nebi se dali AMD-u.
Najveći je problem što je nVIDIA jedna kurčevita kompanija koja je svojim ponašanjem i delovanjem uspela da nema potrebne licence za pravljenje čip-setova za Nehalem i ovu novu intelovu platformu...nema licence ni za pravljenje samih procesora. Na drugoj strani ATi je i pre spajanja imao čip-setove tako da ni kod AMD nema više potrebe za nVIDIA setovima. Sve u svemu za nVIDIA-u kao proizvođača čip-setova nigde nema mesta što je šteta pošto su taj posao radili baš dobro.
Radice lepo i Nvidia kartice za to nema problema. Radili posao fino jesu, ali su se po neki grejali ko blesavi,no dobro sta je tu je. Intel ima odlicne cip setove pa tu i nVidia nije potrebna ali jeste da bi pravila konkurenciju i eventualno obarala cene Intelu a ovako on diktira sve..... Imam neki los predosecaj da ce da udare i na graficko trziste i neku buducu novu tehnologiju zadrze samo za sebe, sto nevalja zbog nas ,skuplje kad nema konkurencije,no daj boze da gresim.....
GT300 ispasce dobro naravno ali..... mora i cenovno......
Samo jedan primerak M4A78 sta da ti kazem solidna ploca obzirom da ima mesec dana tesko cu ti reci nesto pametno nije oc-ovana,posto je nova neces se bas nagledati komerntara... Sve je relativno !!!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.