Bilo je ovde vise puta price o DDR II memorijama na 1066. Evo malog podsetnika. DDR II memorija moze da radi maksimalno na 800MHz. To joj je normalni takt i bez obzira koju memoriju kupis i ma sta pisalo na njoj preko 800MHz to znaci da ce po difoltu raditi na 800. Za sve preko toga znaci da je proizvodjac testirao memoriju i da ce moci da se OC do upisane vrednosti. To znaci da moras pronaci za taj tip memorije preporucene vrednosti latencija i napona kako bi je podesio u BIOS-u da radi na visem taktu. Iskreno nije mi jasno zasto se toliko ljudi `lozi` OC memorije, kada je potrebno mnogo vise posla da bi se nesto dobilo na brzini. Samim klokom memorije se na performansama ne dobija nista. Mozda ce se cak na nekim testovima dobiti i losiji rezultati nego da se ostavi na normalnom - 800MHz taktu.
Sta mislis kada bi ti CPU-z ocitavao mem clock 400mhz, a real clock radi na 300.Da li bi primetio razliku? U svakidasnjem radu nebi sigurno.Vecinom likova je ovde bito da mu pise 400+ ,da bude zadovoljan i da preporuci tu memoriju svima,a druga ne dolazi u obzir.Ccc
:: Uzeo sam isto kao tvoju konfiguraciju, kazi mi na koliko tebi radi ram? jel si ga dizao nesto? meni izgldami radi na 800Mhz, a uzeo sam na 1066Mh ::
Slusaj ne znam ja sta si ti uzeo ali ja imam KINGSTON HYPERX 2 GB NA 1066 MHZ I RADI lepo , nisam ga ni pokretao na 800 jer mi procesor podrzava 1066 , a imam AMD 7750 BE tako da je to sve ok :)
Da, na tebe sam mislio, i ja imam isti procesor AMD 7750 BE, plocu J&W rs780uvd +128 i Kingston Hyper X 2GB na 1066Mhz, sve sam to sklopio, instalirao sistem , pokrenuo i video da mi ram radi na 800Mhz, pa sam mislio da si ti nesto cackao oko rama, pa da mi kazes kako
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.