ja sam naleteo na takve slicne module i to Kingston,isto 133,samo od 512 mb...ali spisak ploca koje sa njima rade je.....mislim minimalan...ali rade extra!mislim za sdram,naravno...e a Nemanja,znaci meni treba sa adapterima za:plcc,tsop,sop i qfp...tj one koje inace srecemo na plocama...koliko para?
Jokenzi kvaken 512, max 3 x 256, 512 => 512 / 2 = 256, so useless. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ja sam naleteo na takve slicne module i to Kingston,isto 133,samo od 512 mb...ali spisak ploca koje sa njima rade je.....mislim minimalan...ali rade extra!mislim za sdram,naravno...e a Nemanja,znaci meni treba sa adapterima za:plcc,tsop,sop i qfp...tj one koje inace srecemo na plocama...koliko para :: :: ::
Re: Jokenzi kvaken 512, max 3 x 256, 512 => 512 / 2 = 256, so useless.
06.07.2009. 00:08
status: user broj poruka: 12057
Probao sam par 512 modula na ploči za koju mi treba....-> samo ih polupa na pola = 256. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: pa skoro da je tako.....ali ipak nije tako....15-tak ploca,radila je sa nekih 4,i to su neke stare soket a ploce... :: :: ::
meni prepoznaje pravilno...a inace su te memorije iz dva dela,spojene su nekakvim konektorima medjusobno....tj prepoznaje pravilno tamo gde ih prepoznaje....a to je kod tebe ogranicenje koje zadaje konkretna ploca,tj njeno ne podrzavanje vecih modula po slotu od 256mb....jbg,a koliko tebi treba memorije za tu plocu?
:: @servisp :: :: Posto znam da ne iskoristis sve ploce sto se tice elkoa, potrosih ovih dana pola onih sto sam poskidao onomad a treba mi ako imas ove :: :: 1000uF @10 :: :: 100uF @16 :: :: Naravno: Sanyo, Matshuta, Nichicon, Rubycon ili Chemico :: :: Thanx :: :: ::
ovo je cuveni willem.....ali sa svim mogucim adapterima...iskreno,tako nesto bi mi i trebalo....sta ce meni usb napajanje dzidza-bidze,xexe....samo me interesuje kako je softverki odradjen ovaj Sekspir?xexe...tj koliko je komplikovan rad sa njim?
ovo je cuveni willem.....ali sa svim mogucim adapterima...iskreno,tako nesto bi mi i trebalo....sta ce meni usb napajanje dzidza-bidze,xexe....samo me interesuje kako je softverki odradjen ovaj Sekspir?xexe...tj koliko je komplikovan rad sa njim?
Pazi ovako. Adaptere kupuješ posebno, imaš kompletne kataloge i za njih će ti trebati više para nego za sam programator. Ja moj prodajem ne zato što ne valja (ima dobar softver i sve) ali je već zastareo i sa njim ne mogu da programiram serijeske eprome, konkretno 24xxx i 25xxx dip 8 čipove koji se nalaze na novijim pločama. Inače moj brightek mi je drugar doneo direktno iz Kine, Šenzena i platio sam ga 300 dolara a sada pitanje je za koliko mogu da ga prodam...
Shit happens
:: ovo je cuveni willem.....ali sa svim mogucim adapterima...iskreno,tako nesto bi mi i trebalo....sta ce meni usb napajanje dzidza-bidze,xexe....samo me interesuje kako je softverki odradjen ovaj Sekspir?xexe...tj koliko je komplikovan rad sa njim :: :: ::
pa kupio sam dve vrste,da probam,i iskreno,zadovoljniji sam ovim jeftinijim,ne ostaje nista iza njega prljavstine,a lapo ``radi``znaci skuplji je od 250ml elsold,a jeftiniji je od 220ml multicore....skuplji kosta 550 din,a jevtiniji je 200 dindzi....
a imas li ti sta od adaptera uz njega da prodas?meni ne treba za programiranje serijskih eproma novije generacije,jer gomila ovih mojih ploca koje ja imam su sve ploce zakljucno sa am2 i 775 soketom.....ma ja jurim neki programator za 50-tak evrica.....naajobicniji.....pa ako bude potrebe,lako cemo kupiti sta bolje.....
Traka za razlemljavanje, Elsold tinol...e sada, flux mi je nekako zidak na oko, kao sto je Nemanja imao. A onaj med je bas gust i pasta su skupi...fina im je i ona Ersa pumpica i vampir hvataljka i SMD stanica...ali bi hiljadarka zakrpila zajedno sa nekim osciloskopom, EEPROM programatorom...nista, da krenem od osnovnog dok ne sakupim sve za kasnije :))) isplati mi se kao hobi ili prosumer varijanta...sto da ne
Jesi se ti Nemanja zalio an Multicore kalaj da je bio los i prepun olova?
:: a imas li ti sta od adaptera uz njega da prodas?meni ne treba za programiranje serijskih eproma novije generacije,jer gomila ovih mojih ploca koje ja imam su sve ploce zakljucno sa am2 i 775 soketom.....ma ja jurim neki programator za 50-tak evrica.....naajobicniji.....pa ako bude potrebe,lako cemo kupiti sta bolje.... :: :: ::
ono tako povuce,ali u alat moras ulagati....inace sam kupio i ja i te pletenice za razlemljivanje,i lupu,i tu vakum pumpicu,a ta vampir hvataljka je dobra stvar,ali ja sam se sad naucio bez nje da radim....i kupio sam neku kinesku duvaljku sa lemilicom...gordak 952,ali nisam to u mikro-princu kupio.....a mogu ti reci da je lemilica FANTASTICNA,ali fantasticna...ja sam imao i ersine,i welelrove,ali veruj mi,ja sam ovom lemilicom odusevljen....a duvaljka je ok,radi korektno.....
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.