Koja je bolja memorija, jer imam ASUS P5QC matičnu,Intel P8400,? Znam da je količina memorije bitna(što više to bolje), ali da li neko ima iskustva sa DDR3 RAM?
Pa i nije bitna kolicina, osim ako se ne bavis milionima poligona. Sta ce ti vise od 2gb? Ok, na visti mozda 3, ali to je max. Ako se samo igras, uzmi 2x1gb ddr2, zbog dual channel, i uzivaj. Lako ces dokupiti ako zatreba
life`s a bitch...and then you die.
:: Koja je bolja memorija, jer imam ASUS P5QC matičnu,Intel P8400,? Znam da je količina memorije bitna(što više to bolje), ali da li neko ima iskustva sa DDR3 RAM ::
Ta ploča ti da je priliku da ne moraš da menjaš RAM prelaskom na sledeću platformu. Ja bi išao na DDR3. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: P5Q Pro podržava DDR2 do 1200MHz, a DDR3 ide od 1333MHz+ Imas DDR3 i na 800 i 1066MHz...Ali sa visokim latencijama...Tako da je u tom slucaju DDR2 bolja/brza varijanta.
mozda bas i nisi u pravu, ja npr. imam 4GB rama, dok igram nesto, obicno minimize-ujem firefox, upalim igricu, primer, Transformers 2, kad udjem u task, skoro 3Gb zauzeto, firefox pojede vise od 500mb, jer mi je otvoreno po 8tabova, +igrica, bogami treba treba, pozeljno je 2x2GB, jos ako ima vistu ili 7...pogotovu, a uskoro ce morati jos malo da se nahrane slotovi...
Je l` Vama stvarno treba da se ugasi kompjuter svaki put kada otvorite FireFox da bi ste shvatili da to tako ne treba da radi, da može i malo efikasnije ? :)
Osećam da nova verzija vuče i 30W, tek da da do znanja i napajanju.
Srbologija, nauka belosvetska.
:: firefox pojede vise od 500mb, jer mi je otvoreno po 8tabova
ok, a jel bi mogao da doprineses nekim efikasnim konstruktivnim resenjem koje bi onda moglo da pomogne . . .? probao sam i chrome i operu i maxthon (sranje) i sve vuce manje-vise isto, a da ne pominjem explorer.
::Je l` Vama stvarno treba da se ugasi kompjuter svaki put kada otvorite FireFox da bi ste shvatili da to tako ne treba da radi, da može i malo efikasnije ? : Osećam da nova verzija vuče i 30W, tek da da do znanja i napajanju.:
Ako dobro čitam u Task Manager-u, kod mene Opera 9.64 sa otvorenih 8 sajtova/tabova zauzima 130-131 MB.
Chrome mi je nekako nedovršen, a i nema ``fensi`` skrol i komande mišem kao Opera, na koje kada se jednom navikneš, korišćenje bilo kog drugog browsera postaje znatno dosadnije.
Nego, nisam se ja vezao nešto sad za ovu Operu, nego samo nisam naišao ni na jedan browser koji mi više odgovara, a ako naiđem, rado ću ga instalirati istog trenutka.
To nije najsjanija ploca i gomila ljudi je imala problem da napera RAM da radi preko 1000MHz uopste. DDR3 ti je bacanje para za procesor koji imas (posto jel, nije i7) i ako stavis DDR3 imaces samo losije performanse nego sa DDR2.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.