Intel Pentium 4 631, 3000 MHz (15 x 200) Asus P5VD2-MX SE 2016 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) nVidea 8600 512 Realtek ALC660 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller
Problem je sledeći . Dobio sam na poklon grafičku pa resio da odigram malo koju igricu. GTA 3, C&C3, GodF II i tako... Instalirao grafičku sve ok, poigrao se par dana, otišao na vikend, vratio se računar upaljen a slike nema, blinka svetlo od monitora. Upalim kabal u integrisanu grafičku neče, odnesem kod majstora, stavimo novu grafičku neće, skinemo grafičku proradi VGA on board i tako.
1.U čemu je tu problem i koje je najbolje rešenje za NE prevelike pare. 2.Ako je matična ploća, koju kupiti a da mogu da nadogradim posle na dobru mašinu za igranje (naprimer. C2Q Q6600 i 9600 GT)
probaj ovo...izvadi tvooju ggrafiku,isprazni bios....vrati grafiku,probaj...ocigledno da je neka sitnica,cim radi sve kad izvadis pci e grafiku....jos nesto,kada je ubacena pci e grafika,normalno je da integrusa ne radi.....
iskljucis racunar iz struje,nadjes na maticnoj ploci dzamper na kojem pise clear cmos,prebacis ga iz polozaja normal na polozaj clear cmo,drzis par sekundi,i vratis na normal...samo budi jako oprezan da ploca ne dodje pod napajanje dok ti je dzamper u polozaju clear cmos,jer ces ostetiti plocu....e sad,obzirom po pitanju koje si postavio,vidim da se ne razumes preterano u hardver,bolje je da zamolis nekoga ko je strucan da ti odradi to.....a mozes i malo laksi nacin da izvadis bateriju sa ploce i kratko spojis leziste baterije,i ispraznice se bios....mada ipak zbog podesavanja samog biosa,ipak pusti da ti odradi neko ko se malo barem razume u racunare....
hm ... mislis da ce to pomoci ? posto je sve radilo ok i odjednom prestalo da radi iz nepoznatih razloga. mislim da cu da izvadim bateriju da malo iskulira :) pa cu je vratiti i podesiti u biosu sve kako je bilo. moze tako ?
hehe,iznenadio bi se kad bi znao kakve je meni sitne gluposti resilo praznjenje BIOS-a!!! Vadi bateriju,tako je sigurnije...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: hm ... mislis da ce to pomoci ? posto je sve radilo ok i odjednom prestalo da radi iz nepoznatih razloga. mislim da cu da izvadim bateriju da malo iskulira :) pa cu je vratiti i podesiti u biosu sve kako je bilo. moze tako ?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.