Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem matićna ploca CRNI ekran
STRANA 1 OD 1
lahaine Problem matićna ploca CRNI ekran 13.07.2009. 20:00 T18770

status: user
broj poruka: 118

Pozdrav svima,

Imam sledecu konf u kancelariji :

Intel Pentium 4 631, 3000 MHz (15 x 200)
Asus P5VD2-MX SE
2016 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
nVidea 8600 512
Realtek ALC660 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller

Problem je sledeći . Dobio sam na poklon grafičku pa resio da odigram malo koju igricu. GTA 3, C&C3, GodF II i tako...
Instalirao grafičku sve ok, poigrao se par dana, otišao na vikend, vratio se računar upaljen a slike nema, blinka svetlo od monitora.
Upalim kabal u integrisanu grafičku neče, odnesem kod majstora, stavimo novu grafičku neće, skinemo grafičku proradi VGA on board i tako.

1.U čemu je tu problem i koje je najbolje rešenje za NE prevelike pare.
2.Ako je matična ploća, koju kupiti a da mogu da nadogradim posle na dobru mašinu za igranje (naprimer. C2Q Q6600 i 9600 GT)

Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Re 13.07.2009. 20:23 #128453

broj poruka: 1583
Intel Q6600 se vise ne pravi niti ga ima u prodaji tako da biraj neki drugi proc.

Ko ovde ne poludi taj nije normalan.

xendza Hmmm 13.07.2009. 20:40 #128456

broj poruka: 601

Verovatno ti crkla matichna ploca..................to je bas smor kad crkne moras sve vadis pa kupis novu pa ovo pa ono.....smor smor

lahaine hi hi hi 13.07.2009. 21:25 #128463

Brate moj ja ne kupujem po prodavnicama :) ebay je keva svih prodavnica. :):) ma nije crkla radi ona ali neki konflikt postoji sa pci slotom
dukiduledu isprazni bios 13.07.2009. 21:55 #128471

broj poruka: 826
probaj ovo...izvadi tvooju ggrafiku,isprazni bios....vrati grafiku,probaj...ocigledno da je neka sitnica,cim radi sve kad izvadis pci e grafiku....jos nesto,kada je ubacena pci e grafika,normalno je da integrusa ne radi.....

lahaine kako 13.07.2009. 22:51 #128491

Hm... kako da ispraznim bios ?
dukiduledu ovako: 13.07.2009. 22:58 #128494

iskljucis racunar iz struje,nadjes na maticnoj ploci dzamper na kojem pise clear cmos,prebacis ga iz polozaja normal na polozaj clear cmo,drzis par sekundi,i vratis na normal...samo budi jako oprezan da ploca ne dodje pod napajanje dok ti je dzamper u polozaju clear cmos,jer ces ostetiti plocu....e sad,obzirom po pitanju koje si postavio,vidim da se ne razumes preterano u hardver,bolje je da zamolis nekoga ko je strucan da ti odradi to.....a mozes i malo laksi nacin da izvadis bateriju sa ploce i kratko spojis leziste baterije,i ispraznice se bios....mada ipak zbog podesavanja samog biosa,ipak pusti da ti odradi neko ko se malo barem razume u racunare....

lahaine probacemo 13.07.2009. 23:12 #128497

hm ... mislis da ce to pomoci ? posto je sve radilo ok i odjednom prestalo da radi iz nepoznatih razloga. mislim da cu da izvadim bateriju da malo iskulira :) pa cu je vratiti i podesiti u biosu sve kako je bilo. moze tako ?
dukiduledu moze,moze 13.07.2009. 23:15 #128498

moze tako.....ma vidis da se zaglupeo nesto...ali ploca je ocigledno ispravna,cim radi sa integrusom.....

lahaine hm 13.07.2009. 23:19 #128499

aj ostaje sutra da probam sve to ... :) sta cu moram... javicu sta sam uradio za svaki slucaj ako neko bude imao isti problem kao ja
doca80 Re: probacemo 13.07.2009. 23:20 #128500

broj poruka: 3053
hehe,iznenadio bi se kad bi znao kakve je meni sitne gluposti resilo praznjenje BIOS-a!!! Vadi bateriju,tako je sigurnije...

KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!

:: hm ... mislis da ce to pomoci ? posto je sve radilo ok i odjednom prestalo da radi iz nepoznatih razloga. mislim da cu da izvadim bateriju da malo iskulira :) pa cu je vratiti i podesiti u biosu sve kako je bilo. moze tako ?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs