Koja ti količina treba, i daj neki okvirni budžet ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
..Prvo pozz prvi put sam na ovom forumu 8)!!! pa sad razmisljam o asus-u P6t Deluxe V2.. i memorija Corsair,OCZ ili Patriot! Ne znam nisam strucan daj neki predlog!!!
Najjeftinija je mislim Gigabyte DS4, pa UD5. Odlicne ploce, gledao sam dosta review-ova dok sam planirao i sam i7. Nemoj da te plase sa pricama ovde na forumu kako je Gigabyte smece...
P6T je takodje odlican izbor...
Manje vise, sve su odlicne, samo gledaj koji ti bios najmanje smeta. DFI po meni pravi najopsirnije ali najkomplikovanije biose.
Uglavnom cela i7 platforma nije zasicena sa nekim krsh hardwareom tako da generalno ne mozes da uzmes nesto za bacanje... __________________ Scourge of PCBerza
Gigabyte EX58-UD5 najbolja ploca za korisnike koji klokuju svoje masine za 24/7 ili ne moraju uopste da klokuju. Pre svega dobro odradjeno hladjenje na ploci jeko je efikasno, nema potrebe za dodatnim ventilatorima koji bi hladili cipset, sto nije slucaj sa drugim proizvodjacima u tom cenovnom rangu. Na stanu Gigabyt ploca je i jednostavnost biosa ukoliko imam potrebe za promenom nekih podesavanja, recimo prilikom overkloka. Asus nije vise ono sto je bio i njihove X58 ploce treba izbegavati, trenutno je Gigabyte od nama dostupnih brendova najbolji za prosecnog korinika i to upravo model koji sam naveo. DFI je isto tako dobar izbor za izvalcenje maksimuma, samo je bios prava nauka.
Memeorija ti nije bitna, koju god da uzmes 1333mhz ili 1600 neces pogresiti, cena pristupacna a razlika u pefomansama ne postoji u odnosu na recimo 2000mhz, naroito ako ti makina treba za igranje i sl.
Titan FENRIR, najbolji hladnjak za taj cpu
Na ovom linku mozes pogledati koje klokove postize jedan i7 920 D0, Gigabyte EX58-UD5 i Titan FENRIR. http://img4.imageshack.us/my.php?image=42ghzceosistemutokurada.jpg Imao sam prilike da isprobam sve ostale kombinacije, moj zakljucak je da je ovo najbolji izbor trenutno za prosecnog korisnika i onog ko hoce da iz svoje masine izvuce radni (upotrebljivi) maksimum.
:: ceslajao sam po net-u dosta ali jos uvek sam neodlucan,NEMAM POJMA STA UZETI!!! Strucnjaci pomagaje sta je dobro upakovati sa ovom zveri! ::
Pa ako on ne uzme taj Titan FENRIR ne znam ko ce !
:: Dobar izbor procesora : :: :: Gigabyte EX58-UD5 najbolja ploca za korisnike koji klokuju svoje masine za 24/7 ili ne moraju uopste da klokuju. Pre svega dobro odradjeno hladjenje na ploci jeko je efikasno, nema potrebe za dodatnim ventilatorima koji bi hladili cipset, sto nije slucaj sa drugim proizvodjacima u tom cenovnom rangu. Na stanu Gigabyt ploca je i jednostavnost biosa ukoliko imam potrebe za promenom nekih podesavanja, recimo prilikom overkloka. Asus nije vise ono sto je bio i njihove X58 ploce treba izbegavati, trenutno je Gigabyte od nama dostupnih brendova najbolji za prosecnog korinika i to upravo model koji sam naveo. DFI je isto tako dobar izbor za izvalcenje maksimuma, samo je bios prava nauka :: :: Memeorija ti nije bitna, koju god da uzmes 1333mhz ili 1600 neces pogresiti, cena pristupacna a razlika u pefomansama ne postoji u odnosu na recimo 2000mhz, naroito ako ti makina treba za igranje i sl :: :: Titan FENRIR, najbolji hladnjak za taj cpu . :: :: :: :: ceslajao sam po net-u dosta ali jos uvek sam neodlucan,NEMAM POJMA STA UZETI!!! Strucnjaci pomagaje sta je dobro upakovati sa ovom zveri! :: ::
slobodno uzmi gigabyte plocu ja sam je uzeo i prezadovoljan sam sa njom...hladne je i lepo se clockuje sa njom...umi i trancend 2x3gb na 1333 jer je sa elpida cipovima i clockuje se na 1600
@gile23 Procesor radi na bezbednim temperaturama u skaldu sa naponom, to je jedino bitno. Iz njega je izvucen maksimalni klok za 24/7 u uslovima sobne temperature 24-25c.
Hteo sam momku da pokazem i obrazlozim svoj predlog, mogu ja i da mu obralozim i zasto ne neka druga ploca za svaku po na osob ali mi je bilo lakse da mu napisem sta je kod ove glavna prednost u nadi da ce shvatiti da je kod drugih upravo to mana.
Na zalost vecina ne upucenih korisnika ovako reaguje i ne zna de udara da tako kazem, gleda levo gleda desno a ne zna ni sta treba da gleda. Ne mogu ja sad da mu napise istorijat sta mi je sve proslo kroz ruke i sa cime sam sve radio da bi on bi siguran da je to prava stvar za njega.
Ovakve teme je najbolje izbegavat ne znam sta mi je uopste bilo da bilo sta napisem, verovatno trenutna dokolica
Mr. Zajebani postoje ovde neki ljudi koji ne znaju sta si pocinio sa Nehalemom na GOOC i koliko imas iskustva sa Nehalem platformom, pa ne znaju sa kime upadaju u raspravu... Mnogo si zajeban
:: @gile2 :: Procesor radi na bezbednim temperaturama u skaldu sa naponom, to je jedino bitno. Iz njega je izvucen maksimalni klok za 24/7 u uslovima sobne temperature 24-25c :: :: Hteo sam momku da pokazem i obrazlozim svoj predlog, mogu ja i da mu obralozim i zasto ne neka druga ploca za svaku po na osob ali mi je bilo lakse da mu napisem sta je kod ove glavna prednost u nadi da ce shvatiti da je kod drugih upravo to mana. :: :: Na zalost vecina ne upucenih korisnika ovako reaguje i ne zna de udara da tako kazem, gleda levo gleda desno a ne zna ni sta treba da gleda. Ne mogu ja sad da mu napise istorijat sta mi je sve proslo kroz ruke i sa cime sam sve radio da bi on bi siguran da je to prava stvar za njega :: :: Ovakve teme je najbolje izbegavat ne znam sta mi je uopste bilo da bilo sta napisem, verovatno trenutna dokolica
Ma pusti to to je skroz ne bitno. Decko je slika i prilika prosecnog kupca koji je nesto cuo pa hoce da ispita a ne zna kako i u kom poravcu da ide. Naso je futuremark.com da mu to bude referenca za kupovinu a postavio je pitanje u kome trazi pomoc oko toga sta sa cime spojiti i da mi se da neki predlog na tu temu.
Malo se pogubio ali dobro valjda ce uhvtiti pravac i na kraju pazariti nesto sto valja, ja sam pokusao da ga usmerima ali ako bude nastavio da luta netom trazeci odgovore na kraju nece nista naci iz prostog razloga jer ne zna sta je bitno kada je kupovina ploce u pitanju i koliki uticaj na ceo sistem ima brizna memorije, pokusao sam te stvari da mu objasnim, nadam se da je shvatio sustinu.
Nije da je ne bitno... to je samo dokaz da si upucen u te stvari i da imas iskustva sa tim... A ako njemu nije dovoljna slika kao dokaz i iskrena zelja da pomognes, jbg... na futuremark.com moze da pise sta oce, neko od kolega ima obicaj da kaze `pisalio na tarabi`, daleko od toga da P6T i Eclipse ne valjaju, ali bi ja uvek isao na provereno sigurno!
:: Ma pusti to to je skroz ne bitno. Decko je slika i prilika prosecnog kupca koji je nesto cuo pa hoce da ispita a ne zna kako i u kom poravcu da ide. Naso je futuremark.com da mu to bude referenca za kupovinu a postavio je pitanje u kome trazi pomoc oko toga sta sa cime spojiti i da mi se da neki predlog na tu temu :: :: Malo se pogubio ali dobro valjda ce uhvtiti pravac i na kraju pazariti nesto sto valja, ja sam pokusao da ga usmerima ali ako bude nastavio da luta netom trazeci odgovore na kraju nece nista naci iz prostog razloga jer ne zna sta je bitno kada je kupovina ploce u pitanju i koliki uticaj na ceo sistem ima brizna memorije, pokusao sam te stvari da mu objasnim, nadam se da je shvatio sustinu.
Znam ko je zajebani :), samo me cudi da se Sky nije javljao na ovu temu.
Pozdrav!
:: Nije da je ne bitno... to je samo dokaz da si upucen u te stvari i da imas iskustva sa tim.. :: A ako njemu nije dovoljna slika kao dokaz i iskrena zelja da pomognes, jbg... na futuremark.com moze da pise sta oce, neko od kolega ima obicaj da kaze `pisalio na tarabi`, daleko od toga da P6T i Eclipse ne valjaju, ali bi ja uvek isao na provereno sigurno :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: :: :: Ma pusti to to je skroz ne bitno. Decko je slika i prilika prosecnog kupca koji je nesto cuo pa hoce da ispita a ne zna kako i u kom poravcu da ide. Naso je futuremark.com da mu to bude referenca za kupovinu a postavio je pitanje u kome trazi pomoc oko toga sta sa cime spojiti i da mi se da neki predlog na tu temu :: :: :: :: Malo se pogubio ali dobro valjda ce uhvtiti pravac i na kraju pazariti nesto sto valja, ja sam pokusao da ga usmerima ali ako bude nastavio da luta netom trazeci odgovore na kraju nece nista naci iz prostog razloga jer ne zna sta je bitno kada je kupovina ploce u pitanju i koliki uticaj na ceo sistem ima brizna memorije, pokusao sam te stvari da mu objasnim, nadam se da je shvatio sustinu.
...Sky nije odgovorio na ovu temu jer je otisao za stalno sa foruma, uglavnom zbog istog razloga zbog kojeg je i Machine otisao... __________________ Scourge of PCBerza
:: Znam ko je zajebani :), samo me cudi da se Sky nije javljao na ovu temu :: :: Pozdrav :: :: :: :: Nije da je ne bitno... to je samo dokaz da si upucen u te stvari i da imas iskustva sa tim.. :: :: A ako njemu nije dovoljna slika kao dokaz i iskrena zelja da pomognes, jbg... na futuremark.com moze da pise sta oce, neko od kolega ima obicaj da kaze `pisalio na tarabi`, daleko od toga da P6T i Eclipse ne valjaju, ali bi ja uvek isao na provereno sigurno :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: :: :: :: :: Ma pusti to to je skroz ne bitno. Decko je slika i prilika prosecnog kupca koji je nesto cuo pa hoce da ispita a ne zna kako i u kom poravcu da ide. Naso je futuremark.com da mu to bude referenca za kupovinu a postavio je pitanje u kome trazi pomoc oko toga sta sa cime spojiti i da mi se da neki predlog na tu temu :: :: :: :: :: :: Malo se pogubio ali dobro valjda ce uhvtiti pravac i na kraju pazariti nesto sto valja, ja sam pokusao da ga usmerima ali ako bude nastavio da luta netom trazeci odgovore na kraju nece nista naci iz prostog razloga jer ne zna sta je bitno kada je kupovina ploce u pitanju i koliki uticaj na ceo sistem ima brizna memorije, pokusao sam te stvari da mu objasnim, nadam se da je shvatio sustinu.
Cimnuo sam ga preko MSN, rece mi da ce se mozda vratiti ali cisto sumnja i to tek kada se uvede red.
Pozdrav!
:: ...Sky nije odgovorio na ovu temu jer je otisao za stalno sa foruma, uglavnom zbog istog razloga zbog kojeg je i Machine otisao.. :: _________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Znam ko je zajebani :), samo me cudi da se Sky nije javljao na ovu temu :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Nije da je ne bitno... to je samo dokaz da si upucen u te stvari i da imas iskustva sa tim.. :: :: :: A ako njemu nije dovoljna slika kao dokaz i iskrena zelja da pomognes, jbg... na futuremark.com moze da pise sta oce, neko od kolega ima obicaj da kaze `pisalio na tarabi`, daleko od toga da P6T i Eclipse ne valjaju, ali bi ja uvek isao na provereno sigurno :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: :: :: :: :: :: :: Ma pusti to to je skroz ne bitno. Decko je slika i prilika prosecnog kupca koji je nesto cuo pa hoce da ispita a ne zna kako i u kom poravcu da ide. Naso je futuremark.com da mu to bude referenca za kupovinu a postavio je pitanje u kome trazi pomoc oko toga sta sa cime spojiti i da mi se da neki predlog na tu temu :: :: :: :: :: :: :: :: Malo se pogubio ali dobro valjda ce uhvtiti pravac i na kraju pazariti nesto sto valja, ja sam pokusao da ga usmerima ali ako bude nastavio da luta netom trazeci odgovore na kraju nece nista naci iz prostog razloga jer ne zna sta je bitno kada je kupovina ploce u pitanju i koliki uticaj na ceo sistem ima brizna memorije, pokusao sam te stvari da mu objasnim, nadam se da je shvatio sustinu.
Maticne: GA EX58-UD5 GA EX58-UD4P GA-EX58-UD4 Izaberi bilo koju sve su stvarno dobre.
Memorije koje se provereno odlicno slazu sa ovim plocama a mogu da se kupe kod nas su: OCZ Gold DDR3 3x2GB 1600MHz,8-8-8-24 OCZ Platinum DDR3 3x2GB 1600,7-7-7-24
@Gile: :: Znam ko je zajebani :), samo me cudi da se Sky nije javljao na ovu temu Juce su ga admini provalili da je opet pravio nove akaunte kako bi hvalio samog sebe i pljuvao druge forumase,naravno opet je sve poricao...Ono njegovo klasicno:nisam ja vi ste,vi komplexasi,JA inteligencija,vi ste svi zavidni,bla,bla,bla...klasika... Tako da nije otisao nego je verovatno banovan zvog vredjanja admina i forumasa... A Machine je otisao,ali bez bana...Ima velike razlike...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.