Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ASUS vs. J&W Led panel
STRANA 1 OD 1
Equinoxe ASUS vs. J&W Led panel 17.07.2009. 07:23 T18856

status: user
broj poruka: 12057

http://img139.imageshack.us/img139/5518/asusvsjw.jpg

http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2004/1247/msi_d-bracket2.jpg

Ako već odlučiš da postaviš LED panel, to bar uradi ljudski, a ne samo zalemiš LED display na ploču pa ga rokneš na back panel. Tako nešto imaju ploče još od Epoxa 8KHA+ a i ranije. Iskreno više mi se sviđa MSI-evo (D-bracket) rešenje sa 4 led diodice ali na limčiću i kulturno izolovanim kablovima do ploče. Ovo što je J&W uradio je debilno, jer je na tom mestu mogao da bude HDMI ili VGA, a na njihovom još USB / FireWire / eSATA / whatever korisnih portova / konektora.

Dakle, za*ebi sa jeftinim rešenjima, ili urad korektno, kulturno i ne na uštrb ničega ili nemoj da uradiš uopšte. Neko ko ima problem sa račuarom će svakako otvoriti stranu kućišta prve provere radi, pa bi čak i bolje rešenje bilo da je đubre ostalo na samoj ploči.
Ali bi ga onda verovatno stavili pored / preko ATX ili SATA konektora tako da ga kabl zakloni ili ga uštetiš ko nekog čupanja. Debili.

http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2006/2080/aw9d_panelpsata.jpg
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Na DFI 17.07.2009. 07:48 #129275

broj poruka: 6502
je isti LED kao na J&W, samo sto se nalazi na samoj ploci a ne na back panelu...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic JW 17.07.2009. 09:01 #129283

broj poruka: 19073
meni je bas ok LED koju ima, uopste mi nije seljacki ili sl.
Naravno, ASUS, ROG je vrh, naravno i DFI.
Equinoxe Re: JW 17.07.2009. 09:04 #129284

Ne misliš da nije totalno debilno mesto koje može bolje da se iskoristi ? Čak su i lemove ostavili da se vide. Jadno i žalosno.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

:: meni je bas ok LED koju ima, uopste mi nije seljacki ili sl
:: Naravno, ASUS, ROG je vrh, naravno i DFI.
ctrl Re: Re: JW 17.07.2009. 13:53 #129297

broj poruka: 779

Pa mora biti debilno kada štede gde god je moguće.Asus to odradi kako treba pa lepo i naplati

::
:: Ne misliš da nije totalno debilno mesto koje može bolje da se iskoristi ? Čak su i lemove ostavili da se vide. Jadno i žalosno
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: meni je bas ok LED koju ima, uopste mi nije seljacki ili sl
:: :: Naravno, ASUS, ROG je vrh, naravno i DFI.
FAQ Dobro je sve to 17.07.2009. 14:16 #129300

broj poruka: 532
To ionako pokrije maskica tojest limcic. Bolje je odradjeno nego na plocu odnosno ne moras da otvaras komp vec zaviris samo iza.

TheBear Ja taj led ni ne gledam,ne znam 17.07.2009. 15:12 #129313

ni cemu sluzi uopste, jer nikad nisam imao neki problem ako nece da se upali posle nekog preteranog overkloka Clear Cmos i to je to....

Equinoxe Re: Dobro je sve to 17.07.2009. 19:23 #129346

Ako je pokrivanju u pitanju, to su mogli da urade i lepljenjem mini slike 3D WC šolje.

@TheBear
U pitanju je dijagnostički panel koji postuje status informacije faza kroz koje BIOS prolazi u boot proceduri. Ako krene windows / OS da se bootuje, BIOS je završio svoj posao i biće ili 00 ili FF, i praktično može da se izvadi iz ploče do sledećeg restarta. Koristan je jer može da pomogne davanjem konkretne informacije o problemu umesto da brojiš beep-ove kad nešto krene naopako.

Kad preteraš sa OC-om, to je jasno odmah, ali kad krenu sotone i gremlini, failed boot iz tog i tog razloga, to je njegov posao.

:: To ionako pokrije maskica tojest limcic. Bolje je odradjeno nego na plocu odnosno ne moras da otvaras komp vec zaviris samo iza
TheBear Pa da 17.07.2009. 19:40 #129351

nisam ja imao takvih problema, pa sam zato napisao, ali sigurno da je korisniji nego brojanje beep-ova

imarkovic @bax2003 17.07.2009. 21:23 #129374

pa dobro, nemoj tako, naravno da je pozeljno da bude sto lepse i sto kvalitetnije odradjeno, meni se recimo svidja sto je diskretno, iza kucista, da ne sljasti sa prednje strane, nekima se mozda vise svidja da BAS sljasti, jedino sto ne vidis brojke sa zadnje strane, ali dobro, to ionako niko ne gleda dok ne iskoci problem, e sad, sto se vide pinovi, pa boze moj, koliko para, toliko muzike, uvek bilo i bice, pa te ploce bre smesno kostaju, ja ne znam druge koje imaju LED display od tih jeftinijih, tako da, u principu nije nesto extra, ali je ok, sto da ne.

Equinoxe Re: @bax2003 17.07.2009. 21:30 #129376

Korisna stvar, nema sumnje, ali nemam poverenja u nešto što se karabudži. Ako se štedi, štedi se, i to je na mestu, ali ošljarenje.....mi dont lajki.

:: pa dobro, nemoj tako, naravno da je pozeljno da bude sto lepse i sto kvalitetnije odradjeno, meni se recimo svidja sto je diskretno, iza kucista, da ne sljasti sa prednje strane, nekima se mozda vise svidja da BAS sljasti, jedino sto ne vidis brojke sa zadnje strane, ali dobro, to ionako niko ne gleda dok ne iskoci problem, e sad, sto se vide pinovi, pa boze moj, koliko para, toliko muzike, uvek bilo i bice, pa te ploce bre smesno kostaju, ja ne znam druge koje imaju LED display od tih jeftinijih, tako da, u principu nije nesto extra, ali je ok, sto da ne
imarkovic @bax2003 17.07.2009. 22:32 #129390

pa...mozda im se nije isplatilo da se cimaju da projektuju da LED bude u sred ploce, mozda im je ovako bilo lakse, a meni je jedino zasmetalo dok sam glavio plocu u onaj pozadi limcic, morao sam da guram tu LED kockicu na silu, da udje kroz kockasti deo lima, i nije bilo sanse da se ne zagrebe, i jbg, svidelo mi se sto je pozadi, ali posle sam video da to nije to, ali samo za montiranje, inace, posle se pinovi samo iznutra vide, ali postoje mnoge stvari koje bih ja promenio da sam recimo neki inzinjer, sto nisam.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs