Stigao mi je x2 7850 pa me interesuje sta znace one slovne i brojcane oznake. Konkretno JAAAB AA 0916APGW i 9117894D413,trazio sam po AMD-ovom sajtu i nisam mogao da nadjem.Molio bih pomoc unapred hvala.
Ja ne znam tačno, što jest-jest, da li su menjali i šta sve od serije do serije procesora. Uglavnom, slovne oznake JAAAB označavaju serije procesora (nekad i revizije) a ostali brojevi datum proizvodnje, serijski broj-šifru kao i, po nekima, položaj koji su zauzimali u kolaču - wafferu priliko prozvodnje - izrezivanja iz ploče silicijuma. Tako kruže legende koje su nekad dokazane a nekad ne, da se neke serije odlično overklokuju, druge manje, neke se greju više, neke manje i tako. Konkretno za taj model, ipak mora da se prečešlja internet jer mi nemamo odakle to da `provalimo`.
JAAAB AA sam nasao na cpu-world a otatak 0916APGW nisam, na nekom domacem sajtu sam naleteo na objasnjenje i ove oznake al ne mogu da nadjem. Brojevi su cini mi se godina,mesec proizvodnje ostatak
Ovo sa 911 xxx ti je serijski broj ,a ovo drugo je revizija ,ima znacaja u smislu da li je bolji ili losiji OC,tako je i kod 7750 .Pogledaj sa CPU z koja ti je revizija.Dobri su ti CPU za te pare skoro dzabe ,uz malo jacu grafu sve igre cepa.
Revizija B3,pokusavam da saznam iz koje je serije jer se navodno neke serije otkljucavaju ,pa ako je iz te neke serije da pojurim odgovarajucu plocu ,ako nije uzimam prvu plocu koja ga podrzava.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.