Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koje hladjenje za Phenom 2?
STRANA 1 OD 1
milos666 Koje hladjenje za Phenom 2? 25.07.2009. 10:50 T19012

status: user
broj poruka: 398
U Win win-u nisu znali da mi kazu da li Thermaltake Big Water 760is ili Pro Water 850i mogu na AM3, kao ako uzmes, uzimas na svoju odgovornost. Meni se cini da ako moze na AM2, moze i na AM3, ali da pitam i ovde za svaki slucaj da ne kupim pa da vidim da sam se zaj__o... I koje hladjenje od ova dva sto sam naveo je bolje za Phenom II 955? Imam Kandalf kuciste, pa su oba kompatibilna, koje je bolje?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- re 25.07.2009. 11:49 #130481

broj poruka: 3529
Koje je bolje od ta dva ne znam, nismo se susretali, ali da moze sa AM2 na AM3, moze! Ja imam isti CPU i koristim CoolerMaster HyperTX2(koji mi je bio ranije na AM2) i super je, e sad ti ces verovatno malo da se poigras na vecim frekvencijama, sa ovim moze bez problema na 3,7-3,9.

BTW koju plocu imas?(cisto informativno)

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: re 25.07.2009. 16:46 #130525

broj poruka: 7783
Ovo sto si rekao je bio glas razuma.

Prosto ne razumem ljude koji se loze da je temperatura procesora preko 50°C zlo koje treba iskoreniti. Recimo procesore se sa fabrickim hladnjakom greje do 56°C, pa onda oni uloze jos 50E za nefabricki hladnjak ne bi li imali temperaturu procesora recimo 49°C.

Ja sam se tako upecao i kupio TX2 a moj e4300 je pri OC na 2.9MHz imao temperaturu 43-46°C tako da je TX2 i dalje na plakaru a ne u kucistu, mada sam u poslednje vreme nesto majstorisao po stanu pa ce i taj TX2 najzad morati u kuciste posto je racunar sada u slepom kraju stana bez klime.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Koje je bolje od ta dva ne znam, nismo se susretali, ali da moze sa AM2 na AM3, moze! Ja imam isti CPU i koristim CoolerMaster HyperTX2(koji mi je bio ranije na AM2) i super je, e sad ti ces verovatno malo da se poigras na vecim frekvencijama, sa ovim moze bez problema na 3,7-3,9
::
:: BTW koju plocu imas?(cisto informativno
-ShonE- Re: Re: re 25.07.2009. 19:14 #130550

.))

Prodaj coveku kuler!

:: Ovo sto si rekao je bio glas razuma
:: Prosto ne razumem ljude koji se loze da je temperatura procesora preko 50°C zlo koje treba iskoreniti. Recimo procesore se sa fabrickim hladnjakom greje do 56°C, pa onda oni uloze jos 50E za nefabricki hladnjak ne bi li imali temperaturu procesora recimo 49°C
:: Ja sam se tako upecao i kupio TX2 a moj e4300 je pri OC na 2.9MHz imao temperaturu 43-46°C tako da je TX2 i dalje na plakaru a ne u kucistu, mada sam u poslednje vreme nesto majstorisao po stanu pa ce i taj TX2 najzad morati u kuciste posto je racunar sada u slepom kraju stana bez klime
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Koje je bolje od ta dva ne znam, nismo se susretali, ali da moze sa AM2 na AM3, moze! Ja imam isti CPU i koristim CoolerMaster HyperTX2(koji mi je bio ranije na AM2) i super je, e sad ti ces verovatno malo da se poigras na vecim frekvencijama, sa ovim moze bez problema na 3,7-3,9
:: ::
:: :: BTW koju plocu imas?(cisto informativno
milos666 Pa onda kod mene nesto ne valja... 25.07.2009. 19:47 #130554

... jer mi je sa CM Vortex 752, u idle procesor na 60 stepeni, i ventilator je uvek na maksimalnom obrtanju, taj kuler mi je drzao X2 5000+ u punom radu na 40 stepeni... Sad sa Phenomom cim krenem nesto da radim, prebaci 70 i zakuca komp. Da nije onda defektan procesor nesto??? Znaci ne uzimam kuler jer se izdrkavam, nego sto nece komp da mi radi a i ne bi da se stekarim za kuler pa da sjebem procesor...

P.S. Shone imam Asus M4A79 Deluxe, isto sam je sad uzeo pre neki dan.
-ShonE- Re: Pa onda kod mene nesto ne valja... 25.07.2009. 20:57 #130563

Pazi ovako, meni sa Hyper TX2 u idle-u temperatura je oko 42-48 stepeni(sve zavisi od temperature sobe), nekad i manje, tako da ne znam sta da ti kazem, moguce je da je do procesora.
Ranije sam sa istim kulerom imao Athlon 6000+ X2 i savrseno ga je hladio takodje. Sad kad sam ga stavio na ovog phenoma, jedino sto sam uradio je to da sam kupio novu pastu, onu `zvaku`(sivu) sto dolazi uz kuler ni ne pomisljaj da ostavljas.
Obrisi lepo podnozje kulera sa krpicom, trk u radnju, nova pasta(cooler master-najobicnija-bela) pa probaj.

Naravno baci u biosu pogled na voltaze, da ti nije dignuta malo voltaza cpu-a! ? !

BTW ja sam uzeo MSI 790FX GD70 - vrhunska ploca.

:: ... jer mi je sa CM Vortex 752, u idle procesor na 60 stepeni, i ventilator je uvek na maksimalnom obrtanju, taj kuler mi je drzao X2 5000+ u punom radu na 40 stepeni... Sad sa Phenomom cim krenem nesto da radim, prebaci 70 i zakuca komp. Da nije onda defektan procesor nesto??? Znaci ne uzimam kuler jer se izdrkavam, nego sto nece komp da mi radi a i ne bi da se stekarim za kuler pa da sjebem procesor..
:: P.S. Shone imam Asus M4A79 Deluxe, isto sam je sad uzeo pre neki dan.
milos666 Evo pre par sati sam stavio... 25.07.2009. 21:28 #130573

... box kuler, znam da ne moze da odradi posao, ali procesor na default vrednostima bi trebalo na njemu normalno da funkcionise. I nista, posle par minuta mi zakucava komp. Ja kapiram negde da bi sa nekim losijim kulerom trebalo da bude visa temperatura, ali da je bas ovako... Jel ima neko sa 955 da je koristio box kuler, pa da mi da podatak kolika je otprilike temperatura bila. Cisto da imam za poredjenje... Uzecu u Ponedeljak CM Hyper 212 pa ce valjda nesto od toga da bude...

P.S. Shone, u biosu mi je sve na default, proverio sam. Nisam nista ni menjao... Mada sam dosad uglavnom imao gigabytove ploce, ovde je bios drugaciji, sve u AI tweaker stoji na auto...
obradmi Izgleda nisi dobro stavio kuler 25.07.2009. 23:05 #130603

broj poruka: 7733
Jednom mom drugaru se desavalo na drugom AMD-u isto posle par minuta zakuca.
Sta se desilo ?Zaboravio da skine providnu plastiku onu sa dna radijatora u pitanju
je bio fabricki kuler.

To sto zakucava posle par minuta je samozastita od pregrevanja.Posto je Asus
u pitanju proveri sta ti stoji za CPU fan type,kad je kuler sa 3 pina stavljas
DC ,a kad je kuler sa 4 pina stavljas PWM (power with modulation)u bios -u naravno.Q fan mora da bude disable. Proveri shutdown cpu temperature

Moj ti savet kad budes menjao kuler obrisi ostatke paste sa vrha CPU ,obe strane moraju da budu ciste i CPU strana i strana radijatora kad stavljas novu pastu.I na tom fabrickom radijatoru zameni pastu.Temperature mozes da smanjis i sa smanjivanjem Vcore ,ali to nije default opcija.

milos666 MA NIJE DO PROCESORA!!! 26.07.2009. 00:04 #130610

Pobesneo sam bre ljudi! Stavio sam staru Kingstonovu PC667 memoriju sto sam imao, i jeste da je procesor vruc, ali obrnuo je 3D mark 3 puta i nije zakucao... JE__TE proverio sam na saju Asusovom, moja memorija Geil EVO ONE Cl4 je na QVL listi, i imam 6GB, platio sam je boga oca para prosle godine i to je i bio razlog sto mi je bilo zao da prelazim na DDR3 jos neko vreme. I sta sad da radim, sta mi vredi garancija, ploca je ispravna sa drugom memorijom. Koga sad da obesim, ne mogu da verujem sta mi se desava... Moram u Ponedeljak kod ovih gde sam uzeo plocu da vidim da mi flesuju bios mozda resi problem a da ne izgubim garanciju... U svakom slucaju hvala vam svima na pomoci i idejama. Pa bre vec par dana gledam, jel sam ja retard sta li je, nije moguce da nisam namestio kuler dobro, vec sam poludeo... Nije mi palo na pamet da je do memorije bes zato sto sam pazio da se ne zajebem i eto ti opet...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs