Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Phenom ll 940...stvarno je zmaj!!!!!
STRANA 1 OD 1
nesa23c Phenom ll 940...stvarno je zmaj!!!!! 25.07.2009. 20:00 T19020

status: user
broj poruka: 352
nabudzio sam ga konacno,na moju plocu MSI K9A2 Platinum i mogu reci da je seo ko dupe na nosu.Digao sam ga verovali ili ne na 4.0GHz upalio se i radio 24 sata bez greske,aliiiiiiiii temperatura je50°C kad nista ne radi,imam Cooler Master hyper 212 sa dva vent od 12cm,i jos 2x12cm u kucistu i sve je to slabo.KOJE VODENO HLADJENJE DA UZMEM????????????????Recimo da cena ne prelazi 100eur!Sad sam ga spustio na 3.5GHz i temp je 45°C,za sad je dobro.
I naravno da ima jedna zackoljica...U CPU-Z pise sve lepo i koji cpu i koji model,na koliko radi i sve ostalo sto treba da pise,ali desni klik na my c omputer-properties,pise processor-AMD PROCESSOR MODEL UNKNOWN
,i pise na koliko radi,ali zasto ga ne prepoznaje ne znam??????Windows 7 build 7264 x86 koristim.
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO bios 25.07.2009. 20:08 #130555

broj poruka: 1013
Trebalo bi da instaliras novi bios za plocu. Tad ce da ti prepozna procesor
JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gogi1 amd 25.07.2009. 23:45 #130609

broj poruka: 2076

na kojoj voltazi si ga drzao na 4ghz. a na kojoj na 3.5???
MaliAbner Nemoj da te cuje nas poznati muzicar ima usi da ti odsece... 26.07.2009. 00:33 #130611

broj poruka: 7783
... posto se on kune da PII ne moze na 4GHz i to na vazduhu.
Ajde jedan mali Cpu-Z cisto da potkrepis pricu i ne zaboravi link za sliku.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Zajebani76 @nesa23c 26.07.2009. 01:19 #130619

broj poruka: 538
Sve sto trebas da uradis je da izvrtis LinX setovan kao na ovoj slici.
http://img199.imageshack.us/my.php?image=42ghzceosistempodesavan.jpg

Nakon toga nam to lepo slikaj ili reci dali je stabilan na tih 4ghz. Vazi ?
To sto si ti podigo klok na 4ghz i komp ti je tako radio bez gresk nista ne znaci, zna se kako se testira stabilnost, po toj logici ja mogu svoj cpu na 4.5ghz da podesim i kazem da je stabilan.

Nemas potrebe da kupujes vodeno. Ono sto kod nas moze da se nadje nije efikasnije od jednog TRU 120 ili Titan Fenrir hladnjaka, tako da bi bilo boje da razmislis i odlucis se za jednu od ove 2 opcije. Ince vodeno se ne kupuje kao gotov proizvod, gotova resenja nisu tako efikasna kao vodeno sklopljeno od komponeti, barem ne nesto sto bi ti platio u rangu 70-100e, sumnjam da si planirao vise.

@MaliAbner
Barem ti znas da ovo ne moze ovako kako je covek uradio, sta ce pokazati CPU-Z slika na 4ghz ? Neka slika LinX nakon 1h testa sa otvorenim HWMonitor, ali bolje je da to ne pokusava sa BOX kulerom, posto vidim da covek trazi preporuku za vodeno.
gogi1 amd 26.07.2009. 11:03 #130638

broj poruka: 2076

pa dobro ako coveku nije stabilan na linx, ali za sve ostale stvari koje njemu trebaju je stabilan, onda neka ga drzi na 4, zasto da ne, ali ako je recimo primarni rad neko renderovanje, e onda je pozeljno spustiti clock na najstabilniji moguci, e tek u tom slucaju treba testirati orthosom i linxom, jer niko ne bi voleo da mu se ugasi comp na pola renderovanja od vise sati:)
MaliAbner Re: amd 26.07.2009. 12:37 #130665

broj poruka: 7783
Upravo tako...
Sinteticki testovi koji sistem dovode do granica izdrzljivosti mi nikad nisu bili merilo stabilnosti nego sam rad u nekoj od aplikacija ako tamo ne puca boli me sto puca u nekom test programu, ali opet ako ne puca u tom test programu verovatno nece ni u aplikacijama, zar ne?

Tomato Republic Of Serbia !!!

::
:: pa dobro ako coveku nije stabilan na linx, ali za sve ostale stvari koje njemu trebaju je stabilan, onda neka ga drzi na 4, zasto da ne, ali ako je recimo primarni rad neko renderovanje, e onda je pozeljno spustiti clock na najstabilniji moguci, e tek u tom slucaju treba testirati orthosom i linxom, jer niko ne bi voleo da mu se ugasi comp na pola renderovanja od vise sati:)
Zajebani76 @gogi1 26.07.2009. 13:01 #130671

Ne ozbiljno je tako raditi i na taj nacin razmisljati. Racunar treba dovesti u stanej sto vece stabilnosti ako se vec vrednosti menjaju u odnosu na predefinisane. Sticanje ovakvih navika je pogresno i ne treba govoriti `podici klok i ako sve radi od onoga sto radi u toku dana to je to`. Nikada se ne zna kako ce se koja aplikacija ponasati, mozda njemu nije bitno ali nagli restarti i nakon toga paljenje racunara daleko su pogubniji za sistem nego podizanje napona i testiranje sistema LinX- do trnutka kada se ne uhvati stabilan klok uz adekvatna podesavanja.

@MaliAbner
`ali opet ako ne puca u tom test programu verovatno nece ni u aplikacijama, zar ne`
Pa u tome i jeste sustina, svaki drugaciji pristup je pogresan.
`Sinteticki testovi koji sistem dovode do granica izdrzljivosti mi nikad nisu bili merilo stabilnosti`
Sinteticki testovi upravo jesu merilo stabilnosti. Konkretno LinX, nakon 6h testiranja tim programom svako kome je stalo do toga da mu masina ne ide u restarti iz nepoznatih razloga moze da bude siguran da se to nikada nece ni desiti.
Isto tako desava se da komp zabada pokretanjem neke `smesne` aplikacije ali to se najcesce desava i kada sitem nije overklokovan.
Equinoxe Re: Re: amd 26.07.2009. 13:11 #130672

broj poruka: 12057

Zilion puta dokazano.
Prođe 4-5 sati Prime-a na primer i zavari se posle pola sada all cpu render-a u Maya-i ili na DivX/Xvid kompresiji.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

:: Upravo tako..
:: Sinteticki testovi koji sistem dovode do granica izdrzljivosti mi nikad nisu bili merilo stabilnosti nego sam rad u nekoj od aplikacija ako tamo ne puca boli me sto puca u nekom test programu, ali opet ako ne puca u tom test programu verovatno nece ni u aplikacijama, zar ne
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
DaSickSyst Re: Re: Re: amd 26.07.2009. 13:48 #130676

broj poruka: 2909
:: Zilion puta dokazano
:: Prođe 4-5 sati Prime-a na primer i zavari se posle pola sada all cpu render-a u Maya-i ili na DivX/Xvid kompresiji

Bas tako...
Primer sa racunarom kolege sa posla.
Sa Q6600@3.69GHz+CM 212,Asus P5K,2x2GB Kingston HX 1066MHz,8600GT,Corsair 650W,Antec 182...
Podesavanja su bila:
CPU Voltage 1.4v,Mult. 9x,FSB 410MHz
RAM 1:1(820MHz),5-5-5-15@2.1v
Ovo nije bilo bas skoro,ali se secam da nisam hteo da podizem voltazu procesora preko 1.4v i da sam VRAM drzao na propisanim vrednostima,ne mogu da se setim dali je bilo 2.0 ili 2.1v uglavnom voltaza koja je bila propisana na specifikaciji tih modula i te latencije.

Prime95 je radio od 9 do 15h (skoro celo radno vreme) nema greske,Pime kaze da je sve OK...A Maxwell render puca posle 5-10 minuta rendera...Tako da sintetickim testovima uopste ne verujem...Racunar je `prihvatio` da renderuje tek na 3.4GHz...

Ako mi radi AutoCAD,MAX,Maxwelll,PS,itd...bez greske onda mi je racunar stabilan...A to sto kaze Prime ili Linx uposte ne uzimam kao merodavno...

DaSickSystem
Zajebani76 @bax2003 @DaSickSyst 26.07.2009. 14:22 #130685

Kao sto rekoh LinX ne Prime95.

Meni se nije desavalo da se racunari na kojima sam radio ruse nakon testiranja. Testirati satabilnost celog sisitema i stabilnost Ploce, Procesora i Memorije nije isto, hardver koji se nalazi u racunaru sem navedenih komponenti mora isto tako da bude pod opterecenjem, sto podrazumeva istovermeni rad optickih draivova hard diskova i kartica u PCI PCI-E slotovima.

Kada testiranje odradite na taj nacin onda mozete biti sigurni u stabilnost celog sistema a najvaznije je da LinX radi paralelno sa ostatko testova, kako to treba raditi mozete videti na slici koju sam prilozio.

Kada se radi testiranje Prime95 programom ne sme se nista drugo raditi na racunaru, inace moze da se desi da test prodje a da se sitem rusi nakon toga, nemam inspiracije da vam objasnjavam zasto je to tako, ali je tako. Zato treba koristiti LinX uz koji moze paralelno da se pokrene Furmark i raspakivanje rar failova sa DVD draivova na HD tako da ceo sistem radi punim kapacitetom.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs