Imam kuci ceo komp,staru jednu trojku,koja sluzi za net i muziku... E sad,imam Pentium III 650MHz i Celereon 850MHz,pa nemam pojma koji da stavim... Za oba je FSB 100MHz,ali Pentium ima 256KB L2 kesha,a Celeron 128KB... Sta vi predlazete? Hvala unapred!
Ne bih se složio. Oba su zasnovana na P3 Coppermine jezgru i jedina razlika između njih je količina L3 keša / magistrala, kod nekih modela. Za net i muziku razliku u L2 kešu nećeš osetiti, tako da, Celeron. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ajde sada lepo objasni šta si napisao. Šta znači FULL P3 ? Potpisujem ti da će ti mašina brže raditi sa tim 200 MHz bržim celeronom koji ima 128 KB keša manje i to je sve. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
1. LAPTOP je COMPAQ Armada E500 sa PUNIM PIII Intel 700MHz,i masina ima 384 rama 2. LAPTOP je GERRICOM Phantom koji ima CELERON na 900 i masina ima 320MB rama,
Ovaj COMPAQ leti,znaci sve otvara u sekundi,wirless 24Mbps razvaljuje,leti kroz sve u windowsu,na oba lapotopa je svez windows XP SP3,dok ovaj drugi,isto lepo radi ali nije to to,ne moze da se poredi sa COMPAQOM!!!
A imam i trecu masinu,to je stona masina koja mi sluzi za COUNTER TO je Celeron 633 klokovan na 1050MHZ/24/7/365 na ABIT ST6 ploci,i ima 2x256 KINGSTON CL2 133MHz.
Pošto već poseduješ oba procesora rešenje je jednostavno, stavi jedan a zatim i drugi. Malo radi na kompu pa vidi kako se ponaša sa kojim procesorom, a možeš eventualno i neki test da uradiš. Takođe obrati pažnju na radne temperature i nakon toga odluči koji ćeš da ostaviš.
Kod ova dva je samo dva problema, uz duzno postovanje robne marke Gerricom ipak je Compaq ono sto valja. I uzgred kolicina RAM memorije koje Gerricom ima svega 20% manje a to se itekako oseti na XP/SP3. Ceovece pa meni XP/SP3 otme samo za sebe 400MB memorije, mogu da zamislim kako se tu sistemi vuku kad na decijem ``FULL`` Athlonu 1800 sve radi kljakavo na 512MB. E sad ne bi poverovao sta se desi kad se zabode jos 256MB memorije pa covece sve ko da poleti, da ne poverujes kako sve drugacije i lakse radi.
Koji si ti lik, svaka ti se dala...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: FULL znaci puna pentium trojka koja nije celero :: :: Kod kuce imam 2 laptop :: :: 1. LAPTOP je COMPAQ Armada E500 sa PUNIM PIII Intel 700MHz,i masina ima 384 ram :: 2. LAPTOP je GERRICOM Phantom koji ima CELERON na 900 i masina ima 320MB rama :: :: Ovaj COMPAQ leti,znaci sve otvara u sekundi,wirless 24Mbps razvaljuje,leti kroz sve u windowsu,na oba lapotopa je svez windows XP SP3,dok ovaj drugi,isto lepo radi ali nije to to,ne moze da se poredi sa COMPAQOM!! :: :: A imam i trecu masinu,to je stona masina koja mi sluzi za COUNTER :: TO je Celeron 633 klokovan na 1050MHZ/24/7/365 na ABIT ST6 ploci,i ima 2x256 KINGSTON CL2 133MHz :: :: COMPAQ MI I OD OVE MASINE RADI BOLJE!! :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: http://www.dodaj.rs/f/n/DB/O3rzuGe/2x4850.pn :: :: :: ::
A zaboravio sam da kazem da u vikendici ima COMPAQ Despro masinu brandiranu i unutra je PUN PIII intel 600MHz i 512MB RAMA,a poredim ga sa ovim celeronom na 1000 i oba rade podjednako,malo brze radi ovaj na 600MHz
A zaboravio sam da kazem da u vikendici ima COMPAQ Despro masinu brandiranu i unutra je PUN PIII intel 600MHz i 512MB RAMA,a poredim ga sa ovim celeronom na 1000 i oba rade podjednako,malo brze radi ovaj na 600MHz
Witcher je potpuno u pravu... Kad vec posedujes oba procesora lepo stavis oba i istestiras pa ostavis koji ti se vise svidja... Druga situacija bi bila da treba da kupis neki procesor pa da se raspitujes koji je bolji... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
U bilo kojoj varijanti će puna trojka da radi brže od celerona. Ako imaš dobru ploču čak će raditi brže od celerona 1700 koji su prodavani kao četvorke
:: U bilo kojoj varijanti će puna trojka da radi brže od celerona. Ako imaš dobru ploču čak će raditi brže od celerona 1700 koji su prodavani kao četvork :: :: ::
Stavicu jedan pa drugi procesor i videcu kako se ponasa...Odradicu par testova,mozda cak i Everest benchmark testove i sta se pokaze bolje,to ostavljam! Hvala jos jednom! Open source software rules!!!
Ja mogu licno da se uverim da Pentium 3 Fujitsu Simens-ov 800MHz Coppermine radi mnogo bolje u takvim situacijama (net, muzika) od Celerona 1700MHz Willamette, pa ti vidi... Celeron je sa 512Mb DDR400, a Pentium sa 256 SDRAM... Imao sam i Celerone 466 i 366 MHz ali oni su stvarno bunar naspram Coppermine-a...
Pa da znas da je Duron 950 daleko bolji od PIII 1100. Licno se uverio u to.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Bole da stavi Durona, malo prepravi plocu i.. :: :: :: :: U bilo kojoj varijanti će puna trojka da radi brže od celerona. Ako imaš dobru ploču čak će raditi brže od celerona 1700 koji su prodavani kao četvork :: :: :: :: :: ::
Taj ceki radi glat na 8.5x120 možda i više sa nekom PC133 momorijom.
@MaliAbner Imao sam Thunderbird na 900 na KT133A Chintech 7AJA2 ploči....kako je to ljuštilo....kakav crni P3 ubijao je i tualatina na koliko hoćeš MHz. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Taj ceki radi glat na 8.5x120 možda i više sa nekom PC133 momorijom :: :: @MaliAbne :: Imao sam Thunderbird na 900 na KT133A Chintech 7AJA2 ploči....kako je to ljuštilo....kakav crni P3 ubijao je i tualatina na koliko hoćeš MHz :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ******************KLIPE****************** :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: :: :: Stavi P3 i klokuj ga na 850MHz :: :: Trt mrt zivot ili smrt! :: :: :: :: :: ::
da oba procesora rade na istom fsb-u...znaci i PIII i celly na 100 mhz....nema velike razlike,radice ti slicno....s tim da je celleron na vecem taktu....ustvari gotovo da ti je potpuno svejedno sta ces da stavis....radice ti oba,a za winows da bi radio brze,stavi vise memorije....
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.